Оферти за самолетни билети от София до Тел Авив:
Еднопосочни самолетни билети от София до Тел Авив
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Тел Авив
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Тел Авив – живописни крайградски плажове

Разположен на Средиземно море с предимно високи температури през цялата година, Тел Авив има привлекателна комбинация от архитектура от 20-ти век, красиви плажове, музеи, културни институции и преживявания. Със своята артистична атмосфера, километри живописни крайградски плажове, очарователни квартали и процъфтяващ нощен живот, Тел Авив изглежда има всичко. И все пак вторият по големина - и без съмнение най-модерният - град в Израел остава недооценен от повечето пътници. За щастие, поредица от отваряния на хотели, реновации в целия град, започнаха да привличат вниманието, което с право заслужава този бляскав метрополис. Наричан Белия град, Тел Авив има най-голямата конфигурация от сертифицирани сгради Bauhaus в света. Над 4000-те сгради са построени през 30-те години на миналия век от еврейски архитекти. През 2003 г. те са сертифицирани като обект на наследството на ЮНЕСКО и много от сградите са реставрирани. Можете да научите историята на архитектурното движение Баухаус в Bauhaus Center, който също така организира обиколки и предлага самостоятелни аудио обиколки.

Имаш резервирани самолетни билети до Тел Авив? Ето какво да посетиш!

Забележителности:

Тел Авив има не само един плаж, той има 16. Точно така, градът може да се похвали с почти 10 мили пясъчен морски бряг, включващ девствена брегова ивица, обградена от лазурни води. Най-хубавото е, че всеки плаж има своя уникална индивидуалност. Плажът Metzitzim със своите спокойни води е популярен сред семействата, плажът Nordau, по-известен като „Религиозния плаж“, има отделна зона за мъже и жени и дори има плаж само за кучета. Един от най-добрите (и енергизиращи) начини да се насладите на всички крайбрежни предложения на Тел Авив е с обиколка със Segway (опитайте SEGO или ZuZu обиколки) по зашеметяващата алея на града.

Яфо, известен още като Стария град, не е за изпускане. Докато Тел Авив е сравнително нов град (официално е основан през 1909 г.), над 3000-годишният квартал Яфо е неговият исторически център. Тук ще намерите древни, сводести, криволичещи улички и избледнели бели каменни сгради, изпъстрени с художествени галерии, модни бутици и оживени кафенета. Докато сте в района, не забравяйте да разгледате невероятно популярния битпазар, Shuk Ha-pishpeshim. Разпръснато върху поредица от улици, това е чудесно място да намерите ретро предмети, мебели и произведения на изкуството.

Очарователният Neve Tzedek (което се превежда като „Оазис на справедливостта“) е мястото, където ще получите възможност да разгледате артистичната страна на Тел Авив. Тесните, уютни улици на реставрирания квартал са облицовани с уникални магазини за бижута и дрехи, галерии, музеи и оживени бистра. Улица Shabazi е главната и най-активна улица в района с много магазини, но ключът към изживяването на Neve Tzedek е да се насочите по една от малките улички. Надолу по тези извиващи се коридори ще откриете картини на стени, безупречно поддържани врати и скрити зелени площи, където гарантирано ще получите много снимки за Instagram.

Прекрасен начин да прекарате един следобед е да се изгубите в един от безбройните пазари в Тел Авив, които са разпръснати из целия град. Пазарът Nachlat Binyamin предлага удивителен набор от изкуства и занаяти, изработени от местни занаятчии. Това е идеалното място да вземете уникален сувенир като гравюра с вашето име, изписано на иврит. Откритият пазар Carmel Market е най-големият пазар в града със стотици търговци, продаващи всичко от електроника до дрехи и стоки за бита. Истинското удоволствие в Кармел обаче е хранителната секция с невероятната селекция от пресни продукти, готови храни и подправки. Ако нямате време, по-малкият вътрешен пазар Sarona е добро място за закупуване на международна храна и подправки, както и бутилка или две израелско вино. Извън пазара не забравяйте да посетите реставрираните домове на немска тамплиерска колония.

На екскурзия или почивка в Тел Авив? Опитай местната кухня!

Кухня:

Не пропускайте да опитате превъзходна кухня, която краси менютата на Тел Авив като хумус и фалафел или необичайни опции като шоколадово мляко в торбичка. Независимо от вашите предположения, Тел Авив отговаря на вашите кулинарни нужди и надминава дори най-високите очаквания. Повечето определят шницела като типично австрийски, но израелците са приели тази добре позната храна с цялото си сърце. Първоначално донесен в региона от евреите Ашкенази, този пържен пилешки котлет се харесва в целия град.

Шаурма управлява културата на уличното хранене в Тел Авив, освен това се предлага в менютата на редица ресторанти в града. Месото, обикновено агнешко, пуешко или пилешко, се пече на шиш и се комбинира с подправки, хумус и зеленчуци. Можете да се насладите на шаурма с вилица и нож или напълнена в удобна пита. Без значение от подхода, това ястие проверява всички квадратчета за незабавно удовлетворение. Популярен и здравословен, фалафелът, подобно на шаурма, уличните търговци и гурме готвачите сервират по много начини. Насладете се на тези деликатно пържени топчета от нахут с мека пита или с купчина ориз.

Търсите евтини самолетни билети до Тел Авив? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Тел Авив, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети доТел Авив. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!