Оферти за самолетни билети от София до Шанхай:
Еднопосочни самолетни билети от София до Шанхай
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Шанхай
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Шанхай – Символ на световна иконимика

Шанхай е най-големият град в Китай и един от четирите градове-провинции, подчинени пряко на централното правителство. Разположен е в източната част на страната, при вливането на река Яндзъ в Източнокитайско море. Населението му в края на 2009 година е около 19 210 000 души. В миналото известен главно с риболова и текстилната си промишленост, значението на Шанхай нараства през 19. век, благодарение на благоприятното разположение на неговото пристанище и обстоятелството, че Нанкинският договор от 1842 г. го определя като един от градовете, отворени за международната търговия. Градът бързо се превръща в процъфтяващ център на презокеанската търговия и през 30-те години вече е многонационално финансово и бизнес средище. Либерализацията на китайската икономика след 1990 г. предизвиква нов тласък в развитието на града и през 2005 година Шанхай се превръща в най-голямото товарно пристанище в света.

Шанхай е и популярна туристическа дестинация, известна както с исторически забележителности, като кварталите Уайтан и Чънхуан Мяо, така и с модерния и разрастващ се район Пудун. Символът на града е кулата „Перлата на изтока“. Днес градът е най-големият център на търговията и финансите в Китай и е определян като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света.

Шанхай има една от най-добрите образователни системи в Китай. Градът е първият в страната, който въвежда 9-годишно задължително образование. Според преброяване на населението от 2010 г. 22% от общото население на града са завършили колеж, което е двойно повече спрямо 2000 г., докато 21,0% са със средно образование, 36,5% – с основно образование и 1,35% – с начално образование. 2,74% от населението над 15-годишна възраст са неграмотни. В Шанхай има повече от 930 детски градини, 1200 основни и 850 средни училища. Над 760 хил. ученици в средни училища и 871 хил. ученици в основни училища се обучават от съответно 76 и 64 хил. преподавателя. Според проучване държавните училища в Шанхай се славят с най-доброто качество на образование в световен мащаб.

Имаш резервирани самолетни билети до Шан Хай? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Шанхай, най-големият град в Китай, предлага много вълнуващи възможности за разглеждане на забележителности за пътуващите. Въпреки че има население от повече от 24 милиона, този винаги оживен град предлага редица по-тихи исторически квартали и места за посещение наред с многото си по-нови туристически обекти. Едно от най-натоварените контейнерни пристанища в света, благодарение на позицията си в устието на река Яндзъ, градът също така предоставя възможности за изследване по вода по протежение на китайския бряг и неговите вътрешни водни пътища.

Нещата, които трябва да направите тук, включват посещение на музеи и художествени галерии от световна класа в града, като Шанхайския музей и Китайския музей на изкуствата; скитане из прекрасни градини и паркове; или да пазарувате, особено в пешеходната зона "Нов свят" с нейните луксозни бутици и галерии. Също така забавно е да разгледате многото изящни стари храмове и традиционни пагоди в града.

Най-известен с англо-индийското си име Bund (Wàitan), Zhongshan Lu е прекрасна широка алея, минаваща покрай западния бряг на река Huangpujiang. Той е особено популярен сред туристите – районът е запазил европейско усещане, тъй като някога е бил местоположението на международното селище на града. Това влияние е особено забележимо в много стари английски и френски сгради, които сега служат като ресторанти, бутикови магазини, галерии и офиси.

Винаги оживено, това е прекрасно място за разходка денем или нощем, докато разглеждате 52-те уникални сгради на Bund, построени в различни стилове, включително готически, романски, барокови, неокласически и ренесансови влияния. Bund също е дом на това, което се равнява на една от най-впечатляващите колекции в света на архитектурата в стил Арт Деко. Премествайки се от юг на север, доминиращите сгради са бившият щаб на Хонконгската и Шанхайската банкова корпорация с нейния прекрасен купол, пристанищната митница с нейната камбанария, старият хотел Peace и Банката на Китай. Паркът Huangpu, разположен в северния край на The Bund, е открит през 1886 г. и е известен като най-старият обществен парк в страната. Това е приятно място за посещение и има интересен музей, посветен на историята на The Bund. Bund също е страхотно място, от което да започнете обиколка за разглеждане на забележителности на борда на лодка около пристанището и сливането на реките Huangpujiang и Yangtze.

На екскурзия или почивка в Шан Хай? Опитай местната кухня!

Кухня

Шанхай е пълен с гледки, миризми и звуци. Мега-метрополисът на Изтока е дом на над 24 милиона души, което го прави един от най-населените градове в света. Градът привлича мигранти от цял Китай, много от които създават сергии за храна и допринасят за разнообразната и ароматна хранителна сцена на града. По оживените улици можете да намерите храна от много региони на Китай, от патица по пекински в Пекин до Jianbing в провинция Шандонг. От печено месо, през пържени закуски, до апетитен димсум, шанхайската кухня със сигурност ще задоволи вашите вкусови рецептори.

Човек не може да посети Шанхай, без да опита емблематичния Xiao Long Bao! Тези малки скъпоценни камъни се отличават с деликатна кора за кнедли, която обгръща месен пълнеж заедно с пикантен бульон. Пълнежът е сладък и сочен, направен от свинско месо, зеленчуци, скариди или раци. Свинската кожа, пилешките кости, джинджифилът и виното Шаоксинг се задушават, докато се сгъстят в гъста, богата супа. Кнедлите се сервират горещи на пара в бамбукова кошница и със смес за потапяне от соев сос и оцет. Но преди да отхапете, внимавайте да не се изгорите. За да ядете, вдигнете едно с лъжица за супа и пробийте дупка с помощта на клечка. След това отпийте и се насладете на експлозията от вкус! Яденето на Xiao Long Bao е забавно, но също и правенето му.

Търсите евтини самолетни билети до Шанхай? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Шанхай, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Шанхай. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!