Оферти за самолетни билети от София до Монреал:
Еднопосочни самолетни билети от София до Монреал
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Монреал
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Монреал – Опознай Канада по френски

Монреал е вторият по население град в Канада и най-населен град в канадската провинция Квебек. Основан през 1642 г. като Вил-Мари, или „Градът на Мария“,той е кръстен на планината Роял, хълмът с три върха, около който е построен ранният град Вил-Мари. Градът е на 196 км (122 мили) източно от националната столица Отава и на 258 км (160 мили) югозападно от столицата на провинцията Квебек Сити.

Към 2021 г. градът има население от 1 762 949 и столично население от 4 291 732 [20], което го прави вторият по големина град и втората по големина столична област в Канада. Френският е официалният език на града и през 2016 г. е единственият домашен език на 53,7% от населението, докато 18,2% говорят само английски, а 18,7% не говорят нито френски, нито английски у дома. 9,4% говорят комбинация от френски, английски и чужд език у дома. Монреал е един от най-двуезичните градове в Квебек и Канада, като 57,4% от населението може да говори както английски, така и френски.

Исторически търговската столица на Канада, Монреал е надминат по население и икономическа сила от Торонто през 1970 г. Той остава важен център на търговията, авиокосмическата промишленост, транспорта, финансите, фармацевтиката, технологиите, дизайна, образованието, изкуството, културата, туризма, храната, модата, разработката на видеоигри, филмите и световните дела. Монреал е местоположението на централата на Международната организация за гражданска авиация и е обявен за Град на дизайна на ЮНЕСКО през 2006 г.] През 2017 г. Монреал беше класиран като 12-ият най-удобен за живеене град в света от Economist Intelligence Unit в годишната си глобална класация за жизнеспособност, въпреки че падна до 40-то място в индекса за 2021 г., главно поради напрежението върху здравната система от пандемията от COVID-19. Редовно е класиран като десетте най-добри градове в света за студенти в QS World University Rankings.

Монреал е домакин на множество международни конференции и събития, включително Международната и универсална изложба през 1967 г. и Летните олимпийски игри през 1976 г. Това е единственият канадски град, който е провел летните олимпийски игри. През 2018 г. Монреал беше класиран като световен град. Градът е домакин на Голямата награда на Канада във Формула 1; Международния джаз фестивал в Монреал, най-големият джаз фестивал в света; фестивалът Just for Laughs, най-големият фестивал на комедията в света; и Les Francos de Montréal, най-големият френскоезичен музикален фестивал в света.

Имаш резервирани самолетни билети до Монреал ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Разположен на Св. Лорънс, Монреал просперира като космополитен център на комуникациите и търговията. Въпреки големината на града, частите на Монреал, които интересуват туристите, са в сравнително компактни квартали. Основните музеи и места за изкуства са в района Centre-Ville (центъра), където ще откриете Rue Sherbrooke, вероятно най-елегантната улица в града. Това е гръбнакът на града и местоположението на много музеи и други институции. Rue Ste-Cathérine е главната търговска улица на Монреал, оживена улица, изпълнена с универсални магазини, магазини и ресторанти.

Vieux-Montreal е мястото, където започва градът, а оригиналните му основи и улици са запазени в музея Pointe-à-Callière. Това е било сърцето на колониалния град, а старите му сгради го правят най-живописния квартал в града. Това е мястото, където ще намерите повечето от историческите забележителности, както и популярната крайбрежна алея по Vieux-Port (Старото пристанище).

По-малко туристи прекарват времето си в The Plateau, но това е сърцето на френскоговорящия Монреал. Разхождайки се по Rue St. Denis, често се чувствате като в Париж с неговите изискани бутици, ресторанти и кафенета на тротоара. Някои от най-популярните ресторанти в града са тук, както по Rue St. Denis, така и на други места в този квартал, който до голяма степен е формиран от последователни вълни от имигранти. В далечния му край е Майл Енд, където малки групи улици носят ясно италианска, португалска или гръцка атмосфера.

На екскурзия или почивка в Монреал? Опитай местната кухня!

Кухня

Кулинарната сцена на Монреал има няколко добре познати икони: сандвичи с пушено месо, гевреци и путин – ястия, които туристите няма как да не опитат. Наред с тях са вносът на храни от различни култури (например хаитянска и португалска), които са издълбали място в световноизвестната хранителна сцена на града. Schwartz's може би е най-известната характеристика на кулинарната сцена в Монреал.

Едно от най-популярните ястия тук е класически сандвич с пушено месо с гарнитура от пържени картофи, кисела краставичка и сода от черни череши. Деликатесът може да се похвали с 80-годишна история, одобрена от знаменитости, като обичана градска забележителност. Въпреки необичайната си комбинация от пържени картофи, сос и сирене, путинът е признат за едно от най-емблематичните ястия на Квебек. Има много вериги, които сервират тази местна класика за бързо хранене, но La Banquise in the Plateau е сред най-популярните места в града. От 1968 г. този снек бар сервира над 30 вида путин 24 часа в денонощието. Разновидностите включват La Mexicaine, La Reggae, La Santorini, La Sud-Ouest и La Véganomane, с веган сирене и веган сос.

Пренесете любовта си към путина на следващото ниво и опитайте вариация на гъши дроб в един от най-известните ресторанти в квартал Плато в Монреал. Au Pied du Cochon е известен със своите тежки, декадентски интерпретации на традиционни ястия от Квебек и неговият foie gras poutine не е изключение. Изварата и пържените картофи са задушени в обилна порция сос от гъши дроб и гарнирани с допълнителна щипка от вкусния пастет. Няма да имате място за десерт.

Търсите евтини самолетни билети до Монреал. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Монреал не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Монреал. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!