Оферти за самолетни билети от София до Токио:
Еднопосочни самолетни билети от София до Токио
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Токио
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Токио– Столицата на Япония

Токио е столицата на Япония. Градът е една от 47-те префектури в страната и център на Голямо Токио, най-големият метрополен регион в света. Токио е седалище на японското правителство и на Императорския дворец. Разположен е в региона Канто в югоизточната част на главния японски остров Хоншу и включва в административните си граници архипелазите Идзу и Бонински острови. Населението на специалните райони е над 8 милиона души, а общото население на префектурата надхвърля 13 милиона. Метрополният регион, надхвърлящ границите на префектурата, има население над 35 милиона души и най-голямата агломерация в света не само по население, но по своя брутен вътрешен продукт, надхвърлящ 1,479 трилиона долара (2008, по паритет на покупателната способност).В Токио се намират седалищата на 51 от компаниите във Форчън Глобал 500, повече, отколкото във всеки друг град по света.

Токио е определян като един от трите „командни центъра“ на световната икономика, наред с Ню Йорк и Лондон. Класифициран е като алфа+ глобален град и е поставян на четвърто място сред глобалните градове. През 2012 година изследване на Мърсър и Икономист Интелиджънс Юнит определя Токио като най-скъпия за чужденци град в света.Градът е домакин на Летните олимпийски игри през 1964 година и лятната олимпиада през 2020 година.

Имаш резервирани самолетни билети до Токио? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Когато става дума за най-великите градове в света, представете си Токио. Композиция от дълбока традиция и бърза, модерна енергия, Токио, столицата на Япония, е едно от най-добрите места за посещение в Азия. Тук се намира Императорският дворец и седалището на правителството и парламента, както и луксозни хотели, ресторанти със звезди Мишлен и фантастични магазини. Разположен в източно-централния Хоншу, най-големият от главните острови на Япония, този гъсто населен град служи като чудесна база, от която да изследвате други части на страната. Един от най-модерните градове в света по отношение на своята инфраструктура и дизайн – до голяма степен благодарение на земетресението от 1923 г. и опустошенията от Втората световна война – Токио също така държи титлата на най-скъпия град в света за живеене. За щастие, той е и един от най-лесните за придвижване благодарение на превъзходните железопътни и метро мрежи. Културната страна на Токио е известна с многобройните си неща за вършене и топ атракции, включително музеи; фестивали; международна кухня; и професионални спортни клубове, включително бейзбол, футбол и традиционни японски занимания като сумо борба. Освен това е град, богат на музика и театър, с многобройни зали, включващи всичко от японски съвременни драми до симфонични оркестри и поп и рок концерти.

Разходете се през едно от най-историческите кътчета на Токио, когато посетите Националната градина Shinjuku Gyoen. Бившата резиденция на семейство Найто по време на периода Едо (17-19 век) е прехвърлена на императорското семейство. Сега тя е национална градина, открита през 1949 г. и се смята за една от най-красивите в Япония.

Градината се смята за една от най-добрите, защото съчетава три типа традиционни градини: френска формална, английска пейзажна и японска традиционна. Освен това се оказва едно от най-добрите места в Токио за гледане на черешови цветове, тъй като градината има приблизително 1500 черешови дървета. Ще намерите също хималайски кедри, кипариси и лалета. Градината е много популярна през есента, когато листата започват да се променят в пурпурно и златно.

На екскурзия или почивка в Токио? Опитай местната кухня!

Кухня

Храненето в Токио е удоволствие, както за очите, така и за устата; може да не е толкова удоволствие за портфейла, тъй като много места са доста скъпи, но по принцип в Токио можете да ядете много добре и да харчите малко, ако обърнете внимание на малките детайли, които могат да направят разликата. Япония без съмнение е най-обсебената от храната нация на планетата. С почти половин милион ресторанти, повече звезди Мишлен от Лондон, Париж и Ню Йорк взети заедно, и безкраен брой магазини, свързани с храни, тази страна предлага почти всичко, за което може да мечтае един любител на всичко, което може да се яде. Докато страхотна храна може да се намери в цяла Япония, Токио е може би центърът на хранителната вселена на нацията. Тук може да се намери най-доброто от почти всичко – независимо дали е японско или чуждестранно.

Храната, която най-много се свързва с Япония, не е дефицит в Токио. Сушито обхваща целия спектър от заведения за хранене, от ексклузивни заведения със звезди Мишлен с малко места до евтини правостоящи барове, където офис служители и студенти с ограничен бюджет похапват на обяд. Въпреки че днес суши може да се намери в почти всяко кътче на земното кълбо, разнообразието от морски дарове и чистото качество поставят сушито в Япония на първо място. Казано по-просто: има суши в останалата част на света - и има суши в Япония.

Търсите евтини самолетни билети до Токио? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Токио, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Токио. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!