Оферти за самолетни билети от София до Париж:
Еднопосочни самолетни билети от София до Париж
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Париж
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Париж – градът на любовта и виното

Париж има място в списъка на почти всеки пътешественик. Той е известен като най-романтичния град в света и е дом на някои световноизвестни забележителности, които постоянно се показват в туристически списания, филми и други произведения на изкуството. Разнообразен и изтънчен град, на който може да се насладите и с ограничен бюджет. В допълнение към Айфеловата кула, Париж има безброй други великолепни забележителности и паметници, които допълват красотата на просторните булеварди и техните очарователни кафенета. Париж, столицата на Франция, има население от над два милиона души и е един от най-посещаваните градове в Европа.

В града има две големи международни летища, летище Орли и летище Шарл дьо Гол, последното от които е второто най-натоварено летище в цяла Европа. Има също така много автобуси и влакове, минаващи през Париж, което го прави удобна спирка за европейско бюджетно пътуване с раница.

Имаш резервирани самолетни билети до Париж? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Обновяването на Париж през средата на 19 век създава много от неговите широки булеварди и характерни многоетажни жилища, често с магазини и кафенета на нивото на земята. Някои райони, като Маре, биват недокоснати от обновяването на Париж. Други забележителности, издигнати през 19-ти век, се отличават със сложни дизайни в стил Арт Нуво, като Palais Garnier (Парижката опера) и търговския център Galeries Lafayette.

Катедралите на града са друга основна атракция; Нотр Дам и базиликата Сакре-Кьор получават съответно дванадесет милиона и осем милиона посетители всяка година.Айфеловата кула, най-известният паметник в Париж, се посещава средно от над шест милиона посетители годишно и повече от 200 милиона от нейното построяване.

Музеите и паметниците на Париж са сред най-високо ценените му атракции. Най-известния музей в града, Лувърът, посреща над 8 милиона посетители годишно, и е най-посещаваният музей на изкуството в света. В него се съхраняват много произведения на изкуството, включително Мона Лиза (La Joconde) и статуята на Венера Милоска. Творби на Пабло Пикасо и Огюст Роден се намират съответно в Musée Picasso и Musée Rodin, докато художествената общност на Монпарнас, част от Парижката школа, е описана в Musée Mendjisky.

Центърът Жорж Помпиду, известен също като Бобург, помещава Националния музей на модерното изкуство, а импресионисти и други епохи са изложени в Музеите на Орсе и Музея на Оранжерията. Изкуства и артефакти от Средновековието се съхраняват в Musée national du Moyen Âge (бивш Musée de Cluny). Най-новият (и третият по големина) музей в Париж, Musée du Quai Branly, отвори врати през юни 2006 г. и съхранява изкуство от Африка, Азия, Океания и Америка.

Musée Cernuschi е специализиран в източноазиатското изкуство, специално фокусирано върху изкуството на Китай, Япония и Корея.

Музеите със специален фокус върху науката или технологиите включват Muséum national de Histoire naturelle (Национален природонаучен музей), Musée des Arts et Métiers (Музей на изкуствата и занаятите) и Observatoire de Paris (Парижка обсерватория). Голям брой исторически обекти около Париж сега са отворени за обществеността като музеи. Най-големите оперни театри в Париж са Опера Гарние от деветнадесети век (историческата Парижка опера) и съвременната Опера Бастилията; първият клони към по-класическите балети и опери, а вторият предлага смесен репертоар от класически и модерен. С повече от една четвърт от изтъкнатите композитори, събрани в Париж през 19 век, градът е преобладаващото място за класическа музика в световен мащаб.

На екскурзия или почивка в Париж? Опитай местната кухня!

Кухня

Кулинарната репутация на Париж се основава на разнообразния произход на неговите жители. В началото кулинарното развитие на Париж се дължи до голяма степен на организацията от 19-ти век на железопътна система, чийто център е Париж, превръщайки столицата във фокусна точка за миграция от много различни региони и гастрономически култури на Франция. Имигранти от бивши колонии са съчетали френската кухня със собствените си традиции, произхождащи от Югоизточна Азия, Северна и Западна Африка. Парижките ресторанти отразяват това многообразие с менюта, включващи традиционна местни ястия, съчетани с различни кулинарни вкусове или иновации в водещите нови техники, като например молекулярната гастрономия. Хранителните магазини в Париж предлагат също като популярните сирена, колбаси, вина, хлебни изделия и десерти.

Търсите евтини самолетни билети до Париж? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Париж, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Париж. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!