Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Qatar

Qatar Airways Company Q.C.S.C., работеща като Qatar Airways, е държавната авиокомпания на Катар. Със седалище в кулата на Qatar Airways в Доха, авиокомпанията управлява мрежа от центрове и спици, лети до над 150 международни дестинации в Африка, Азия, Европа, Северна и Южна Америка и Океания от базата си в Хамад Интернешънъл Летище, използващо флота от над 200 самолета. Qatar Airways Group има повече от 43 000 служители. Превозвачът е член на алианса Oneworld от октомври 2013 г., първият превозвач от Персийския залив, който подписа с един от трите големи алианса на авиокомпании. Qatar Airways лети до над 90 държави на всичките 6 населени континента – включително 13 дестинации в Индия и 11 в Съединените щати. През 2012 г. четиринадесет допълнителни дестинации бяха добавени към мрежата на Qatar Airways: Адис Абеба, Багдад, Белград, Ербил, Гасим, Кигали, Килиминджаро, Мапуто, Момбаса, Пърт, Санкт Петербург, Варшава, Янгон и Загреб. През януари 2021 г. ембаргото беше вдигнато и Qatar Airways отново можеше да лети до страни като Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн и да използва съответното им въздушно пространство. Към 25 януари 2021 г. мрежата на Qatar Airways се простира в 120 дестинации след уреждането на спора за въздушното пространство на Катар със съседните страни от Персийския залив. В момента превозвачът планира да разшири мрежата си, за да достигне 130 маршрута до март 2021 г. На 24 юли 2021 г. Qatar Airways възобнови полетите си до Себу след осем години отсъствие. Себу, вторият по големина град във Филипините, стана третата дестинация в страната, обслужвана от Qatar Airways. Авиокомпанията разполага с 233 самолета.
Развлекателната система на Qatar Airways по време на полет се нарича Oryx One. С изключение на някои самолети от семейството Airbus A320, всички самолети имат персонални информационно-развлекателни екрани на облегалките. Някои самолети от семейството на Airbus A320 са оборудвани с развлечение на главния екран. Катар обновява самолетите от семейството Airbus A320 до AVOD с облегалка на седалката. Qatar Airways предлага и Wi-Fi за свързване на борда, което позволява на пътниците да изпращат SMS и MMS, да имат достъп до имейл и да сърфират в интернет. Тази услуга е достъпна за всички самолети A380, A350, B777, B787, A319 и избрани A320, A321 и A330.

Багаж:

Qatar Airways има щедър допустим багаж за полети, които използват концепцията за тегло (всички полети, с изключение на до/от Америка). Теглото за икономични пътници е от 25 до 35кг в зависимост от маршрута.
1 личен артикул: БЕЗПЛАТНО
Стандартен ръчен багаж:
Икономична класа: 1 БЕЗПЛАТНА чанта до 7 кг
Първа класа и бизнес класа: 2 БЕЗПЛАТНИ чанти с общо общо тегло до 15 кг
Ръчен багаж: 50 x 37 x 25 см
Политика за носене на бебета в скута
Бебетата нямат право на ръчен багаж, така че всички предмети трябва да се носят в ръчния багаж на възрастния
Регистриран багаж:
В зависимост от маршрута допустимият багаж използва концепция за бройка или тегло. Някои маршрути са ограничени до 2 части, които не трябва да надвишават 158 см всяка, а теглото варива от 23 до 30 килограма.