Оферти за самолетни билети от София до Виндхук:
Еднопосочни самолетни билети от София до Виндхук
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Виндхук
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Виндхук – Столицата на Намибия

Виндхук е столицата и най-големият град на Намибия. Намира се в централна Намибия в района на платото Khomas Highland, на около 1700 метра надморска височина, почти точно в географския център на страната. Населението на Уиндхук през 2020 г. е 431 000, което непрекъснато нараства поради притока от цяла Намибия. Уиндхук е социалният, икономически, политически и културен център на страната. Почти всяко намибийско национално предприятие, правителствен орган, образователна и културна институция е със седалище там.

Градът се развива на мястото на постоянен горещ извор, известен на местните скотовъдни общности. Развива се бързо, след като Йонкер Африканер, капитан на Орлам, се установява тук през 1840 г. и построява каменна църква за своята общност. През следващите десетилетия множество войни и въоръжени вражди доведоха до пренебрегването и унищожаването на новото селище. Виндхук е основан за втори път през 1890 г. от майор от германската имперска армия Курт фон Франсоа, когато територията е колонизирана от Германската империя.

Имаш резервирани самолетни билети до Виндхук? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Въпреки че обикновено не се смята за туристическа дестинация, много пътници използват Уиндхук като входна и изходна точка за Намибия. Ако откриете, че разполагате с известно време, ето най-добрите атракции, на които можете да се насладите в един от най-чистите градове в Африка. Christuskirche (Христова църква) - Без съмнение тази историческа лютеранска църква е една от най-добрите атракции в града. Неговите витражи и архитектурният стил Арт Нуво са изключително привлекателни и посетителите могат просто да се любуват на сградата или да резервират обиколка с екскурзовод. Не подминавайте Градините на Парламента или ботаническата градина. Уиндхук се смята за един от най-чистите градове в Африка и е истинско удоволствие да помързелувате известно време в който и да е от буйните и девствени паркове. Парламентарните градини са малки, но спокойни и съдържат първия паметник на Намибия след обявяването на независимостта, бронзова статуя на вожда на хереро Хосеа Кутако.

Въпреки че в Уиндхук не липсват луксозни молове, по-уникални и традиционни стоки могат да бъдат закупени на един от многото улични пазари в града. Всяка събота улица Kenneth Kaunda оживява от сергии на пазара, продаващи всякакви пресни и вкусни ястия. Зеленчуци, домашно изпечен хляб и студено пресовано слънчогледово олио са част от предлаганите лакомства.

На екскурзия или почивка в Виндхук? Опитай местната кухня!

Кухня

Има отлични ресторанти в Уиндхук, предлагащи страхотна вечер на посетителите. От гурме изискани заведения за хранене с гледка към хоризонта до страхотно местно настроение и стилни винени барове, градът предлага за всекиго по нещо.. Ако все още не сте чували за Joe's Beerhouse, вземете си бележки, тъй като този обичан и еклектичен ресторант е донякъде институция в Уиндхук. Местните жители отиват там, за да се отпуснат и да се забавляват, докато посетителите ежедневно прекрачват прага в търсене на истинска част от Намибия. Ресторантът е известен със своята широка гама от сочни, месни ястия и сервира екзотични разфасовки от еленско месо, заедно с по-традиционни ястия като говеждо филе. Месото обаче е само част от обширното меню и ястията могат да бъдат съчетани с освежаваща бира или добра бутилка вино. С невероятна атмосфера и приятелско обслужване няма причина да не посетите Joe’s.

Търсите евтини самолетни билети до Виндхук. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Виндхукне търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Виндхук. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!