Оферти за самолетни билети от София до Торонто:
Еднопосочни самолетни билети от София до Торонто
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Торонто
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Торонто – Опознай Канада

Торонто е столицата на канадската провинция Онтарио. Със регистрирано население от 2 794 356 през 2021 г. това е най-населеният град в Канада и четвъртият по население град в Северна Америка. Градът е опората на Златната подкова, градска агломерация от 9 765 188 души (към 2021 г.), заобикаляща западния край на езерото Онтарио, докато същинският район на Торонто има население от 6 712 341 през 2021 г.Торонто е международен център на бизнеса, финансите, изкуствата, спорта и културата и е признат за един от най-мултикултурните и космополитни градове в света.

Разнообразното население на Торонто отразява настоящата му и историческа роля като важна дестинация за имигрантите в Канада. Повече от 50 процента от жителите принадлежат към видима малцинствена група и над 200 различни етнически произход са представени сред жителите. Докато по-голямата част от жителите на Торонто говорят английски като основен език, в града се говорят над 160 езика.

Торонто е известен център за музика, театър, продукция на филми и телевизионна продукция и е дом на главните национални мрежи за излъчване и медии на Канада. Нейните разнообразни културни институции, които включват многобройни музеи и галерии, фестивали и публични събития, развлекателни квартали, национални исторически обекти и спортни дейности, привличат над 43 милиона туристи всяка година. Торонто е известен с многото си небостъргачи и високи сгради, по-специално с най-високата свободно стояща структура на сушата в западното полукълбо, Си Ен Тауър.Торонто е третият по големина технологичен център в Северна Америка след Силиконовата долина и Ню Йорк и най-бързо развиващият се.

Имаш резервирани самолетни билети до Торонто ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Торонто, столицата на Онтарио, е най-големият град в Канада, а също и един от най-разнообразните. Той е дом на динамична комбинация от туристически атракции, от музеи и галерии до световноизвестната кула CN Tower. И само на кратко разстояние с кола е Ниагарският водопад.

Няма да ви е скучно благодарение на оживения Entertainment District, включващ най-новите мюзикъли и изискани ресторанти, до историческия Distillery District, дом на уникални магазини и ресторанти, разположени в невероятно реставрирани сгради. Центърът на град Торонто е относително лесен за навигация, с много от най-добрите атракции на пешеходно разстояние една от друга и система на метрото за покриване на по-големи разстояния. Ако посещавате Торонто през зимата, отидете на закрито, за да разгледате обширната PATH мрежа от подземни пътеки, които свързват пазаруване, развлечения и атракции. През лятото се разходете по красивата крайбрежна ивица и се насладете на плажовете и парковете.

Известната забележителност на Торонто, 553-метровата кула Си Ен Тауър, е една от атракциите, които трябва да се видят в града, а също и най-невъзможната за изпускане. Извисяваща се над центъра на града, тази канадска икона може да се види от почти навсякъде в града.

Имате възможност просто да оцените сградата от земята или да предприемете пътуване до една от зоните за наблюдение или ресторантите за невероятна гледка към града и езерото Онтарио. Най-високата зона за наблюдение на CN Tower е от Sky Pod на 447 метра над града, с гледки, които в ясни дни се простират до Ниагарския водопад и щата Ню Йорк. За да стигнете до тук, трябва да вземете два асансьора.

За тези, които търсят малко повече приключения или може би много повече приключения, има "Edge Walk". Това включва ходене без ръце по перваза с ширина 1,5 метра около външния ръб на основната капсула, на надморска височина от 365 метра. Участниците са прикрепени към предпазен колан и въже. Разположен на 351 метра е въртящият се ресторант 360, предлагащ изискана кухня и някои от най-добрите гледки от маса навсякъде в Торонто. 360 е отворен за обяд и вечеря, а посетителите, които вечерят тук, също получават безплатен достъп до нивата LookOut и Glass Floor на кулата.

На екскурзия или почивка в Торонто? Опитай местната кухня!

Кухня

Торонто е дом на смесица от кухни, обхващащи света от Тринидад до Тайланд и, разбира се, Канада. Някои ястия струват няколко долара, докато други са доста по-скъпи. Някои са възникнали преди десетилетия, докато други са продукт на скорошни иновации. Някои са толкова красиви, че бихте искали да ги снимате. Други са толкова изкусителни, че ще оближете чинията си, преди дори да се сетите да направите снимка. Има великолепно превъзходни ястия (пищният омар на Patois, пържен в уок) и истинските канадски съкровища (сандвичът с бекон в Carousel Bakery). Каквото и да изберете, всеки си струва да опитате, за да видите какво прави сцената за хранене в Торонто вълнуваща.

Ако искате наистина да опитате малко от традиционната кандаска кухня, насочете се направо към St Lawrence Market за сандвич с бекон от пекарна Carousel. Рулцето с бекон и горчица се счита за характерното ястие на Торонто – особено след като Канада е отговорна за производството на 90 процента от световното синапено семе. Барон Уилям Дейвис, който се премества в Канада от Англия през 1854 г., изобретява рулото. Той овалва изсушено и подрязано филе без кости в изсушен, смлян жълт грах, за да удължи срока на годност. Най-класическата и автентична версия на сандвича с бекон с грахово брашно се състои от прясно изпечена кифличка, остра горчица и обилна порция бекон на скара.

Търсите евтини самолетни билети до Торонто. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Торонто не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Торонто. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!