Оферти за самолетни билети от София до Уелингтън:
Еднопосочни самолетни билети от София до Уелингтън
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Уелингтън
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Уелингтън – Най-ветровият град

Уелингтън е столицата на Нова Зеландия. Намира се в югозападния край на Северния остров, между пролива Кук и планината Ремутака. Уелингтън е вторият по големина град в Нова Зеландия по площ на метрото и е административен център на региона Уелингтън. Това е най-южната столица на суверенна държава в света. Уелингтън се характеризира с умерен морски климат и е най-ветровитият град в света по средна скорост на вятъра. Градът се обслужва главно от международното летище Уелингтън в Ронготай, третото най-натоварено летище в страната. Транспортната мрежа на Уелингтън включва влакови и автобусни линии, които достигат до крайбрежието Капити и Уайрарапа, а фериботите свързват града с Южния остров.

Често наричана културна столица на Нова Зеландия, културата на Уелингтън е разнообразна и често ориентирана към младите хора, която оказва влияние в цяла Океания. Един от най-удобните за живеене градове в света, Глобалната класация за жизненост за 2021 г. изравни Уелингтън с Токио като 4-ти в света. От 2017 г. до 2018 г. Deutsche Bank го класира на първо място в света както по отношение на обитаемостта, така и по незамърсяване. Културни райони като Cuba Street и Newtown са известни с креативни иновации, „оп магазини“, исторически характер и храна. Градът е известен със своята кафе сцена, с вече глобално разпространени храни и напитки като флет бялото, усъвършенствано тук. Уелингтън има силна кафе култура – ​​градът има повече кафенета на глава от населението от Ню Йорк в Съединените щати – и е пионер от италиански и гръцки имигранти в райони като планината Виктория, Айлънд Бей и Мирамар. Зараждащото се влияние идва от етиопските мигранти. Културната жизненост и разнообразие на Уелингтън са добре познати по целия свят. Това е вторият най-етнически разнообразен град в Нова Зеландия, изпреварван само от Оукланд, и може да се похвали с култура на „топилния съд“ на значителни малцинства като малайзийци, италианци, холандци, корейци, китайци, гърци, индийци, самоанци и местните общности Taranaki Whānui в резултат на това. Описан от Lonely Planet през 2013 г. като „най-готината малка столица в света“, глобалният град се разрасна от оживено селище на маорите до колониален пост, а оттам до Австралазийската столица, която преживя „забележително творческо възраждане“.

Имаш резервирани самолетни билети до Уелингтън? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Добрите неща със сигурност идват в малки опаковки. Вземете например Уелингтън, Нова Зеландия. Уелингтън може да е малък, но тази миниатюрна столица е богата на фънки кафенета и красиви гледки. Сгушен между стръмни, покрити с гори хълмове и широк залив, гледащ към протока Кук, Уелингтън се простира по склоновете, а чифт здрави обувки за ходене са от полза за посетителите, които искат да изследват извън централния бизнес район. За щастие основната туристическа забележителност – великолепният музей на Нова Зеландия (Te Papa) – се намира близо до брега, а старинният кабинков лифт Уелингтън предоставя живописна и изключително забавна алтернатива на изкачването по хълма до Kelburn Lookout.

Поради позицията на града, улавяйки бурните условия точно на протока Кук, той е получил прозвището „ветровития Уелингтън“. Но не позволявайте това да ви отблъсне. В летен ден със синьо небе наистина няма по-красив град в Нова Зеландия. За да научите повече за тази вълнуваща туристическа дестинация, не забравяйте да прочетете нашия списък с най-високо оценените туристически атракции в Уелингтън. Националният музей на Нова Зеландия е завладяващо пътешествие в природните сили, които са формирали страната, културата на маорския народ, който първи се е заселил тук, и социалната история както на маорите, така и на европейците, които са оформили нацията оттогава.

На екскурзия или почивка в Уелингтън? Опитай местната кухня!

Кухня

Прохладната столица на Нова Зеландия е известна с огромната си кулинарна сцена.Смята се, че тук има едни от най-добрите места в страната за да насладите напълно на едно кулинарно изживяване. В Окланд очаквайте да намерите първокласни морски дарове, изобилие от агнешко и шепа авторски десерти. Местните предложения за морски дарове включват зеленоусти миди, риба и чипс, пържени пържени стръв и блъф стриди. Ще намерите и печено агнешко в повечето менюта в Оукланд. А за десерт не можете да сгрешите с топка сладолед hokey pokey (ванилия с парченца пчелна пита) или парче Павлова (сламство на базата на меренги, покрито с плодове и кръстено на руската балерина Анна Павлова).В Окланд може да се намери всичко – от непринудени кръчми до изискани заведения за хранене. Специалните кухни (помислете: индийски, японски и френски) също са разпространени в целия град.

Търсите евтини самолетни билети до Уелингтън. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Уелингтън не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Уелингтън. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!