Оферти за самолетни билети от София до Венеция:
Еднопосочни самолетни билети от София до Венеция
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Венеция
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Венеция – разходка с гондола

В град, пълен с туристически атракции като Венеция, е трудно да да решите откъде да започнете. Може би най-добрият начин е просто да се изгубите за няколко часа, скитайки се из очарователните му малки улички и проходи, разхождайки се край каналите му и намирайки тайните му кътчета.На всяка крачка ще видите нещо, което си струва да запомните със снимка. Без значение къде ще ви отведе това изследване, лесно е да намерите пътя обратно до Пиаца Сан Марко и Канале Гранде. Повечето от най-добрите забележителности, които искате да посетите, се намират около тези две забележителности.

Венеция е разделена на шест сестиери, квартали, които имат ясно различни характери. Сан Марко е централната, заобиколена от три страни от голяма примка в Канале Гранде. От другата страна на моста Риалто е занаятчийският квартал Сан Поло, а от другата страна на Канале Гранде на юг е стилният Дорсодуро с неговите престижни музеи на изкуството и оживени площади. Във външните краища са Санта Кроче, Кастело и Канареджо. Отвъд шестте sestieri – квартала на самия град, ще искате да се качите на борда на вапорето до неговите острови: Лидо, Мурано, Бурано и Торчело. Четвърти остров, Сан Джорджо Маджоре, си струва да посетите заради красивите гледки към Сан Марко и Венеция от кулата на неговата църква.

Имаш резервиран самолетни билети до Венеция? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Със сигурност най-известната църква във Венеция и една от най-лесно разпознаваемите в света, базиликата Свети Марко (Basilica di San Marco) първоначално е била частен параклис на дожите , украсен с византийски художествени съкровища, които са част от плячката, върната от венецианските кораби след падането на Константинопол.Златните мозаечни картини над вратите на фасадата само загатват за мозаечното изкуство вътре, където 4240 квадратни метра златни мозайки покриват куполите и стените. Те придават ясно византийски тон на извисяващия се интериор, но ще намерите съкровища от други периоди, включително по-късни мозайки, проектирани от Тициан и Тинторето - имена, които ще срещнете из целия град.

Огромното пространство на най-големия площад във Венеция и неговата архитектура ви пренася в отминали времена. Но повече от архитектурното си изящество, площад Сан Марко (Piazza San Marco) е обичан като „всекидневната“ на Венеция, мястото, където всички се събират, разхождат се, пият кафе, спират да си поговорят, срещат се с приятели и екскурзоводи или просто минават по пътя за работа или игра. Трите страни на площада са рамкирани в аркади, под които има модерни магазини и още по-модерни кафенета. Отвореният край е белязан от хаотични извивки, мозайки и каменен филигран на базиликата Сан Марко. Над него се извисява тухленият вал на камбаната. За да разгледате този оживен площад можете да отидете до върха му или до върха на Torre dell'Orologio.

Посетителите, пристигащи във Венеция, някога са стъпвали на брега под фасадата на този необикновен дворец, впечатлени както от размера, така и от финеса на архитектурата. Дори уморените пътешественици от 21-ви век ахват от страхопочитание пред величието и пищната украса на двореца. Ще видите творби на всички венециански величия, включително Тинторето, чийто рай е най-голямата маслена картина в света.

Разходката през Моста на въздишките до тъмните килии на Prigioni – затворите, от които Казанова е направил известното си бягство, е включена в частни обиколки. Най-добрата гледка и класическата картичка е на Моста на въздишките е от Ponte della Paglia, на Riva degli Schiavoni зад Двореца на дожите.Опашките за вход в Двореца на дожите често са дълги, но можете да ги избегнете и да видите части от двореца, които не са отворени за обикновени посетители, с пропуск на опашката: билет и обиколка на Двореца на дожите. Местен гид ще ви преведе покрай линиите и ще ви обясни историята и изкуството във всяка от ослепителните стаи, преди да ви преведе през Моста на въздишките и в прословутия затвор.

Преминавайки през сърцето на Венеция в гигантска обратна S крива, Гранд Канал е главният булевард на града.Само четири моста пресичат неговата дължина от 3,8 километра, но откритите гондоли, наречени traghetti, се движат напред-назад в няколко точки между мостовете. Дворците на всички водещи фамилии са имали вход към канала, от където пристигат техните посетителите. Тези грандиозни дворци – или поне техните фасади – са добре запазени днес и пътуването по канала с вапорето, плаващата система за обществен транспорт на Венеция, е най-добрият начин да ги видите. Или можете да разгледате дворците с по-спокойна скорост на малка групова обиколка с лодка на Гранд канала на Венеция за 1 час, която включва и някои от по-малките канали. И, разбира се, пътуването по Канале Гранде с гондола е едно от най-романтичните неща за правене във Венеция през нощта.

На екскурзия или почивка във Венеция? Опитай местната кухня!

Кухня

Венеция буквално е построена върху водата, така че морските дарове не само са широко достъпни, но са и с най-високо качество. Много ястия с морски дарове във Венеция са повлияни от близкоизточната кухня поради историята на търговската търговия в града.Освен това, тъй като венецианците са били мореплаватели, те често са яли храни, които се запазват добре, като бакала (сушена и осолена треска), царевица, картофи и ориз. Когато сте във Венеция, трябва да опитате чикети (cicchetti). Може да ви изненада, но яденето и пиенето във Венеция с ограничен бюджет всъщност е доста лесно. Тези хапки от венецианската традиция са едновременно евтини и засищащи, вариращи от около €1 до €3 на чиния. Както винаги, попитайте персонала какво трябва да ядете и пиете и им се доверете. Менютата са за туристи. Ако отидете в bacaro (местен бар във Венеция) и поискате Ombra, ще ви донесат чаша вино. В популярната култура сянката на камбанарията, Ombra на италиански, е терминът, който използват, за да опишат чаша вино във Венеция. Baccalà Mantecato, ястие от риба, се счита за една от най-важните традиционни храни във Венеция и датира от 1431 г., когато венециански кораб, пълен с подправки, е ударен от силна буря и е носен от вълните на север в продължение на дни.Оцелелите моряци се озоват на остров Роест, където откриват сушена риба.

Според местната рецепта, трябва да консумирате рибата само с малко съставки зехтин, черен пипер, сол, чесън и лимонов сок.

Търсите евтини самолетни билети до Венеция? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Венеция, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Венеция. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!