Оферти за самолетни билети от София до Вашингтон:
Еднопосочни самолетни билети от София до Вашингтон
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Вашингтон
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Вашингтон – Столицата на САЩ

Вашингтон, окръг Колумбия, официално окръг Колумбия, известен също като просто Вашингтон или просто D.C., е столицата и федералният окръг на Съединените щати.. Градът е кръстен на Джордж Вашингтон, баща-основател и първият президент на Съединените щати. Като седалище на федералното правителство на САЩ и няколко международни организации, градът е важна световна политическа столица. Това е един от най-посещаваните градове в САЩ, приемайки над 20 милиона посетители през 2016 г.

Градът е разделен на квадранти, центрирани върху сградата на Капитолия, и има цели 131 квартала. Според преброяването от 2020 г. той има население от 689 545, което го прави 20-ият по население град в САЩ, третият по население град както в Средния Атлантически океан, така и в Югоизтока, и му дава население, по-голямо от тази на два американски щата: Уайоминг и Върмонт. Пътуващите от околните предградия на Мериленд и Вирджиния повишават населението на града през деня до повече от един милион през работната седмица. Столичният район на Вашингтон, шестият по големина в страната (включително части от Мериленд, Вирджиния и Западна Вирджиния), има приблизително население от 6,3 милиона жители през 2019 г.

Трите клона на федералното правителство на САЩ са съсредоточени в окръга: Конгресът (законодателна), президентът (изпълнителна) и Върховният съд (съдебна). Вашингтон е дом на много национални паметници и музеи, предимно разположени на или около National Mall. Градът е домакин на 177 чуждестранни посолства, както и централите на много международни организации, профсъюзи, нестопански организации, лобистки групи и професионални асоциации, включително Групата на Световната банка, Международният валутен фонд, Организацията на американските държави, AARP, National Geographic Society, Кампанията за правата на човека, Международната финансова корпорация и Американския Червен кръст.

Имаш резервирани самолетни билети до Вашингтон? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Окръг Колумбия, между Мериленд и Вирджиния, e определен за столица на нацията, така че федералното правителство да не се намира в нито един щат. Pierre-Charles L'Enfant е поръчан от Джордж Вашингтон да планира града и можете ясно да видите оформлението на L'Enfant на улична мрежа, пресечена от широки булеварди.

Най-важното от тях е Pennsylvania Avenue, свързващо две емблематични сгради: Белия дом и внушителната куполна сграда на Капитолия. Заедно и поддържайки визията на L'Enfant за открит и просторен град се простира широкият Национален парк с неговите музеи и паметници. Национални символи като Капитолия и Белия дом са достъпни за посетители, заедно с десетки други туристически атракции, които включват музеи от световна класа и важни паметници. Много от най-важните неща за разглеждане и правене са в северозападния квадрант по протежение на Националният парк и се виждат най-добре пеша. Лятото може да бъде неприятно горещо и влажно, така че най-доброто време за посещение на Вашингтон са пролетта и есента.

Признат по целия свят като символ на Съединените щати, Капитолия е седалище на Камарата на представителите и Сената. Огромният купол, базиран на купола на Свети Петър в Рим, се откроява над всички останали сгради във Вашингтон. Подобно на самия Вашингтон, сградата се разраства през годините, откакто централната част е построена между 1793 и 1812 г. Последното допълнение през 1958-62 г. разшири главната фасада, където президентите полагат клетва. От другата страна мраморна тераса предлага красива гледка към мола и града.

Интериорът е блестящ с фрески, релефи и картини, особено ротондата под големия чугунен купол с таванна картина от Константино Брумиди и огромни картини на сцени от американската история по стените. До нея е бившата камара на Камарата на представителите със статуи на водещи исторически личности. Малката ротонда на Сената води към красиво реставрираната стара зала на Сената, където Сенатът заседава до 1859 г. и Върховният съд до 1935 г.

Безплатни обиколки през делничните следобеди използвайте за да изследвайте богато украсените картини по стените и таваните на коридорите в крилото на Сената, проектирано от Брумиди между 1857 и 1859 г. За да посетите Сената или Камарата по време на сесия, трябва да се свържете с вашия сенатор или представител за пропуск ; чуждестранните посетители могат да организират посещения чрез посетителския център.Източно от Капитолия са сградата на Върховния съд, Библиотеката на Конгреса и Folger Shakespeare Library, дом на най-голямата в света колекция от печатни произведения на Уилям Шекспир.

На екскурзия или почивка във Вашингтон? Опитай местната кухня!

Кухня

Можете да разберете, че сте във Вашингтон, окръг Колумбия, само като го погледнете. Белият дом, Капитолия, паметникът на Вашингтон, паметниците на Линкълн и Джеферсън - толкова много забележителности, които казват както на жителите, така и на посетителите: това е столицата на нацията.Но какъв е вкусът на Вашингтон? Има ли дори отличителна кухня? Всъщност се установява, че най-близкото нещо, което окръг Колумбия има до официална храна, е черешата, вярвате или не. Съветът на окръг Колумбия го обяви за официален плод на окръга през 2006 г.

Докато Вашингтон, окръг Колумбия, няма никакви явни претенции за собствени исторически ястия, готвачи, ресторанти и кафенета през десетилетията са включили съставки, техники и ястия от безброй градове, култури, региони, страни и кухни. Постепенно те се превърнаха в характерни ястия, превръщайки се в част от местната традиция.

Кажете „да, моля“ на гръцкото ястие със сирене саганаки, пържено в тиган. Отхапете от хрупкавата външност и усетете топлия, разтопен вкус. Cava Mezze, на Капитолийския хълм, пържи сиренето Kefalograviera точно на вашата маса, с малко лимон. Това непринудено квартално място предлага традиционни гръцки ястия с модерен привкус, приготвени от потомци на гръцки имигранти.

Търсите евтини самолетни билети до Вашингтон. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Вашингтон не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Вашингтон. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!