Оферти за самолетни билети от София до Маями:
Еднопосочни самолетни билети от София до Маями
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Маями
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Маями – Круизната столица на света

Маями е голям град и крайбрежен метрополис, разположен в окръг Маями-Дейд в югоизточна Флорида. С население от 442 241 души към преброяването през 2020 г., това е вторият по население град във Флорида, единадесетият по население град в Югоизточна САЩ и 44-ият по население град в нацията. Маями е ядрото на деветата по големина в страната и 34-та по големина метрополия в света с население от 6,138 милиона души към 2020 г.

Маями е основен център и лидер във финансите, търговията, културата, изкуствата и международната търговия. Столичният район на Маями е най-голямата градска икономика във Флорида и 12-та по големина в Съединените щати, с БВП от 344,9 милиарда долара към 2017 г. През 2020 г. Маями беше класифициран като глобален град на ниво Бета + от GaWC. През 2019 г. Маями се класира на седмо място в Съединените щати и на 31-во в световен мащаб по бизнес активност, човешки капитал, обмен на информация, културен опит и политическа ангажираност. Според проучване на UBS от 2018 г. на 77 световни града, Маями е вторият най-богат град в Съединените щати и третият най-богат в света по покупателна способност. Маями е град с мнозинство от малцинства с испаноговорящо население от 310 472 души, или 70,2 процента от населението на града, към 2020 г.

Центърът на Маями има една от най-големите концентрации на международни банки в Съединените щати и е дом на много големи национални и международни компании. PortMiami, морското пристанище на града, е най-натовареното круизно пристанище в света както по отношение на пътническия трафик, така и по отношение на круизните линии, и нарича себе си „Круизната столица на света“.Маями също е основен туристически център за международни посетители, нареждайки се на второ място в страната след Ню Йорк. Маями понякога е наричан "Вратата към Латинска Америка" поради мащаба на своите търговски и културни връзки.

Имаш резервирани самолетни билети до Маями ? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Маями е една от най-добрите ваканционни дестинации в Южна Флорида, с красиви плажове, страхотно време, история, култура, спорт и развлечения. Центърът на Маями, отделен от Атлантическия океан от залива Бискейн и Маями Бийч, е модерен метрополис и културна съкровищница. От музеите до улиците на Малката Хавана, винаги можете да намерите много неща за правене в Маями. От другата страна на залива, Маями Бийч, със своя квартал Арт Деко, фантастична плажна ивица и забавна атмосфера, е задължително място за посещение в района. Наблизо, Националният парк Евърглейдс е една от няколкото популярни дестинации за еднодневни екскурзии от Маями.

На екскурзия или почивка в Маями? Опитай местната кухня!

Кухня

Титлата кулинар не би означавала много, ако въпросният кулинар не успее да оцени многообразието на кухнята на Флорида. Още по-конкретно, гамата от интересни вкусове на Маями няма да остави никого безразличен. Като такива, много кулинари са планирали много пътувания до Вълшебния град, за да изпитат най-емблематичните ястия в района, както и да споделят частица от удоволствието с последователите си в социалните медии. В случай, че и вие планирате да посетите Маями ето какво може да похапнете.

Има много очаквания около известни места за хранене в Маями, но това, което можете да очаквате със сигурност, са едни от най-добрите ястия в латиноамерикански и карибски стил. Въпреки това определено няма да сбъркате, като си поръчате чичарон, което е най-вкусното представяне и приготвяне на пържена свинска кожа. Да, може да ви се стори твърде просто, но не съдете ястието, преди да го опитате сами. Има добра причина, поради която chicharron е основно ястие от южноамериканската кухня, което град Маями приема много сериозно.

Като убежище за любителите на морски дарове, не е чудно, че Маями е най-доброто място, където можете да опитате най-възхитителните ястия с морски дарове. Не се заблуждавайте от неговата простота, тъй като сандвичът с риба на скара определено е едно от най-емблематичните ястия в Маями. Рибата обикновено е прясно филе от групер, със сочно и крехко месо, което се топи в устата. В съчетание с кифлички бриош, той няма как да не се превърне в един от любимите ви, особено когато го сервирате с рукола, домат, чипотле айоли и маринован лук.

Търсите евтини самолетни билети до Маями. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Маями не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Маями. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!