Оферти за самолетни билети от София до Мавриций:
Еднопосочни самолетни билети от София до Мавриций
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Мавриций
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Мавриций – Почивка в Индийския океан

Мавриций е островна държава в Индийския океан на около 2000 километра (1200 мили) от югоизточното крайбрежие на африканския континент, източно от Мадагаскар. Включва главния остров (наричан още Мавриций), както и Родригес, Агалега и Сейнт Брандън. Островите Мавриций и Родригес, заедно с близкия Реюнион (френски отвъдморски департамент), са част от Маскаренските острови. Основният остров Мавриций, където е съсредоточено по-голямата част от населението, е домакин на столицата и най-големия град Порт Луис. Страната се простира на 2 040 квадратни километра и има изключителна икономическа зона, обхващаща 2 300 000 квадратни километра.Арабските моряци са първите, които откриват необитаемия остров, около 975 г., и го наричат ​​Дина Ароби.

Поради географското си положение и вековете колониализъм, хората на Мавриций са силно разнообразни по етническа принадлежност, култура, език и вяра. Това е единствената страна в Африка, където индуизмът е най-практикуваната религия. Индо-маврицийците съставляват по-голямата част от населението със значителни креолски, китайско-маврицийски и френско-маврицийски малцинства. Правителството на острова е тясно моделирано по Уестминстърската парламентарна система и Мавриций е високо класиран за икономическа и политическа свобода, заедно с това, че е единствената африканска държава с пълна демокрация. Мавриций е и единствената страна на континента с „много висок“ индекс на човешко развитие. Според Световната банка страната е класифицирана като икономика с високи доходи. Мавриций също е класиран като най-конкурентоспособната и една от най-развитите икономики в африканския регион. Страната е социална държава. Правителството осигурява безплатно универсално здравеопазване, безплатно образование до висшето ниво и безплатен обществен транспорт за студенти, възрастни граждани и хора с увреждания. През 2019 г. Мавриций беше класиран като най-мирната африканска страна от Global Peace Index.

Заедно с другите Маскаренски острови, Мавриций е известен с разнообразната си флора и фауна. Островът е единственият известен дом на додото, което, заедно с няколко други вида птици, е изчезнало от човешки дейности сравнително скоро след заселването на острова. Има и други животни, като например: маврицийският папагал, ветрушката и розовият гълъб.

Имаш резервиран самолетни билети до Мавриций? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Когато искате да избягате – наистина, наистина да се откъснете от ежедневието– Мавриций е страхотна ваканционна дестинация. Островът, бивша територия на Великобритания, Холандия и Франция, се намира в Индийския океан, на повече от хиляда мили от югоизточното крайбрежие на Африка. Независима от 1968 г., островната нация е заобиколена от тропически бели пясъчни плажове и лагуни, с привлекателна тюркоазена вода и лек прибой. Ще намерите също ветровити плажове и рифови зони с едни от най-добрите и най-последователни кайтсърфинг в света.

Плажните зони и околните градове са пълни с голямо разнообразие от хотели и курорти. По-голямата част от известните луксозни курорти (Shangri-La, Four Seasons и др.) са в района Beau Champ на източното крайбрежие на острова. Ще намерите много от курортите от среден клас в северния край на острова и бюджетни курорти на различни места, понякога във вътрешността, не директно на плажа.

Опитните пътешественици в Азия (и Париж, Лондон и Торонто) познават репутацията на Shangri-La за изключителен лукс, топло персонално обслужване и вдъхновени от Азия храна и дизайнерски елементи. Идиличният Shangri-La's Le Touessrok Resort & Spa (един от най-големите курорти на острова) заема собствен полуостров в залива Trou d'Eau Douce на източното крайбрежие на острова. Курортът Shangri-La разполага с 200 стаи и апартаменти, заедно с три плажни вили, разположени в шест различни плажни зони. Всички помещения за настаняване имат изглед към океана със самостоятелни тераси или балкони, а някои са точно на пясъка.

На екскурзия или почивка в Мавриций? Опитай местната кухня!

Кухня

Често описван като Място където вкусовете се преплитат, Мавриций предлага голямо разнообразие от храни от различни кухни. Редица пазари продават глобални хранителни продукти в Мавриций. Интересно е да се знае, че няма отделна мавританска храна; островът е необитаем, докато португалците не го откриват по време на пътуването си през Индийския океан. След като колониалните правителства превърнаха Мавриций в плантационна колония, роби от и наемни служители от Южна Азия и части от Африка бяха доведени да работят в тях. В крайна сметка се стигна и до доброволно преселение. През поколенията техните кухни също се смесиха в креолска. Очевидно е, че разнообразната храна е задължителна.

Кърито се превърна в основен компонент в кухнята на Мавриций поради силното индийско влияние. Те обаче се различават от традиционното индийско къри. Основата на креолските кърита е чесън, лук и листа от къри. Често вкусени с ориз и хляб, къритата от Мавриций не са прекалено пикантни в сравнение с индийските им колеги. Кърито от октопод близо до плажа Gris Gris ще бъде наслада за вашите вкусови рецептори.

Търсите евтини самолетни билети до Мавриций. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Мавриций не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Мавриций. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!