Оферти за самолетни билети от София до Манила:
Еднопосочни самолетни билети от София до Манила
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Манила
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Манила – Столицата на Филипините

Манила е столицата на Филипините и вторият по население град. Той е силно урбанизиран и към 2019 г. е най-гъсто населеният град в света. Манила се счита за част от първоначалния набор от глобални градове в света, защото нейните търговски мрежи са първите, които се простират през Тихия океан и свързват Азия с Испанската Америка чрез търговията с галеони. Когато това е постигнато, за първи път в световната история е установена непрекъсната верига от търговски пътища, обикалящи планетата. Терминът "Манила" обикновено се използва за обозначаване на целия столичен район, по-големия столичен район или самия град. Официално определената столична зона, наречена Метро Манила, „столичният регион“ на Филипините, включва много по-големия град Кесон и централния бизнес район Макати. Това е най-населеният регион в страната, един от най-населените градски райони в света и е един от най-богатите региони в Югоизточна Азия.

Манила се намира на източния бряг на Манилския залив, на остров Лусон. Река Пасиг тече през центъра на града, разделяйки го на северна и южна част. Градът се състои от 16 административни области и е разделен на шест политически области за целите на представителството си в Конгреса на Филипините и избора на членове на градския съвет. През 2018 г. Мрежата за изследване на глобализацията и световните градове посочи Манила като „Алфа-“ глобален град и го класира на седмо място по икономическа ефективност в световен мащаб и на второ място в регионален план (след Делхи, Индия), докато Индексът на глобалните финансови центрове нарежда Манила на 79-то място в света.

Имаш резервирани самолетни билети до Манила? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Оживеният град Манила, столицата на Филипините, е вълнуващ и енергичен метрополис. Качете се на борда на някой от цветните и кичозни джипове, за да стигнете от едно място на друго из града. Емблематичните автобуси, които обикновено събират повече хора, отколкото могат да поберат, са основната форма на транспорт и си заслужават поне едно пътуване по време на вашето посещение, само за изживяването. Манила е еклектична смесица от съвременни атракции и богата история, както се вижда от многото катедрали и почит към създаването на града от 16-ти век и съвременните молове и удобства. Градът се намира на брега на Манилския залив, което го прави редовна цел за тайфуни, така че е най-добре да планирате посещението си извън дъждовния сезон (май-ноември). Някои от най-добрите места за посещение в Манила са видните църкви и паметници и безупречно озеленените обществени паркове. Манила е пълна с ресторанти, които сервират местни ястия, включително пресни морски дарове.

Една от първите ви спирки в Манила трябва да бъде Rizal Park. Понякога наричана Luneta Park, това е спокойна и поддържана градина на открито, разположена в сърцето на града. В целия парк. ще видите статуи и паметници, отдаващи почит на историята на Манила. Вероятно ще преминете през Intramuros, независимо дали го знаете или не, докато изследвате Манила. Това е най-старата част на града и се характеризира със своята оградена крепост. Тази част от Манила някога е била ограден град по време на испанските колониални времена от 1500-те до 1800-те години.

Разходете се вътре в дългата три мили каменна стена, която обгражда района. Въпреки че можете да се разхождате из територията сами, може да искате да направите пешеходна обиколка с екскурзовод, за да научите повече за оградения град и значението му за Манила.

На екскурзия или почивка в Манила? Опитай местната кухня!

Кухня

Всяко пътуване е непълно без храната, нали? Не можете наистина да имате перфектно пътуване, без да изследвате местната улична храна на това място. Манила във Филипините е дом на една от най-добрите улични храни в Азия. Автентичната улична храна, приготвена с екзотични подправки и билки, ще накара вкусовите ви рецептори да се събудят. Ястията тук са предимно варени, пържени и подправени със сол, чушки, соев сос, чесън и др.

Isaw е една от най-популярните улични храни не само в Манила, но и в целите Филипини. Това е ястие, приготвено със свински или пилешки черва на скара. Червата първо се почистват старателно, след което се сваряват и пекат на скара. Това ястие обикновено се сервира с оцет от лук, което го прави невероятна комбинация. Kwek kwek звучи като нещо, свързано с ястие с пиле, но всъщност не е. Kwek Kwek са пъдпъдъчи яйца, покрити с портокалов слой или слой грам брашно и се пържат дълбоко в горещо олио. Донякъде приличат на хапки сирене. Това ястие се сервира или с оцет, или с лук и люти чушки.

Търсите евтини самолетни билети до Манила? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Манила, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Манила. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!