Оферти за самолетни билети от София до Ню Йорк:
Еднопосочни самолетни билети от София до Ню Йорк
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Ню Йорк
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Ню Йорк – столицата на Света

Ню Йорк, често наричан Ню Йорк Сити (NYC), за да се разграничи от щата Ню Йорк, е най-населеният град в Съединените щати. С население от 8 804 190 души през 2020 г., разпределени на 300,46 квадратни мили (778,2 km2), Ню Йорк е и най-гъсто населеният голям град в Съединените щати. Разположен в южния край на щата Ню Йорк, градът е център на столичния район на Ню Йорк, най-големият столичен район в света по отношение на градска земя.[8] С над 20,1 милиона души в столичния си статистически район и 23,5 милиона в комбинирания си статистически район към 2020 г., Ню Йорк е един от най-населените мегаполиси в света. Ню Йорк е глобален културен, финансов и медиен център със значително влияние върху търговията, развлеченията, научните изследвания, технологиите, образованието, политиката, туризма, храненето, изкуството, модата и спорта. Ню Йорк е най-фотографираният град в света. Дом на централата на ООН, Ню Йорк е важен център за международна дипломация, установено безопасно убежище за глобални инвеститори и понякога се описва като столица на света.

В Ню Йорк се говорят около 800 езика, което го прави най-езиково разнообразният град в света. Ню Йорк е дом на повече от 3,2 милиона жители, родени извън Съединените щати, най-голямото население, родено в чужбина от всеки град в света към 2016 г.

Много квартали и паметници в Ню Йорк са основни забележителности, включително три от десетте най-посещавани туристически атракции в света през 2013 г. Рекордните 66,6 милиона туристи са посетили Ню Йорк през 2019 г. Таймс Скуеър е ярко осветеният център на Бродуейския театрален квартал, една от най-натоварените пешеходни кръстовища в света и основен център на световното забавление индустрия. Много от забележителностите, небостъргачите и парковете на града са известни по целия свят, както и бързият темп на града, който ражда термина Ню Йорк минута. Емпайър Стейт Билдинг се превърна в световен референтен стандарт за описване на височината и дължината на други структури. Пазарът на недвижими имоти в Манхатън е сред най-скъпите в света. Осигурявайки непрекъснато 24/7 обслужване и допринасяйки за прозвището Градът, който никога не спи, метрото на Ню Йорк е най-голямата система за бърз транзит с един оператор в света, с 472 пътнически железопътни станции, а Penn Station в Midtown Manhattan е най-натовареният транспортен център в Западното полукълбо. Градът има над 120 колежа и университета, включително Колумбийския университет, Нюйоркския университет и системата на Градския университет на Ню Йорк, която е най-голямата градска публична университетска система в Съединените щати.

Имаш резервирани самолетни билети до Ню Йорк? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Един от най-великите градове в света, Ню Йорк винаги е вихрушка от активност, с известни места на всяка крачка и никога не стига време, за да ги видите всички. Някои хора идват тук, за да се насладят на представленията на Бродуей; други идват специално да пазаруват и да вечерят; и мнозина идват просто за да видят местата: Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, Бруклинския мост, Сентръл парк, историческите квартали и множество световноизвестни музеи.

Много от най-добрите места за посещение в Ню Йорк са на пешеходно разстояние едно от друго или само на кратко разстояние с кола, което прави този град удоволствие за разглеждане на забележителности. Някои от по-новите туристически атракции, които бяха открити в Ню Йорк през последните години, като High Line и One World Observatory, предлагат уникални гледни точки към града. По всяко време на годината и по всяко време на деня или нощта в Ню Йорк има безкраен набор от неща за разглеждане и правене. Въпреки че последните две години градът може да няма обичайното си високоенергийно настроение, това не означава, че не трябва да го посетите. По-малкият брой туристи направи града различно място, което е по-евтино за разглеждане и по-лесно за посещение, с по-малки групи на известни атракции. Може да искате да се възползвате от тази възможност, за да имате града само за себе си. Най-емблематичната забележителност на Америка, Статуята на свободата, е в горната част на списъка с неща, които всеки посещава за първи път в Ню Йорк. Това е подаръкът на Франция за Америка. Построен през 1886 г., той остава световен символ на свободата и е една от най-добрите атракции в Америка. Това е една от най-големите статуи в света, висока малко под 152 фута от основата до факела и тежаща приблизително 450 000 паунда.

На екскурзия или почивка в Ню Йорк? Опитай местната кухня!

Кухня

Пътуващите любители на храната могат да намерят любимите си храни в Ню Йорк в целия град от Бронкс до Стейтън Айлънд. И най-добрата част? Опитните туристи не трябва да харчат много пари, за да се хранят добре в Ню Йорк. В много отношения Ню Йорк е град на имигранти и милионери. Имигрантите, много от които са пристигнали преди повече от век, са донесли всякакви хранителни традиции, които продължават и до днес. Що се отнася до милионерите, нека просто кажем, че те обичат да се хранят добре. Съответно храната в Ню Йорк варира от световни евтини ястия до ешелона на изисканите заведения за хранене. Кулинарната сцена в Ню Йорк непрекъснато се променя, но едно нещо е вярно: най-добрата храна в Ню Йорк е толкова емблематична, колкото силуета на града. Хот дог и пица със сирене. Деликатесни сандвичи и специалитети със сини чинии. Италиански и еврейски ястия, толкова автентични, че бихте си помислили, че сте на ръба на Средиземно море.

С хилядите пицарии в Ню Йорк, пицата е храната, която захранва най-големия град в Америка. От тънки слайсове до пълни пайове, пицата е общ знаменател сред класовете, които рядко разочароват. Жителите на Ню Йорк твърдят, че вездесъщата любима храна е тяхна и има основателна причина – тези хиляди пицарии затрудняват намирането на лоша пица в Ню Йорк. Въпреки че версията на Ню Йорк е значително различна от тази, която се сервира в Италия, американският град може да си припише известна заслуга за световната популярност на пицата.

Търсите евтини самолетни билети до Ню Йорк. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Ню Йорк не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Ню Йорк. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!