Оферти за самолетни билети от София до Рим:
Еднопосочни самолетни билети от София до Рим
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Рим
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Рим – хилядолетна история

Италианската столица е невероятно място и ако сте за първи път в страната, определено трябва да е началната точка на вашето пътуване до Италия. Рим е приказна смесица от история, археология, изкуство, религия и религиозна култура и вкусна храна. Рим, „Вечният град“, е пълен с древна история, от Колизеума до пристанището на Остия Антика до величествения град Ватикана и Сикстинската капела. Заради своята история, изкуство, архитектура и красота – и може би заради джелато и паста, той е един от най-посещаваните градове в света!

Имаш резервирани самолетни билети до Рим? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Какво да посетите в Рим Италия? С над 900 църкви никой друг град в света не е толкова представителен за католическата вяра. Рим има четири папски базилики и седем поклоннически църкви. Всяка църква е по-красиво украсена от предишната, с произведения на велики майстори като Бернини, Рафаело, Караваджо и Микеланджело. Като любители на изкуството ще се почувствате като у дома си в Galleria Borghese. Всички тези римски забележителности и разкопки, красивите църкви, Ватикана, забавните квартали като Трастевере, красивите фонтани – включително известния фонтан Треви) – вкусни тратории, картина на романтичните Испански стъпала и модерни модни магазини правят Рим хаотичен и оживен метрополис, където лесно можете да се забавлявате поне за седмица.

Колизеумът, огромният амфитеатър със сигурност е най-известната туристическа атракция в град Рим. Дори е едно от седемте съвременни чудеса на света. Името „Колизеум“ (или Колизеум) се основава на колосалната статуя на император Нерон (Колосът на Нерон). За спокойно посещение на Колизеума в Рим силно препоръчваме да резервирате билети за Колизеума предварително. За съжаление дългите опашки пред гишето за билети са много често срещани. Комбинираният билет ви дава достъп до Forum Romanum и Palatine. Билета е валиден за един ден и е задължителен за всеки, който посещава Рим.

Ватиканските музеи („I Museu Vaticani“) са едни от най-големите музеи в света с огромна колекция, която варира от древни римски и египетски артефакти, религиозни предмети, красиво боядисани стаи и дори модерно изкуство. 26-те различни музея на Ватикана се помещават в комплекс от множество апостолски дворци и са най-популярната музейна дестинация в Рим, отчасти заради известната Сикстинска капела. По време на посещението си ще се удивите на многобройните художествени съкровища, които папите са събрали в 54 зали от 16 век насам.

Общественият транспорт в Рим може да бъде предизвикателство. Градът има две завършени линии на метрото. Трета линия на метрото е отлагана многократно заради множеството разкопки. За да използвате обществения транспорт като турист, можете да избирате от редица икономични туристически карти

На екскурзия или почивка в Рим? Опитай местната кухня!

Кухня

Римската кухня е най-обичана заради това, че е изключително ароматна, проста и засищаща. Продължавайки вековни традиции от старата школа, ястията в италианската столица имат своите корени в „храната на бедните“, съставлявайки креативна кухня, която отдава почит на местните деликатеси в региона Лацио. Всеки римлянин ще се съгласи, че най-добрият начин да възбудите апетита си, преди да опитате задължителната пица, е с фрити: дълбоко пържени лакомства, които са вкусни, и толкова засищащи. Класически избор е supplì, пържена оризова топка, смесена с рагу и моцарела и приготвена до съвър Въпреки че пицата първоначално е била изобретена в Неапол, римската версия е по-тънка, хрупкава и по-лека от неаполитанския си братовчед. Отново, вкусовете клонят към прости: много римляни избират класическа маргарита или добавят малко съставки. За повече разнообразие поръчайте капричоза, покрита с прошуто, гъби, маслини и твърдо сварено яйце.

Търсите евтини самолетни билети до Рим? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Рим, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Рим. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!