Оферти за самолетни билети от София до Оукланд:
Еднопосочни самолетни билети от София до Оукланд
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Оукланд
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Окланд – Открий Нова Зеландия

Окланд е голям столичен град в Северния остров на Нова Зеландия. Най-гъсто населената градска зона в страната и петият по големина град в Океания, Окланд има градско население от около 1 463 000 (юни 2021 г.). Намира се в по-големия регион на Окланд - областта, управлявана от Съвета на Окланд - която включва отдалечени селски райони и островите на залива Хаураки и има общо население от 1 715 600 души. Докато европейците продължават да съставляват по-голямата част от населението на Окланд, градът става мултикултурен и космополитен в края на 20-ти век, като азиатците представляват 31% от населението на града през 2018 г. С голямото си население от Пасифика Нова Зеландия, Окланд също е дом на най-голямото етническо полинезийско население в света. Името на маорски език за Окланд е Tāmaki Makaurau, което означава "Tāmaki, желан от мнозина", във връзка с привлекателността на неговите природни ресурси и география. Оукланд е един от малкото градове в света, който има пристанище на всеки от два отделни големи водни басейна.

Днес централния бизнес район на Оукланд е водещият икономически център на Нова Зеландия. Той също така има процъфтяваща култура, която е повлияла на други по целия свят, изградена върху неговата динамична сцена на изкуствата и богата мултикултурна история. Университетът на Окланд, основан през 1883 г., е най-големият университет в Нова Зеландия. Значимите туристически атракции на града включват национални исторически обекти, фестивали, сценични изкуства, спортни дейности и разнообразие от културни институции, като Окландския военен мемориален музей, Музея на транспорта и технологиите и Окландската художествена галерия Toi o Tāmaki. Архитектурните му забележителности включват Harbour Bridge, Town Hall, Ferry Building и Sky Tower, която е едновременно най-високата кула и най-високата сграда в Южното полукълбо. Градът се обслужва от летище Окланд, което обслужва около 2 милиона международни пътници на месец. Въпреки че е един от най-скъпите градове в света, Окланд е признат за един от най-удобните за живеене градове в света, класиран на трето място в проучването на Mercer за качеството на живот за 2019 г. и на първо място в класацията за 2021 г. в Global Liveability Ranking от The Economist.

Имаш резервирани самолетни билети до Окланд? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Пристанищният град Окланд е истински метрополис на Нова Зеландия и оживеното икономическо сърце на страната. Известен като „Градът на платната“ и с население от близо 1,7 милиона души, или почти половината от общото население на страната, Окланд се разпростира в забързан стил между пристанището Манукау на запад и пристанището Уайтемата на изток. Компактният централен квартал на града се намира точно до водния път.

За повечето посетители на Нова Зеландия Оукланд е точката на пристигане и няколко дни, прекарани в културни и външни атракции тук, трябва да са в списъка със задачи на всеки турист. Всъщност паметниците, музеите и многото художествени галерии тук са сред най-добрите в страната.

Други забавни неща за вършене включват изследване на крайбрежната ивица на града, популярен с хубавите си плажове. Също така си струва да се проучат, островите в залива Хаураки предоставят вкус на грандиозния пейзаж на националния парк на Нова Зеландия точно на прага на града.

Игловидната Скай Тауър в Окланд е най-известната забележителност на града и с височина 328 метра е най-високата сграда в Нова Зеландия. Ако търсите място, където да заснемете перфектната градска панорама, тогава площадката за наблюдение тук – до която се стига чрез приближаване до върха на сградата в стъклен асансьор – е точното място да извадите фотоапарата си, с простираща се гледка в далечината на 80 километра в ясен ден. За много посетители на Sky Tower обаче това е нещо повече от гледката. Новозеландците са известни с това, че превръщат атракциите във възможности за търсене на силни усещания, а Sky Tower не се противопоставя на тенденцията. Посетителите могат да се насладят на шеметни гледки, като се разхождат по външната 192-метрова платформа Sky Walk около перголата на кулата, а тези, които търсят тотален прилив на адреналин, могат да скочат от платформата на Sky Jump. На място има също ресторант и магазин за подаръци. Освен това не забравяйте да зърнете кулата през нощта, когато е осветена с голям ефект.

На екскурзия или почивка в Окланд? Опитай местната кухня!

Кухня

Най-добрите ястия в Оукланд са комбинация от влияния от западната и маорската култура. Като най-големият и най-космополитен град в страната, Окланд е най-доброто място да опитате това съчетание от вкусове, с много отлични ресторанти, разпръснати из града. Въпреки уединеното местоположение на Нова Зеландия в южната част на Тихия океан, в наши дни можете да намерите почти всичко, което обичате да ядете, от чийзбургер до тайландско зелено къри. Бързата храна е често срещана в центъра на Окланд, но ще вечеряте много месни пайове и риба и чипс, докато се отдалечавате от центъра на града.

Ханги е традиционно маорско ястие с богат, опушен вкус. Месо като пилешко, свинско, агнешко или еленско се готви в дълбока дупка под земята с нажежени камъни. Зеленчуци като картофи, кумара или други се поставят отгоре и след това цялата подземна фурна се напръсква с вода и се затваря с още растителност, за да се готви на пара за няколко часа. Ханги обикновено се приготвя при специални поводи, въпреки че много ресторанти и заведения за хранене предлагат ханги за пътниците, за да изпитат истинския вкус на новозеландската кулинарна традиция.

Търсите евтини самолетни билети до Окланд. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Окланд не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Окланд. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!