Оферти за самолетни билети от София до Виена:
Еднопосочни самолетни билети от София до Виена
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Виена
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Виена – културен комплекс от световна класа

Не е изненада, че Виена постоянно е определяна за най-доброто място за живеене в света. Този очарователен град, разположен в сърцето на Европа, е културен комплекс от световна класа и със сигурност ще зарадва всеки пътник. С чисти, широки булеварди, ефективна транспортна система, запомнящи се гледки и големи зелени площи е трудно да не се влюбите в този град-мечта, излязал направо от страниците на някоя приказка.

Имаш резервирани самолетни билети до Виена? Ето какво да посетиш!

Забележителности

С империя, която се простира върху големи части от Централна Европа, Домът на Хабсбургите поддържа кралски контрол в продължение на седем века от своето управляващо седалище в австрийската столица. Хофбург остава един от най-големите дворцови комплекси в света, състоящ се от няколко крила, построени и така проектирани в различни архитектурни стилове, датиращи от 13-ти до 20-ти век. Забавен факт: мотото на Хабсбургите е съкратено като A.E.I.O.U. и се превежда като „Целият свят е подчинен на Австрия“. Разгледайте многобройните атракции на Хофбург, включително императорските апартаменти, музея Сиси, посветен на известната принцеса, императорската съкровищница и испанското училище по езда.

Österreichische Nationalbibliothek или Австрийската национална библиотека може да се похвали с пищност и разкош. Наистина, интериорът на Държавната зала е особено добър пример за пищния бароков стил. Освен главозамайващата колекция книги, отправете поглед нагоре към стенописите, украсяващи великолепния купол на библиотеката. Ще бъдете пленени от старинни статуи, исторически карти, ръкописи и глобуси. Ттази библиотека със сигурност е достойно наследство на една от големите кралски резиденции в Европа.

Виена определено може да бъде наречена музикална столица на света. Наистина повече велики музиканти - включително Моцарт, Салиери, Шуберт, Хайдн и Вивалди, наред с други - са наричали Виена свой дом. Присъствието на музика е осезаемо из цялата столица, като места като Mozarthaus, Arnold Schönberg Center и Музеят на династията Йохан Щраус поддържат живо това величествено музикално наследство. Разбира се, музиката винаги е част от живота във Виена; всяка година Виенската филхармония и симфониката предлагат дългоочаквани концерти на различни места в столицата. Сред най-очакваните са годишният летен нощен концерт, безплатно събитие на открито, което се провежда в зелените площи на парка на двореца Шьонбрун. В останалите дни обаче представленията се провеждат в зашеметяващите интериори на Musikverein и Konzerthaus.

Виена предлага и ежедневни семейни забавления във Wurstelprater или просто Prater, увеселителен парк, който стои върху бивши имперски ловни полета. Най-емблематичната му забележителност е може би Wiener Riesenrad, виенско колело с невероятна гледка към Дунава и града.Пратер е панаирен комплекс с асортимент от атракции, които са отворени всеки ден от март до октомври.

На екскурзия или почивка във Виена? Опитай местната кухня!

Храна

Приготвена за първ път през 1832 г., легендарната торта Sacherte се състои от блатове шоколадова шоколад и конфитюр от кайсии, поднесени с гарнитура от неподсладена сметана. Насладете се на парче от тази божествено изкушение с чаша Wiener Melange („Виенска смес“) в Café Sacher на петзвездния хотел Sacher, където тортата все още се прави ръчно по оригиналната, строго пазена рецепта.

Ако пищният интериор на Café Sacher е нещо, което трябва да се види, то виенчаните се гордеят особено с техните Kaffeehäuser или кафенета. Насладете се на виенските сладкарници под катедралния свод на Café Central или в приятна атмосфера на Café Sperl с мебели от тъмно дърво и билярдни маси или прочутото кафене Demel.

Търсите евтини самолетни билети до Виена? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Виена, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Виена. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!