Оферти за самолетни билети от София до Сантиаго:
Еднопосочни самолетни билети от София до Сантиаго
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Сантиаго
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Сантяго – Столицата на Чили

Сантяго е столицата и най-големият град на Чили, както и един от най-големите градове в Америка. Той е центърът на най-гъсто населения регион на Чили, столичния регион Сантяго, чието общо население е 8 милиона, което е почти половината от населението на страната, от които повече от 6 милиона живеят в непрекъснатата градска зона на града. Градът е изцяло в централната долина на страната. По-голямата част от града се намира между 500–650 м (1640–2133 фута) над средното морско равнище.

Основан през 1541 г. от испанския конквистадор Педро де Валдивия, Сантяго е столица на Чили от колониалните времена. Градът има централно ядро ​​с неокласическа архитектура от 19-ти век и криволичещи странични улички, осеяни с ар деко, неоготика и други стилове. Градският пейзаж на Сантяго е оформен от няколко самостоятелни хълма и бързо течащата река Mapocho, оградена от паркове като Parque Forestal и Balmaceda Park. Андите могат да се видят от повечето точки в града. Тези планини допринасят за значителен проблем със смога, особено през зимата, поради липсата на дъжд. Покрайнините на града са заобиколени от лозя, а Сантяго е на един час от планините и Тихия океан.

Сантяго е политическият и финансов център на Чили и е дом на регионалните централи на много мултинационални корпорации. Чилийската изпълнителна и съдебна власт се намират в Сантяго, но Конгресът заседава най-вече в близкия Валпараисо. Сантяго е кръстен на библейската фигура Свети Яков. Градът ще бъде домакин на Панамериканските игри през 2023 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Сантяго? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Сантяго е невероятен южноамерикански град за посещение! Това е едно от онези места, които имат толкова много история и някои от най-добрите неща за правене в Сантяго, които са осеяни из целия град. Честно казано, има по нещо за всеки, дори само в покрайнините на града. От блестящи стъклени небостъргачи, исторически сгради до заснежени планини, Сантяго е доста лъскав град в Южна Америка, който е идеален за градска почивка. Това е особено вярно, когато сте на по-дълга обиколка на Чили, обикновено, защото това ще бъде вашето пристанище за влизане (или излизане) от страната. Сгушен в планините Андите, има толкова много от най-добрите неща за правене, които ще задоволят почти всеки тип турис. Това е градът, който можете да посетите и да го направите какъвто искате да бъде. Ще бъдете разглезени от възможности.

Издигащо се високо над голяма част от града е Sky Costanera, красив епичен небостъргач. Това е едно от най-добрите неща за правене в Сантяго, особено по залез слънце. След това се насочете към Barrio Bellavista, по-бохемски квартал в Сантяго, който има много ресторанти, странни магазини и много заведения и кафенета. Ако обичате да карате ски и сноуборд, ще бъдете развълнувани да научите, че има едно невероятно място само на 90 минути извън Сантяго. Говори се, че Valle Nevado предлага едни от най-добрите ски в Андите и е едно от най-добрите неща за правене в Сантяго, ако искате да избягате от самия град.

На екскурзия или почивка в Сантяго? Опитай местната кухня!

Кухня

Чилийската кухня произтича главно от комбинацията от традиционна испанска кухня, чилийска култура на мапуче и местни съставки, с по-късни важни влияния от други европейски кухни, особено от Германия, Обединеното кралство и Франция. Хранителната традиция и рецептите в Чили се отличават с разнообразието от вкусове и съставки, като разнообразната география и климат на страната са домакини на широка гама от селскостопански продукти, плодове и зеленчуци. Дългата брегова линия и връзката на хората с Тихия океан добавят огромно разнообразие от морски продукти към чилийската кухня, като водите на страната са дом на уникални видове риби, мекотели, ракообразни и водорасли, благодарение на богатата на кислород вода, пренасяна от течението на Хумболт. Чили също е един от най-големите производители на вино в света и много чилийски рецепти са подобрени и придружени от местни вина. Сладкарството dulce de leche е изобретено в Чили и е един от най-забележителните приноси на страната към световната кухня.

Най-популярните традиционни ястия включват: Pastel de Choclo: царевичен гювеч с месна плънка. Емпанадас: сладкиши с пълнеж от месо, сирене или миди. Казуела: домашна яхния с телешко, пилешко, царевица, ориз и картофи. Асадо: барбекю от телешко, свинско или пилешко месо. Reineta, Congrio, Corvina: най-типичните риби. Локос: рядък вид мекотели .Jaiva: скариди, раци. Centolla: кралски рак с крехко месо с червеникав цвят

Търсите евтини самолетни билети до Сантяго. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Сантяго не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Сантяго. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!