Оферти за самолетни билети от София до Мюнхен:
Еднопосочни самолетни билети от София до Мюнхен
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Мюнхен
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Мюнхен – алпийска традиция и култура

Със своя космополитен градски живот, алпийска традиция, спокойствие,култура и световноизвестни бирарии, Мюнхен събира най-доброто от Бавария.

Често засенчен от Берлин, много хора смятат Мюнхен просто за дом на Октоберфест, но има много повече за разглеждане и правене в столицата на Бавария. Освен безбройните красиви забележителности и музеи в града, той е и идеалната отправна точка за опознаване на Южна Германия и нейните алпийски езера. Независимо дали просто искате да се отпуснете с малко местна бира или да чуете бъдещи музиканти на фестивал, в Мюнхен има по нещо за всеки.

От многобройните пивоварни в града, произвеждащи бири и ейлове, до ненадмината атмосфера на бирария през лятото, бирата е в сърцето на мюнхенската култура. Градът дори е дом на най-голямата бирена градина в света; в Hirschgarten до 8000 човека могат да прекарат следобеда, наслаждавайки се на любимото питие. Както при много бирени градини, можете или да купите традиционна храна на място, или да си носите нещо за похапване, на която да се насладите в зоната за самообслужване.

Имаш резервирани самолетни билети до Мюнхен? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Мюнхен е най-добрата комбинация от старо и ново както по отношение на архитектура, така и на културата. Можете да се поразходите из красиви неокласически части на града като Ludwigstraße и Leopoldstraße, след което да се озовете в колоритния модерен музей Brandhorst. Можете да се насладите на традиционен фестивал на бирата една седмица, последван от изложба на улично изкуство на следващата. Дори в средата на нещо толкова класическо и традиционно като Английската градина ще намерите гола зона! Мюнхен е истински град на контрастите.

В Мюнхен можете да избирате от над 80 музея. Ще откриете всичко – от пълни галерии за модерно изкуство, които са дом на някои от най-известните съвременни шедьоври, до музей, посветен единствено на скромния картоф! Акцентите включват Глиптотеката с нейната обширна колекция от древни скулптури и Държавната колекция на египетското изкуство, чиято колекция обхваща над 5000 години.

В Мюнхен има не само един замък в приказен стил, а два! Residenz започва като скромен замък през 1385 г., следващите владетели продължават да го разширяват, превръщайки го в грандиозен дворец и градини. Днес това е огромен комплекс от музей и изложби за историята на Бавария, а също така е домакин на класически концерти и музикални състезания. В западната част на Мюнхен ще откриете богато украсения дворец Нимфенбург.

От 70-те години на миналия век сърфистите се стичат до канала Айсбах в Английската градина, за да яхнат постоянната вълна, която се създава от бетонни блокове, потопени в реката, за да забавят течащата вода. Било е незаконно да сърфирате тук до 2010 г., но оттогава стотици хора се редят на опашка всеки ден, колкото и студено да е, за да получат шанс да сърфират в центъра на Мюнхен, докато други гледат спектакъла от нивото на улицата и бреговете на реката. Дори певецът и сърфист Джак Джонсън е бил виждан да се качва на дъската си тук в миналото. Само опитни сърфисти обаче трябва да опитат късмета си, за останалите е по-добре да ги гледаме как изпълняват своите трикове.

На екскурзия или почивка в Мюнхен? Опитай местната кухня!

Кухня

Едно нещо е сигурно, че няма да останете гладни в Мюнхен - от прясно изпечени гевреци до гигантски печени свински джолан, това е домът на обилната традиционна немска храна. Една от най-живописните и известни забележителности на Мюнхен, Viktualienmarkt е оживен ежедневен пазар в Стария град, където се продават пресни продукти и цветя, както и сирене, месо, подправки и няма недостиг на сувенири. С няколко спирки на пазара и около него ще имате шанса да опитате weisswurst (бял колбас), brezenknödel (кнедли с гевреци), вкусния сладкиш schmalznudel и, разбира се, класическа баварска бира.

Търсите евтини самолетни билети до Мюнхен? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Мюнхен, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Мюнхен. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!