Оферти за самолетни билети от София до Сан Франциско:
Еднопосочни самолетни билети от София до Сан Франциско
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Сан Франциско
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Сан Франциско – перлата на Северна Калифорния

Сан Франциско, официално град и окръг Сан Франциско, е търговски и културен център в северния регион на американския щат Калифорния. Същинският град е 17-ият по население в Съединените щати и четвъртият по население в Калифорния, с 815 201 жители към 2021 г. Той обхваща площ от 46,9 квадратни мили в края на полуостров Сан Франциско, което го прави вторият най-гъсто населен голям град в САЩ след Ню Йорк и петият най-гъсто населен окръг в САЩ , зад само четири от петте района на Ню Йорк. Сред 331 града в САЩ с повече от 100 000 жители, Сан Франциско е класиран на първо място по доход на глава от населението (при $133 856 ) и на пето място по общ доход към 2019 г. Разговорните прякори за Сан Франциско включват SF, The City и Frisco.

Сан Франциско и заобикалящата го зона на залива на Сан Франциско са глобален център на икономическа активност и изкуства и науки, стимулирани от водещи университети сектори на високите технологии, здравеопазване и професионални услуги. Сан Франциско беше класиран на 5-то място в света и на второ място в Съединените щати в индекса на глобалните финансови центрове към септември 2021 г.

Към юни 2022 г. районът на залива e дом на четири от петнадесетте най-големи компании в света по пазарна капитализация. Градът е дом на редица образователни и културни институции, като Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF), Университета на Сан Франциско (USF), Държавния университет в Сан Франциско (SFSU), Музея на де Йънг, Сан Музей на модерното изкуство на Франциско, Симфоничният оркестър на Сан Франциско, Балетът на Сан Франциско, Операта на Сан Франциско, Центърът SFJAZZ, Калифорнийската академия на науките, Сан Франциско Джайънтс и Голдън Стейт Уориърс. Популярна туристическа дестинация Сан Франциско е известен със своите стръмни хълмисти хълмове и еклектична комбинация от архитектура в разнообразни квартали, както и със своите прохладни лета, мъгла и забележителности, включително моста Голдън Гейт, кабинковия лифт, Алкатраз и Чайнатаун ​​и Мишън квартали.

Имаш резервирани самолетни билети до Сан Франциско? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Разположен край океана, с хълмисти пейзажи и емблематичния мост Голдън Гейт, Сан Франциско е един от най-красивите градове в Съединените щати и перлата на Северна Калифорния. Градът е пълен с история, страхотни квартали, паркове, плажове, музеи и цял набор от възможности за забавление и неща за правене. Някои от най-известните атракции са остров Алкатраз и Рибарският кей, но възможностите за разглеждане на забележителности тук са обширни. Китайският квартал на Сан Франциско е най-големият по рода си в Северна Америка и определено си заслужава да бъде посетен. За интересно преживяване се качете на един от историческите кабинкови лифтове и обиколете града.

Мостът Голдън Гейт е икона на Калифорния, красяща залива на Сан Франциско. Това е най-фотографираното място в града, с оранжева структура, подкрепена от синя вода или в много случаи, извисяваща се през ниско разположен облак. През нощта осветената от прожектори структура е също толкова поразителна.

За страхотна гледка към моста или за всеки, който се интересува от фотографиране на моста, има редица идеални гледни точки. Откъм Сан Франциско Ноб Хил, район, известен със своите шикозни стари имения, предлага красиви гледки над моста.

От другата страна на моста, в окръг Марин, Националната зона за отдих Голдън Гейт е друго добро място за посещение. Освен това, ако планирате обиколка на Алкатраз, има напълно открити гледки от лодката и острова. Историческият и известен затвор Алкатраз, разположен на остров Алкатраз в залива на Сан Франциско, е един от най-скандалните затвори в Америка. Работи почти тридесет години, затваря през 1963 г. и отваря отново като туристическа атракция през 1973 г. Някои от най-известните престъпници в Америка са били затворници тук, включително Ал Капоне и „Човекът птица“, който по-късно ще формира основата на измислен филм Човекът птица от Алкатраз.

На екскурзия или почивка в Сан Франциско? Опитай местната кухня!

Кухня

Китайските железопътни работници и миньори са създали най-стария китайски квартал в страната, превръщайки кантонските ястия в англизирани скариди в сос от омар и котлет суи. Италианските рибари в Норт Бийч са предпочитали специалитет от Дженовезе: лигурийска фокача. Афро-американските военноморски работници в корабостроителницата никога не са забравяли своите южни корени и любовта си към барбекюто, докато са живели в Бътчертаун (днешен Бейвю). И докато културното значение на буритото не може да бъде подценявано, регионалните лакомства като уараши, моле и напоени със сос торти са намек към постоянния поток от мексиканска миграция, от брацеро до революционери.

Ако искате емблематично ястие от Сан Франциско, опитайте cioppino. Тази богата рибна яхния (калмари, раци, миди и още любими морски дарове, всички заедно в доматен бульон) е родена в италиано-американската общност в Сан Франциско. Изкуството да се яде cioppino е основно изживяване тук: порциите са огромни, така че е най-добре да си приготвите, голяма лъжица и хляб. Яденето на практически всичко върху няколко филийки Dutch Crunch хляб е невероятно. Пекарните в целия град се гордеят със своите хлябове и филийки и с добра причина.

Търсите евтини самолетни билети до Сан Франциско. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Сан Франциско не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Сан Франциско. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!