Оферти за самолетни билети от София до Сидни:
Еднопосочни самолетни билети от София до Сидни
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Сидни
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Сидни – Изумруденият град

Сидни е столицата на щата Нов Южен Уелс и най-населеният град в както Австралия, така и Океания. Разположен на източното крайбрежие на Австралия, метрополисът заобикаля пристанището на Сидни и се простира на около 70 км по периферията си към Сините планини на запад, Хоуксбъри на север, Кралския национален парк на юг и Макартър на югозапад. Сидни се състои от 658 предградия, разпределени в 33 района на местно управление. Жителите на града са известни като "сидничани". Към юни 2021 г. прогнозното столично население на Сидни е 5 231 147 души, което означава, че градът е дом на приблизително 66% от населението на щата. Прякорите на града включват „Изумрудения град“ и „Пристанищния град“.

Въпреки че е един от най-скъпите градове в света, Сидни често се класира в десетте най-добри за живеене градове в света. Той е класифициран като Алфа глобален град от Глобализацията и мрежата за изследване на световните градове, което показва влиянието му в региона и в целия свят. Класиран на единадесето място в света по икономически възможности, Сидни има напреднала пазарна икономика със силни страни във финансите, производството и туризма. Създаден през 1850 г., Университетът в Сидни е първият университет в Австралия и се счита за един от водещите университети в света.

Сидни е домакин на големи международни спортни събития като летните олимпийски игри през 2000 г. Градът е сред първите петнадесет най-посещавани градове в света с милиони туристи, идващи всяка година, за да видят забележителностите на града . С над 1 000 000 ха (2 500 000 акра) природни резервати и паркове, неговите забележителни природни дадености включват пристанището на Сидни и Кралския национален парк. Изградени атракции като моста на пристанището в Сидни и операта в Сидни, включена в списъка на световното културно наследство, също са добре познати на международните посетители. Централната гара е центърът на железопътната мрежа на Сидни, а основното летище за пътници, обслужващо града, е летище Кингсфорд Смит, едно от най-старите непрекъснато действащи летища в света.

Имаш резервирани самолетни билети до Сидни ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Сидни, най-старият, най-големият и най-красивият от всички австралийски градове, се намира сред съблазнително смесване на суша и море. Плъзнете се по блестящото пристанище с ферибот, вижте белите платна на Операта, блестящи на слънчевите лъчи, възхитете се на изящната арка на Harbour Bridge и ще разберете защо това е един от най-добрите градове в света. Трудно е да си представим тази оживена столица на щата Нов Южен Уелс някога е била затворническа колония. През 1788 г. в Сидни Коув капитан Артър Филип, командир на Първия флот, основава първата британска колония в Австралия. Днес можете да изследвате легендарната история на Сидни в тесните, калдъръмени улички и историческите сгради на Скалите и да научите за аборигените Гадигал, традиционните пазители на тази земя, на обиколки с екскурзовод и в отличните музеи на града. Сидни все още кипи от приключенския дух на своите заселници. Изкачете се по пристанищния мост, сърфирайте по зелените бъчви по златните плажове на Сидни или летете над града на живописна обиколка. И приключенията не свършват в града. Богатите на диви животни диви райони заобикалят града, предоставяйки привлекателни възможности за еднодневни екскурзии.

На екскурзия или почивка в Сидни? Опитай местната кухня!

Кухня

И макар да е вярно, че можете да намерите невероятна храна от всяко далечно кътче на Земята в най-големия град на Австралия, все пак има някои класически австралийски храни,които трябва да опитате, когато посещавате Сидни. Основният продукт на хипстърите – авокадото – се представя тук, както и множество невероятни сортове морски дарове от богатите тихоокеански води край брега.

Барамунди е типична австралийска риба, която се сервира в ресторанти в цялата страна, но е особено разпространена в Сидни. Роден в Австралия и Индо-Тихия океан, барамунди е издръжлив вид. Те са с естествено високо съдържание на полезни за сърцето Омега-3 мастни киселини и могат лесно да се отглеждат без употребата на антибиотици или хормони. Те също са чудесен източник на постни протеини с нежен, мек вкус и приятна текстура и е практически невъзможно да се преварят. Подобно на обикновените видове бяла риба, барамунди няма силна миризма и може да се използва в различни рецепти.

Стридата е кулинарно бижу на австралийското крайбрежие. Въпреки че вкусът й може да се различава в зависимост от местообитанието, скалната стрида от Сидни има дълбока, богата и трайна сладост, която я отличава от другите сортове стриди. Има минерален интензитет и подобен на мед завършек. Приготя се сурова, печена или плитко пържена в леко тесто за сезонни или регионални нюанси. Отличителният вкус на скалната стрида в Сидни се съчетава добре с хубаво вино или бекон и сос уорчестър, който разкрива нотките на солено, които допълват богатство на сушено свинско месо.

Търсите евтини самолетни билети до Сидни. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Сидни не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Сидни. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!