Оферти за самолетни билети от София до Пекин:
Еднопосочни самолетни билети от София до Пекин
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Пекин
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Пекин – Столицата на Китай

Пекин е столица на Китайската народна република. Това е най-гъсто населената столица в света, с над 21 милиона жители в рамките на административна площ от 16 410,5 km2. Въпреки това застроената му площ, третата по големина в Китай след Гуанджоу и Шанхай. Намира се в Северен Китай и се управлява като община под прякото управление на Държавния съвет с 16 градски, крайградски и селски района.

Пекин е глобален град и един от водещите световни центрове за култура, дипломация, политика, финанси, бизнес и икономика, образование, научни изследвания, език, туризъм, медии, спорт, наука и технологии и транспорт. Мегаград, Пекин е вторият по големина китайски град по градско население след Шанхай и е културен, образователен и политически център на нацията. Тук се намират централите на повечето от най-големите държавни компании в Китай и се помещава най-големият брой компании от Fortune Global 500 в света, както и четирите най-големи финансови институции в света по общи активи. Пекин е „милиардерската столица на света“ с най-голям брой милиардери, живеещи в града. Освен това е основен център за националните магистрали, скоростни пътища, железопътни и високоскоростни железопътни мрежи. Международното летище Beijing Capital е второто най-натоварено в света по пътнически трафик (най-натовареното в Азия) от 2010 г., а от 2016 г. мрежата на метрото в града е най-натоварената и най-дългата в света. Международното летище Beijing Daxing, второ международно летище в Пекин, е най-големият летищен терминал с една структура в света.

Съчетавайки модерни и традиционни стилове на архитектура, Пекин е един от най-старите градове в света с богата история, датираща от над три хилядолетия. Като последната от четирите велики древни столици на Китай, Пекин е бил политически център на страната през по-голямата част от последните осем века и е бил най-големият град в света по население през по-голямата част от второто хилядолетие. Пекин е една от най-важните туристически дестинации в света. През 2018 г. Пекин е бил вторият най-печеливш туристически град в света след Шанхай. Пекин е дом на много национални паметници и музеи и има седем обекта на световното културно наследство на ЮНЕСКО – Забраненият град, Храмът на небето, Летният дворец, гробниците на Минг, Джоукоудян и части от Великата стена и Канале Гранде – всички те са популярни сред туристите местоположения.

Имаш резервирани самолетни билети до Пекин? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Пекин, засенчен само от Шанхай по размери, е не само политическият център на Китай – позиция, която заема повече от 800 години – той също играе важна роля в културния, икономическия, научния и академичния живот на нацията. Разположен в северозападната част на Севернокитайската равнина, недалеч от западните склонове на планините Яншан, Пекин е чудесно място, от което да изследвате тази динамична страна поради гъстата си мрежа от пътища, ж.п. и авиокомпании с други големи градове. Самият Пекин няма недостиг на уникални възможности за разглеждане на забележителности. Той е дом на някои от най-известните туристически атракции в страната, включително част от известната Велика китайска стена при прохода Бадалинг. Сред многото исторически и културни забележителности на града са Императорският дворец, паркът Бейхай, паркът Coal Hill и Небесният храм, повечето от които в рамките на добре запазения исторически център на града. Императорският дворец, известен още като Забранения град, е най-значимата атракция на Китай и може да проследи произхода си до династията Юан от 13 век. Други места за посещение включват Двореца на небесната чистота, най-голямата зала във вътрешния двор, и Залата на военната смелост, постоянна резиденция и частна зала за аудиенции на императорите. Внушителната 35-метрова Зала на върховната хармония е забележителна като най-голямата оцеляла дървена сграда в страната и с великолепно декорирания си позлатен императорски трон.

Други неща, които можете да правите, включват разглеждане на огромния площад Тянанмън, многобройни важни храмове, новото строителство, предизвикано от повишения просперитет на града и големи събития като Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Когато се наситите на разглеждане на забележителности, насладете се на страхотните магазини и ресторанти в града.

На екскурзия или почивка в Пекин? Опитай местната кухня!

Кухня

Храната е една от любимите атракции в Пекин. С възможности от А до Я от ресторанти и ястия зад всеки ъгъл в Пекин, може да е трудно да разберете откъде да започнете. Като комбинация от няколко различни кухни, пекинската кухня включва много класически и традиционни ястия и голям брой закуски и десерти.

Патицата по пекински несъмнено е най-добрата храна в Пекин, която си струва да опитате. Висококачествената прясна патица е изпечена изцяло, с вкус на месеста мазнина, но немазна, хрупкава отвън и крехка отвътре. След като бъде сервирана, готвач ще нареже цялата патица пред вас, а вие можете да увиете патешките резени с нарязан лук и сладка паста от брашно в тънка палачинка и да се насладите. Два най-известни ресторанта, където можете да опитате тази храна в Пекин, са Quan Ju De и Bian Yi Fang. Юфка с паста от соеви зърна - Това е най-добрата храна в Пекин сред обикновените жители на града. Душата на Zhajiangmian е пържената паста от соеви зърна, която се приготвя с нарязано свинско месо, паста от соеви зърна, паста от сладко брашно и други подправки. Сварените юфка се гарнират с паста от пържени соеви зърна и други зеленчуци като нарязана краставица, зелен фасул, соя и бобови кълнове. Можете също така да добавите масло от чили и оцет според собствения си вкус.

Търсите евтини самолетни билети до Пекин? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Пекин, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Пекин. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!