Оферти за самолетни билети от София до Манама:
Еднопосочни самолетни билети от София до Манама
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Манама
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Манама– столицата на Бахрейн

Манама е столицата и най-големият град на Бахрейн, с приблизително население от 200 000 души към 2020 г. От дълго време важен търговски център в Персийския залив, Манама е дом на много разнообразно население. След периоди на португалски и персийски контрол и нашествия от управляващите династии на Саудитска Арабия и Оман, Бахрейн се утвърди като независима нация през 1971 г.

Въпреки че настоящите градове-близнаци Манама и Мухарак изглежда са основани едновременно през 1800 г., Мухарак придоби известност поради отбранителното си местоположение и по този начин бива столица на Бахрейн до 1923 г. Манама става търговска столица и е била вратата към основният остров Бахрейн. През 20-ти век петролното богатство на Бахрейн спомогна за стимулиране на бързия растеж, а през 90-те години съгласуваните усилия за диверсификация доведоха до експанзия в други индустрии и помогнаха за превръщането на Манама във важен финансов център в Близкия изток. Манама беше определена за столица на арабската култура за 2012 г. от Арабската лига и бета глобален град от Мрежата за изследване на глобализацията и световните градове през 2018 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Манама? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Манама е най-големият град в Кралството – името му се превежда като „място за почивка“ или „място на мечтите“ и наистина е така; Арабската лига по Програмата за културни столици на ЮНЕСКО официално го определи като „Арабска столица на културата“ за 2012 г. Независимо дали търсите спиращи дъха гледки или автентична ислямска архитектура, столицата има нещо за вас.

Голямата джамия Ал Фатех е икона на ислямската архитектура и култура. Разположен на магистралата Крал Фейсал в Джуфеър, град в столицата Манама, той е един от най-големите в света и може да побере над 7000 поклоници наведнъж. Стените му са украсени с куфическа калиграфия, а куполът от фибростъкло е най-големият в света. Резервирайте обиколка по всяко време между 9 сутринта и 16 часа, но не забравяйте да носите скромно облекло в знак на уважение към културата. Обиколките се предлагат на различни езици, включително английски, френски, руски и тагалог.

Широко известен като Manama Souq, Bab Al Bahrain, което означава „врата към Бахрейн“, е големият вход към най-мултиетническото пазарно пространство на острова. Тук ще намерите арабски сладкарници, които споделят място с причудливи малки непалски кафенета и южноиндийски вегетариански ресторанти. Отидете до някой от магазините за сувенири за екзотичен арабски килим или традиционна лампа и други красиви малки неща. Има магазини, продаващи набор от арабски подправки като черен лимон и местни смеси като смрадлика и заатар, както и тъкани от цял ​​свят, включително от Индийския субконтинент и Далечния изток.

На екскурзия или почивка в Манама? Опитай местната кухня!

Кухня

С изобилие от ресторанти в международен стил, предлагащи всичко от италиански до ирански и мексикански в едно и също меню, Манама, столицата на Кралство Бахрейн, е богата на места за вечеря. От пушене на наргиле с изглед към града до пикантно пилешко къри от кашу, гостите могат да открият нещо ново в ресторантите в Манама.

Разположен във вътрешността на The Palace Boutique Hotel, ресторант Масо предлага здравословна, органична европейска кухня. Изискан ресторант, повлиян от спокойния южноевропейски начин на живот, менюто включва серия от разнообразни ястия, за да превърнат храненето тук в приятно, социално събитие. На масата се донасят безплатен хляб и домашно приготвени дипове, докато гостите разглеждат менюто. Изберете салата от фурми и дива рукола, сочна телешка пържола Angus, улов на деня или тиквени равиоли. Препоръчват се резервации, а преди отварянето на ресторанта, се предлагат коктейли в бара.

Идилично място за обяд, кафе Лилу със своя френски чар, предлага на гостите красива гледка от терасата. Отбийте се за кафе и прясно изпечен сладкиш. За нещо по-полезно опитайте хрупкава салата или вкусен сандвич, приготвен с прясно изпечен хляб. Обядът в Cafe Lilou може лесно да се превърне в следобеден чай, тъй като удобните дивани примамват уморените туристически крака да останат седнали още малко. Всеки ден има специален коктейл, супа, салата и вечеря на готвача, проверете на дъската за подробности.

Търсите евтини самолетни билети до Манама? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Манама, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Манама. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!