Оферти за самолетни билети от София до Цюрих:
Еднопосочни самолетни билети от София до Цюрих
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Цюрих
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Цюрих – Розовият град

Цюрих е най-големият град в Швейцария и столица на кантон Цюрих. Намира се в северна централна Швейцария, в северозападния край на езерото Цюрих. Към януари 2020 г. общината има 434 335 жители, градската зона 1,315 милиона (2009), и столичният район на Цюрих 1,83 милиона (2011). Цюрих е център за железопътен, автомобилен и въздушен трафик. Както летище Цюрих, така и главната жп гара на Цюрих са най-големите и най-натоварените в страната.

Постоянно заселен в продължение на повече от 2000 години, Цюрих е основан от римляните, които го наричат ​​Turicum. Въпреки това са открити ранни селища, датиращи от преди повече от 6400 години (въпреки че това показва само човешко присъствие в района, а не присъствието на град толкова рано). През Средновековието Цюрих получава независим и привилегирован статут на имперска непосредственост и през 1519 г. се превръща в основен център на протестантската Реформация в Европа под ръководството на Хулдрих Цвингли. Официалният език на Цюрих е немски, но основният говорим език е цюрихски немски, местният вариант на алеманския швейцарски немски диалект.

В града има много музеи и художествени галерии, включително Швейцарския национален музей и Kunsthaus. Шаушпилхаус Цюрих се смята за един от най-важните театри в немскоезичния свят. Цюрих е сред най-големите финансови центрове в света, въпреки че има относително малко население. Градът е дом на много финансови институции и банкови компании.

Имаш резервирани самолетни билети до Цюрих? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Цюрих, най-големият град в Швейцария, е приятно и завладяващо място за туристите. Неговите многобройни атракции и неща за правене включват десетки музеи, добре запазен стар град, пълен със средновековни и ренесансови сгради, и достатъчно изкуство - както в музеите, така и извън него - за да зарадват любителите на изкуството цяла седмица. Традицията на Цюрих на либерално мислене и активен интелектуален живот привлича водещи фигури, сред които Георг Бюхнер, Владимир Ленин, Джеймс Джойс, К. Г. Юнг и Томас Ман, и тази традиция продължава и в наши дни. Въпреки че кипи от бизнес дейност, Цюрих е един от най-добрите швейцарски градове за посещение и е идеално уреден за разглеждане на забележителности пеша. Градът също е добра база за посещение на много други очарователни места в Швейцария и близкия регион Шварцвалд в Германия. Всъщност някои от тях правят добри еднодневни екскурзии от Цюрих.

В средата на този модерен финансов център на един град се намира квартал, изпълнен с исторически чар, чиито тесни улички се издигат стръмно от източната страна на реката. Районът Niederdorf е една от средновековните улици и площади, оживено място за посещение, с бутици, ресторанти и кафенета. Тръгвайки нагоре по Münstergasse, ще стигнете до Napfgasse, с Brunnenturm, която е била седалище на ломбардските обменници на пари през 14-ти и 15-ти век. Haus zum Napt, на номер 6, има изискан интериор със стаи, обзаведени в ренесансов стил. На Spiegelgasse, на номер 17, е къща, в която Ленин е живял през 1917 г. На тази улица, в Cabaret Voltaire, Ханс Арп и Тристан Цара стартират движението в изкуството Dada през 1916 г. Spiegelgasse минава на изток в Neumarkt, където ще намерите Къщата на гилдията на обущарите, сега театър, и Hans zum Rech, датиращ от Средновековието и показващ как декоративните стилове са се променили през вековете. Влезте вътре поне за да видите двора му и модела на Цюрих през 1800 г. Интериорът запазва боядисани стени и тавани от 17-ти век и фина декоративна железария. Grimmenturm от 13-ти век, на номер 27, първоначално е бил резиденция. По тези улици ще намерите антикварни магазини и бутици, както и кафенета и ресторанти. След като преминете през Стария град, ще се качите на железопътната линия Dolderbahn, за да се изкачите по хълмовете на квартал Цюрихберг за гледка към Стария град и езерото.

На екскурзия или почивка в Цюрих? Опитай местната кухня!

Кухня

Цюрих, Швейцария, е идеалното място да опитате добре позната швейцарска храна, предлагаща ястия от 26-те кантона на страната, включително раклет и бирхермюсли. Но има и по-малко известни местни опции, като zuger kirschtorte (супер сладка торта) и вегетариански тартар. Ето нашия апетитен избор на най-добрите.

Фондюто със сирене е задължително при посещение в Швейцария. Първата рецепта датира от 1699 г. в готварска книга, публикувана в Цюрих, така че би било жалко да не опитате известното швейцарско ястие тук. По принцип това е много топено сирене – видът може да варира, но обикновено е грюер или ементал – смесено с различни съставки по ваш избор, включително гъби, билки и домати. Винаги се сервира с хляб и бяло вино. Rösti е национално ястие и е потопено в земеделската традиция. Настърганите картофи се оформят в дебели форми за палачинки, преди да се изпържат в олио, оставяйки ги хрупкави отвън и меки отвътре. Можете да добавите бекон или ябълка към сместа за допълнителен вкус.

Търсите евтини самолетни билети до Цюрих? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Цюрих, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Цюрих. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!