Оферти за самолетни билети от София до Нуакшот:
Еднопосочни самолетни билети от София до Нуакшот
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Нуакшот
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Нуакшот – Столица на Мавритания

Нуакшот („място на ветровете“) е столицата и най-големият град на Мавритания. Той е един от най-големите градове в Сахел. Градът също така служи като административен и икономически център на Мавритания.

Нуакшот е средно голямо село с малко значение до 1958 г., когато е избрано за столица на зараждащата се нация Мавритания. По онова време е проектиран и построен да побира 15 000 души. Въпреки това, в началото на 1970 г., огромен брой мавританци започнаха да се местят в Нуакшот, тъй като условията на околната среда в родните им села станаха твърде сурови поради сушата и нарастващото опустиняване. Към 2013 г. градът има население от малко под милион души. Много от новодошлите се заселват в бедни райони на града, които са зле поддържани и изключително пренаселени. Наскоро обаче условията на живот на някои от тези обитатели се подобриха.

Градът е център на мавританската икономика. Той е дом на дълбоководно пристанище и международно летище Нуакшот-Умтунси, едно от двете международни летища в страната. Той също така е домакин на университета в Нуакшот и няколко други по-специализирани институции за висше образование.

Имаш резервирани самолетни билети до Нуакшот? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Не много хора биха помислили да добавят Мавритания към своите планове за пътуване. Въпреки това, тези, които го правят, са добре дошли в страна, пълна с мистерия, културно разнообразие и завладяващо минало. Koлкото повече изследвате града, толкова по-интригуващ ще го намерите.

Смятан за един от акцентите на Мавритания, оживеният и колоритен Port de Peche е задължителен за тези, които посещават тази страна. Разходката по плажа ви доближава до Атлантическия океан и ви дава възможност да видите отблизо рибарите. Без значение по кое време идвате, очаквайте да намерите много от суматохата. Безброй рибарски лодки акостират и излизат, големи групи рибари теглят тежки риболовни мрежи, а местните мавритански и сенегалски мигранти продават рибата, която са уловили на един от многото сергии. Няма да намерите толкова прясна риба и толкова вкусни морски дарове, никъде другаде, колкото на този пазар. Но не само рибният пазар е акцент. Много атракции по плажа канят любопитните да се потопят в културата на Нуакшот. Можете да докажете уменията си на едно от многото стрелбища с пистолет, пълен с камъни, и да стреляте по малки мишени или просто да наблюдавате местните семейства, които прекарват свободен ден на плажа.

На екскурзия или почивка в Нуакшот? Опитай местната кухня!

Кухня

Мавританската храна е доста семпла и силно базирана на ястия с месо и нишесте, приготвени от агнешко или козе месо, съчетани с ориз или други зърнени храни като царевично брашно или кус-кус. Има няколко международни възможности за пътници, които искат повече разнообразие. Вегетарианците, по-специално, ще бъдат доволни от многото китайски, френски и марокански опции, налични в големите градове. Повечето от най-добрите ресторанти се намират в столицата, с по-малко в отдалечените райони. Любителите на морски дарове трябва да се насочат към ресторант La Palmeraie Pâtisserie Restaurant (Rue Alioune, Town Center, Nouakchott), прекрасен малък ресторант на открито, който има много чар и изискано усещане. Мароканската храна е много популярна в столицата на Мавритания, като най-добрата е Restaurant El-Bahdja (Route des Ambassades, Town Center, Nouakchott). Осигурявайки на гостите уютна атмосфера и меню, съперничещо на истинското Мароко, този ресторант създава прекрасна вечер навън. Има и няколко вегетариански варианта.

Търсите евтини самолетни билети до Нуакшот. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Нуакшот не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Нуакшот. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!