Оферти за самолетни билети от София до Сиатъл:
Еднопосочни самолетни билети от София до Сиатъл
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Сиатъл
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Сиатъл – Градът на джаза

Сиатъл е пристанищен град на западното крайбрежие на Съединените щати. Той е седалище на окръг Кинг, Вашингтон. С население от 737 015 през 2020 г. това е най-големият град както в щата Вашингтон, така и в тихоокеанския северозападен регион на Северна Америка. Населението на столичния район на Сиатъл е 4,02 милиона, което го прави 15-то по големина в Съединените щати. Неговият темп на растеж от 21,1% между 2010 г. и 2020 г. го прави един от най-бързо развиващите се големи градове в нацията. Сиатъл е разположен на провлак между Puget Sound (вход на Тихия океан) и езерото Вашингтон. Това е най-северният голям град в Съединените щати, разположен на около 100 мили (160 км) южно от границата с Канада. Основен портал за търговия с Източна Азия, Сиатъл е четвъртото по големина пристанище в Северна Америка по отношение на обработката на контейнери към 2021 г.

Дърводобивът е първата голяма индустрия в Сиатъл, но до края на 19 век градът се е превърнал в търговски и корабостроителен център като врата към Аляска по време на Златната треска в Клондайк. Растежът след Втората световна война се дължи отчасти на местната компания Боинг, която установи Сиатъл като център за производство на самолети. Районът на Сиатъл се превърна в технологичен център от 1980 г. с компании като Microsoft, които се установяват в региона. Основателят на Microsoft Бил Гейтс е жител на Сиатъл по рождение. Компанията Amazon е основан в Сиатъл през 1994 г., а голямата авиокомпания Alaska Airlines е базирана в SeaTac, Вашингтон, обслужвайки международното летище в Сиатъл, Seattle–Tacoma International Airport. Потокът от нов софтуерни компании, биотехнологии и интернет компании доведе до икономическо съживяване, което увеличи населението на града с почти 50 000 души между 1990 и 2000 г. Сиатъл също има значителна музикална история. Между 1918 г. и 1951 г. почти две дузини джаз нощни клубове съществуват по улица Джаксън. Джаз сцената подхранва ранните кариери на Рей Чарлз, Куинси Джоунс, Ърнестин Андерсън и други. Сиатъл също е родното място на рок музиканта Джими Хендрикс, както и произхода на групите Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Heart, Alice in Chains, Foo Fighters и алтернативното рок движение гръндж.

Имаши резервиран самолетни билети до Сиатъл ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Сиатъл е столицата на културата в тихоокеанския северозапад. Този митичен град превърна дивата си среда в енергичен, гледащ напред град в челните редици на иновациите. И днес, независимо дали търсите градско приключение или удоволствие на открито, Сиатъл съчетава всичко това в незабравимо изживяване при посещение. Seattle Space Needle, построена за Световното изложение през 1962 г., често е първата туристическа атракция, свързана с града. И този въртящ се обелиск си заслужава посещението. Това е крайъгълният камък на по-големия център на Сиатъл, който включва много други топ места за посещение, включително институции като Chihuly Garden & Glass.

Други популярни места за посещение в Сиатъл включват брега в центъра на Pike Place Market и Pioneer Square. Тук посетителите намират много дни на забавления с музеи, разходки с лодка и Сиатълското голямо колело.

Но отделете Сиатъл отвъд централните туристически дестинации и градът има още много за изследване. От соленоводни и сладководни плажове до градини със скулптури и зоологически градини, възможностите за почивка са безкрайни, когато планирате пътуване. Най-доброто време за посещение на Сиатъл зависи от вида на желаното преживяване. Лятото е, когато градът абсолютно блести. Това е и времето, когато градът е най-посещаван.

На екскурзия или почивка в Сиатъл? Опитай местната кухня!

Кухня

Сиатъл е известен с несравнимите си морски дарове, със солени стриди, патица геодак, миди и други морски дарове, извадени от студените, богати на хранителни вещества води на Пюджет Саунд, и самур и сьомга, уловени в близкия океан. Тези съставки – заедно с най-доброто от близките ферми и ранчо – се сервират в много ресторанти в Сиатъл, включително в суши барове, където рибата се сервира просто върху ориз. Градът също така е централа за азиатска храна – с регионални китайски ресторанти и заведения за виетнамска юфка.

Що се отнася до най-известните храни в Сиатъл, стридите и морските дарове са две отделни категории. Стридите имат свой собствен живот в Сиатъл. Но този град предлага и едни от най-добрите риби и миди в Щатите. Особено бихме искали да насочим вниманието ви към geoduck – черупчести мекотели, които може би не сте опитвали досега. Но няма по-добро време да го изпробвате от това след посещение или преместване в Сиатъл. Ако имаше конкуренция за храните със запазена марка на Сиатъл, стридите най-вероятно щяха да спечелят. В щата Вашингтон се отглеждат най-много стриди в Съединените щати, ето защо трябва да ги опитате, ако някога попаднете в Сиатъл.

Търсите евтини самолетни билети до Сиатъл. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Сиатъл не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Сиатъл. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!