Оферти за самолетни билети от София до Ванкувър:
Еднопосочни самолетни билети от София до Ванкувър
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Ванкувър
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Ванкувър – Опознай Канада

Ванкувър е голям град в западна Канада, разположен в района на Долен континент на Британска Колумбия. Като най-гъсто населен град в провинцията, преброяването от 2021 г. регистрира 662 248 души в града спрямо 631 486 през 2016 г. Ванкувър е един от най-етнически и езиково многообразните градове в Канада: 52 % от жителите му не говорят майчин английски език,а 48,9 % не говорят майчин английски или френски, а 50,6 % от жителите принадлежат към видими малцинствени групи.

Ванкувър е един от най-подходящите за живеене градове в Канада и в света. По отношение на достъпността на жилищата, Ванкувър също е един от най-скъпите градове в Канада и в света. Ванкувър планира да стане най-зеленият град в света.

Ванкувър е домакин на много международни конференции и събития, включително Игрите на Британската общност през 1954 г., UN Habitat I, Expo 86, APEC Канада 1997 г., Световните полицейски и противопожарни игри през 1989 г. и 2009 г.; няколко мача от Световното първенство по футбол за жени през 2015 г., включително финалите в BC Place в центъра на Ванкувър и Зимните олимпийски и параолимпийски игри през 2010 г., които се проведоха във Ванкувър и Уислър, курортна общност на 125 км (78 мили) северно от града. През 1969 г. Грийнпийс е основана във Ванкувър.

Към 2016 г. пристанището на Ванкувър е четвъртото по големина пристанище по тонаж в Северна и Южна Америка, най-натовареното и най-голямото в Канада и най-диверсифицираното пристанище в Северна Америка. Докато горското стопанство остава най-голямата му индустрия, Ванкувър е добре известен като градски център, заобиколен от природа, което прави туризма втората по големина индустрия. Големи филмови продуцентски студия във Ванкувър и близкия Бърнаби превърнаха Голям Ванкувър и близките райони в един от най-големите центрове за филмова продукция в Северна Америка, спечелвайки му прозвището „Северен Холивуд“.

Имаш резервирани самолетни билети до Ванкувър? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Със своя планински фон и градски плажове Ванкувър има с право спечелената репутация на един от най-красивите градове в света. Центърът на Ванкувър е превъзходно разположен на полуостров в протока Джорджия, ограничен на юг от делтата на река Фрейзър и на север от дълбок фиорд, достигащ далеч навътре в сушата (Burrard Inlet). Също така на север блестят често покрити със сняг вериги на Крайбрежните планини. Със своите обширни паркове и приятен климат, поддържащ меки температури през цялата година, Ванкувър е рай за дейности на открито. Но също така се гордее с оживен културен живот, фантастично пазаруване и невероятни заведения за хранене. Този живописен град беше показан на света, когато беше домакин на Зимните олимпийски игри през 2010 г., заедно с близкия Уислър.

Общественият пазар на остров Гранвил е една от най-популярните атракции, където се продават плодове и зеленчуци, морски дарове и голямо разнообразие от други специалитети, както и готови за консумация продукти. Не е истински остров, центърът на изкуствата е свързан с жилищни райони с един път и пешеходни мостове на юг и с полуостров Downtown (през False Creek) с ферибот.

На екскурзия или почивка във Ванкувър? Опитай местната кухня!

Кухня

Ванкувър е доста кулинарен град с изобилие от вкусове, вдъхновени от Азия, морски дарове от тихоокеанския северозапад и канадски специалитети. Храната определя града и смесица от културни влияния, които ще намерите там.

Сушито е много популярно във Ванкувър, особено рулото в стил Ванкувър, наречено B.C. Руло, което се състои от сьомга на барбекю, краставица и често майонеза. Можете да очаквате да намерите китайски, японски, корейски и тайландски. Като например на количка за хот-дог в японски стил, която можете да намерите на много места.

Не можете да отидете никъде в Канада, без да попаднете на поне няколко Tim Horton’s. Отидете там за вкусни понички и кафе по всяко време на деня. Не може да пропуснете и путин - пържени картофи, сос и сирене, понякога също с настъргано говеждо или свинско месо. Тъй като сте близо до морето, ще намерите рибни такос навсякъде и морски дарове от всякакъв вид –Ще намерите сладкиши от раци, супи от морски дарове, раци Dungeness и всякакъв вид морски дарове в много ресторанти във Ванкувър.

Търсите евтини самолетни билети до Ванкувър. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Ванкувър не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Ванкувър. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!