Оферти за самолетни билети от София до Мадрид:
Еднопосочни самолетни билети от София до Мадрид
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Мадрид
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Мадрид– нощен живот и пълни улици

Оживен, енергичен, динамичен - Мадрид кипи от енергия, както само една столица може. Освен че е най-големият град на Испания,градът е известен и като център на модата, изкуствата и бохемската култура. Най-изисканите магазини в Испания се намират в Мадрид и то в голямо изобилие. В Гран Виа ,Calle Serrano и Cally Goya предлагат голямо разнообразие от магазини. Не забравяйте, че Испания произвежда едни от най-качествените обувки в Европа, както и други кожени изделия като чанти и кожени облекла. Магазините за бижута имат много изтънчен и артистичен дизайн, а Мадрид предлага и едни от най-добрите магазини за интериорен дизайн и мебели в Испания.

Имаш резервирани самолетни билети до Мадрид? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Мадрид се откроява в света като една от най-добрите столици на изкуството. Има артистичния Златен триъгълник, който обхваща Прадо, Музея на Тисен и Музея на Рейна София, всички на пешеходно разстояние един от друг. Прадо е прекрасният музей, който съхранява някои от най-известните произведения на изкуството на Испания, като Менините на Веласкес, Облечените и Голите Маи на Гоя, портретите, направени от Ел Греко, Непорочните девици от Мурильо и други произведения на изкуството от някои от Най-известните европейски художници от миналото като Рубенс. Музеят Thyssen показва историята на изкуството от 12-ти век до модерната епоха, докато Reina Sofia разполага с модерно изкуство и най-известната му картина е Герника на Пикасо.

Наблизо е Caixa-Forum, където винаги има безплатни изложби на страхотно изкуство и архитектура. На Paseo de la Castellana е Mapfre, който има голяма изложбена зала, която обикновено има безплатна изложба. Не забравяйте да посетите и музея на декоративните изкуства, Националният археологически музей, Музеят на Америка, Музеят на Трайе и Музеят на романтизма.

Най-известният дворец в Мадрид е Паласио Реал със стотици картини, мебели, полилеи, позлатени огледала, часовници, завеси, килими и стаята на Страдивариус. Дворецът разполага и с музей за оръжейната си броня, използвана от минали крале като Карлос V и неговия син Фелипе II. Не толкова известен е частният Palacio de Linares на Plaza de Cibeles, който е зашеметяващ. Дизайнът и обзавеждането му са невероятно красиви и идват от 19 век. Считан е за най-красивата резиденция в Мадрид, когато е построен. Малко хора ще имат късмета да видят Palacio de Liria в Calle Princesa, резиденцията на херцогинята на Алба, най-известният гранд на Испания. Но този неокласически дворец, изпълнен с произведения на изкуството на Гоя и всички останали велики испански художници е артистичен шедьовър, пълен с исторически мебели и страхотни документи в библиотеката, като оригинални документи, написани от Колумб. Има много други дворци близо до Пасео де ла Кастелано, които сега са място на правителствени министерства.

Катедралата на Алмудена е модернистична сграда, която има прекрасни модерни витражи. Под нея е Криптата, нео-романска църква, която пленява въображението. Базиликата Сан Франциско Ел Гранде е прекрасна църква с големи картини, изобилие от мрамор и други цветни камъни и бижу от неокласическия период. Ермита на Сан Антонио де ла Флорида е пантеонът на Гоя и той рисува великолепния му таван.

На екскурзия или почивка в Мадрид? Опитай местната кухня!

Кухня:

В Мадрид има стотици много добри ресторанти. Две обаче са емблематични:

El Botin е най-старият ресторант в света и е основан през 1725 г. Ресторантът е известен със своето cochinillo, печеното сукалче. Този ресторант е един от най-посещаваните от президенти до обикновени туристи.

Друг страхотен ресторант е Casa Lucio. Това място е известно със своите "huevos rotos", които представляват яйца, счупени върху картофи. Никой не е предполагал, че такова просто ястие може да бъде толкова вкусно.

Сладкишите са едно от нещата, които човек трябва да опита в Мадрид заради вкусното си разнообразие, тъй като е една от световните столици на сладкиши. Монахините правят сладкиши от стотици години по рецепти, наследени от римляните и маврите. Тези сладкиши са изключително добри и когато човек ги купи, това помага на монахините да изкарват прехраната си и поддържа жива традиция, която е на стотици години.

И на последно място има тапас, едно от най-известните испански ястия.

Търсите евтини самолетни билети до Мадрид? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Мадрид, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Мадрид. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!