Оферти за самолетни билети от София до Сингапур:
Еднопосочни самолетни билети от София до Сингапур
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Сингапур
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Сингапур – Лъвският град

Сингапур е суверенна островна държава и град-държава в морска Югоизточна Азия. Намира се на около един градус ширина северно от екватора, край южния край на Малайския полуостров, граничещ с Малакския проток на запад, Сингапурския пролив на юг, Южнокитайско море на на изток и пролива Джохор на север. Територията на страната се състои от един основен остров, 63 сателитни острова и островчета и един отдалечен остров, чиято обща площ се е увеличила с 25% след независимостта на страната в резултат на мащабни проекти за рекултивация на земя. Има третата най-висока гъстота на населението в света. С мултикултурно население и признавайки необходимостта от зачитане на културната идентичност на основните етнически групи в нацията, Сингапур има четири официални езика: английски, малайски, мандарин и тамилски. Английският е lingua franca и множество обществени услуги се предлагат само на английски. Мултирасовостта е заложена в конституцията и продължава да оформя националните политики в образованието, жилищното настаняване и политиката.

След първите години на турбуленция, макар и без природни ресурси и хинтерланд, нацията бързо се разви, за да се превърне в един от четирите азиатски тигъра въз основа на международната търговия и икономическата глобализация, интегрирайки се в световната икономика чрез свободна търговия с минимални или никакви търговски бариери или тарифи , експортно ориентирана индустриализация и голямото натрупване на получени преки чуждестранни инвестиции, валутни резерви и активи, държани от държавни инвестиционни фондове. Високо развита страна, тя е на 11-то място в индекса на човешкото развитие на ООН и има втория най-висок БВП на глава от населението (ППС) в света. Идентифициран като данъчен рай, Сингапур е единствената страна в Азия със суверенен кредитен рейтинг AAA от всички големи рейтингови агенции. Той е основен авиационен, финансов и морски център за корабоплаване и постоянно е класиран като един от най-скъпите градове за живеене за емигранти и чуждестранни работници. Сингапур е високопоставен по ключови социални показатели: образование, здравеопазване, качество на живот, лична безопасност, инфраструктура и жилища, с ниво на собственост на жилища от 88 процента. Сингапурците се радват на една от най-дългите очаквания за продължителност на живота, най-бързата скорост на интернет връзката, най-ниските нива на детска смъртност и най-ниските нива на корупция в света.

Имаш резервирани самолетни билети до Сингапур? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Сингапур е описван като място за богатите и е вярно, че малкият град-държава наистина има известен блясък на богатство. Но Сингапур предлага повече от просто търговски центрове от висок клас, луксозни хотели и изискани ресторанти (въпреки че си струва да се отдадете на тях малко, ако можете). Има също жизнена история и разнообразни етнически квартали, които да откриете, заедно с много семейни атракции и прекрасни обществени пространства, които правят изследването на този малко футуристичен град полезно. Сингапур има отлична система за обществен транспорт, която прави разглеждането на забележителности удобно и лесно. След като придобиете представа за картата на метрото, няма да имате проблем да се придвижвате от една част на града до друга. Навсякъде се говори английски и табелите също са на английски. Всъщност Сингапур е една от най-лесните и удобни страни за навигация в Югоизточна Азия. И стига да не сравнявате цените с близкия Тайланд или Виетнам, очаква ви прекрасен престой.

Разкошният курортен комплекс Marina Bay Sands включва луксозен хотел от висок клас, мол с канал, минаващ през него, ArtScience Museum и Marina Bay Sands Skypark Observation Deck – гледна точка за разглеждане на целия град. Палубата за наблюдение на Skypark и инфинити басейнът се намират в кораба (да, кораба), който е на върха на хотела. Само гости на хотела имат право да използват инфинити басейна, но всеки може да посети палубата за наблюдение. От Skypark можете да видите иновативния мост с двойна спирала, пристанището, Градините край залива (101 хектара земя, превърнати в крайбрежни градини) и впечатляващия силует. Докато са горе на върха на града, гостите могат да си вземат лека закуска или кафе в ресторанта на покрива или да си вземат сувенири от щанда за сувенири. Можете да си купите снимка, на която сте показани със зелен екран пред огромния хотел, тъй като целият е осветен през нощта, но цената е висока от 50 сингапурски долара – по-добре е да помолите друг турист да ви направи снимка, ако е възможно. Елегантното богатство на Marina Bay Sands илюстрира стила и статута на Сингапур като голям международен град в Югоизточна Азия.

На екскурзия или почивка в Сингапур? Опитай местната кухня!

Кухня

Първото нещо, което трябва да знаете за Сингапур е, че храната е национално забавление, мания и спорт. Страната, която е около половината от размера на Лос Анджелис, има повече от 7000 ресторанта, кафенета, центрове и барове, и те са разпръснати из целия остров. Има отлична китайска храна в Малката Индия, супер бургер на летището или спагети с къри в централния бизнес район. Въпреки че е една от най-малките страни в света, Сингапур успява да отвори ресторанти във всяко възможно пространство, което прави пресяването им възнаграждаваща, но уморителна задача.

От 2005 г. ресторантьорската индустрия в Сингапур е свидетел на нарастващ брой заведения за бързо хранене. Дори когато БВП на страната се забави, секторът на храните и напитките продължи да расте. Сингапурците често консумират вечеря извън дома поради натоварените графици. Най-предпочитаният формат на ресторант е ежедневен ресторант или заведение за бързо хранене. Около 81% от хората биха предпочели да отидат на ежедневна вечеря в сравнение с кафенета. Консумацията на растителна храна придобива все по-голямо значение през годините. Хората в Сингапур избират здравословен начин на живот. Ресторантите и други сектори на хранително-вкусовата промишленост включват фибри и по-питателна храна в менюто си, за да отговорят на нарастващата тенденция. Освен основното веганско меню, ресторантите измислят храна, богата на витамини и фибри. Пилешкият ориз по Хайна се счита за национално ястие на Сингапур. Първо бланширано във вряща вода и след това потопено в ледена баня преди да бъде нарязано, добре приготвеното пиле има крехко месо, оцветено с тънък слой втвърдена мазнина. Неговият ориз, приготвен в пилешка мазнина, пилешки бульон, листа пандан, както и джинджифил и чесън, е ароматен и пухкав.

Търсите евтини самолетни билети до Сингапур? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Сингапур, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Сингапур. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!