Оферти за самолетни билети от София до Занзибар:
Еднопосочни самолетни билети от София до Занзибар
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Занзибар
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Занзибар – Островен рай

Занзибар е островна полуавтономна държава, която се обединява с Танганайка през 1964 г., за да образува Обединена република Танзания. Това е архипелаг в Индийския океан, на 25–50 километра от брега на континента и се състои от много малки острови и два големи: Унгуджа (основният остров, наричан неофициално Занзибар) и Остров Пемба. Столицата е град Занзибар, разположен на остров Унгуджа. Историческият му център, Стоун Таун, е обект на световното наследство.

Основните отрасли на Занзибар са подправки, рафия и туризъм. По-специално островите произвеждат карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Туризмът в Занзибар е по-скорошна дейност, движена от правителственатаинициатива, която доведе до увеличение от 19 000 туристи през 1985 г. до 376 000 през 2016 г. Островите са достъпни през 5 пристанища и международното летище Abeid Amani Karume, което може да обслужва до 1,5 милиона пътници годишно.

Морската екосистема на Занзибар е важна част от икономиката за риболова и отглеждането на водорасли и съдържа важни морски екосистеми, които действат като рибни развъдници за рибните популации в Индийския океан. Освен това земната екосистема е дом на ендемичния занзибарски червен колобус, занзибарския сервалинов генет и изчезналия или рядък занзибарски леопард. Натискът от туристическата индустрия и риболова, както и по-големите заплахи като покачването на морското равнище, причинено от изменението на климата, създават нарастващи опасения за околната среда в целия регион.

Имаш резервирани самолетни билети до Занзибар? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Името е толкова емоционално – ароматно, почти – като подправките, превърнали този архипелаг в Индийския океан в глобален успех преди векове. Занзибар е благословен с богато украсена оманска имперска архитектура, жизнена култура, основана на исляма, и плажове с най-чист пясък.

Известен още като Mji Mkongwe, Stone Town е древната част на град Занзибар, който сам по себе си е столица на остров Унгуджа. Посетете и ще получите перфектна картина за това как изглеждат, звучат, усещат, вкусват и миришат старите суахилски търговски градове в Източна Африка. С ислямски молитвени призиви във въздуха и атмосферни криволичещи стари алеи, ухаещи на подправки на всяка крачка, това селище е сърцето и душата на острова. Полюбувайте се на елегантни каменни сгради, отпийте чай и кафе от оживени търговци и яжте вечеря с прясна риба, подправена с кокос. Stone Town смесва персийско, арабско, индийско и европейско наследство, за да създаде дестинация, която да запомните. Ако сте дошли сте в Индийския океан, за да потопите пръстите си в коралови пясъци, чисти и бледи като пудра захар ,мястото, където можете да направите това, е Нунгви, в най-северозападния край на Занзибар. Тук има DoubleTree Resort by Hilton, плюс няколко хижи, потопени в тропически градини, вили на плажа и ресторанти с изглед към морето, но мястото не е станало жертва на рояци международни туристи и островитяните се смесват небрежно с посетителите. Водните спортове са изобилни, както и круизите по залез слънце .

На екскурзия или почивка в Занзибар? Опитай местната кухня!

Кухня

Културата на Занзибар е дълбоко преплетена с подправките и никъде не е по-забележима, отколкото в ястията, които съставляват храната на Занзибар.

От момента, в който слезете от самолета и онази смесица от индийско орехче и ванилия удари носа ви, ще разберете, че това е място на кулинарна магия.

Занзибарската пица е може би едно от най-странните ястия, идващи от Занзибар. Парчета месо или риба (по избор), нарязан лук, чушки, сирене, майонеза и едно яйце се запържват в тиган в тънък слой тесто и се сервират със струйка от доматен или чили сос. Произходът на това топено творението в устата ви може да е замъглено, но фактът, че е вкусно, е неоспорим. Биряни е ястие, което наистина позволява на екзотичните подправки на Занзибар да блеснат и е близо до сърцата на много местни жители. Оризът се приготвя с меланж от подправки като канела, джинджифил, кимион, лют червен пипер, кардамон, индийско орехче и карамфил, след което се смесва с месо или рибно къри. Популярните меса включват риба, козе и говеждо. Biryani е едно от най-популярните ястия в Занзибар и може да се намери навсякъде.

Търсите евтини самолетни билети до Занзибар. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Занзибар, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Занзибар. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!