Оферти за самолетни билети от София до Тунис:
Еднопосочни самолетни билети от София до Тунис
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Тунис
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Тунис – Най-северната държава в Африка

Тунис е най-северната държава в Африка. Тя е част от региона на Магреб в Северна Африка и граничи с Алжир на запад и югозапад, Либия на югоизток и Средиземно море на север и изток, покриващ 163 610 km2 (63 170 кв. мили), с население от 12,1 милиона. Той обхваща източния край на Атласките планини и северните части на пустинята Сахара, като голяма част от останалата му територия е обработваема земя. Тунис е домът на най-северната точка на Африка, нос Анджела; и нейната столица и най-голям град е Тунис, разположен на североизточното му крайбрежие, което дава името на страната. Днес Тунис е най-малката нация в Северна Африка и нейната култура и идентичност се коренят в многовековната пресечна точка на различни култури и етноси. Това е една от малкото страни в Африка, които се класират високо в индекса на човешкото развитие, с един от най-високите доходи на глава от населението в континента.

Тунис е добре интегриран в международната общност. Той е член на Обединените нации, Франкофонията, Арабската лига, ОИК, Африканския съюз, COMESA, Международния наказателен съд и Групата на 77-те, наред с други. Тя поддържа близки икономически и политически отношения с някои европейски страни, особено с Франция и Италия, които географски са много близо до нея. Тунис също има споразумение за асоцииране с Европейския съюз и е постигнал статут на основен съюзник на Съединените щати извън НАТО.

Имаш резервирани самолетни билети до Тунис? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Често разглеждан просто като плажна дестинация, Тунис има цяла плеада с изненадващи туристически атракции и неща за правене за тези, които се осмеляват да напуснат пясъчните брегове. В градовете има улички с пастелно измити къщи и претъпкани сук улици; древни руини за откриване в провинцията; и огромната пустинна шир на Сахара на юг с нейните широки дюни, скалисти планини и скрити оазиси, пълни с палми. Тунис е била житницата на Рим и културните богатства, които римляните са оставили, са повече от достатъчна причина да го посетите. Но историята на арабските империи е дала на страната и някои от най-красивите образци на ислямска архитектура в региона. След като сте протегнали врата си при минаретата на Кайруан и сте играли на гладиатор в Ел Джем, е време да се отправите към Сахара, за да опитате суровата, пуста красота на пустинята. Слънчевите плажове на средиземноморското крайбрежие, обградени от палми и плискани от нежни вълни, все още ще ви очакват, когато се върнете.

Ако търсите идеалното плажно бягство като картина, тогава остров Джерба поставя отметки във всички правилни квадратчета. Островният град Houmt Souk е основната забележителност край плажа, със стар градски квартал, който представлява бъркотия от варосани къщи.Пазаруването на Houmt Souk само по себе си е атракция, с много търговци на занаяти за разглеждане и пазарлъци извън плажа. Но тези пясъчни ивици брегова линия извън града са най-популярният акцент на острова.

На екскурзия или почивка в Тунис? Опитай местната кухня!

Кухня

Тунис предлага много за любителите на историята, но също така предлага много неща, които да очакват любителите на храната, особено ако обичате пикантна храна. Кускусът и шакшуката може да са познати на мнозина, но ако искате да научите повече за тунизийската храна, продължете да четете, за да разберете кои ястия да търсите при следващото си посещение в Тунис.

Тунизийската храна може най-добре да се опише като смесица от средиземноморска и местна пуническо-берберска кухня. Подобно на много страни в средиземноморския басейн, тунизийската кухня е силно базирана на морски дарове, месо, зехтин, домати и множество подправки като кимион, кориандър и червен пипер. Въпреки това тунизийската кухня споделя много прилики със своите северноафрикански съседи прекарайте няколко дни в ядене на тунизийска храна и ще откриете, че е значително по-пикантна. Това се дължи отчасти на тежката употреба на хариса в тунизийската кухня. Хариса e пикантна паста, направена от смес от смлени люти чушки, чесън и подправки. Това е най-важната съставка в много сосове и е най-често използваната подправка в тунизийската кухня. Освен хариса и люти чушки, други важни съставки, които често се срещат в тунизийските ястия, включват доматено пюре, риба тон, яйца и тунизийски маслини.

Търсите евтини самолетни билети до Тунис. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Тунис не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Тунис. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!