Оферти за самолетни билети от София до Луанда:
Еднопосочни самолетни билети от София до Луанда
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Луанда
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Луанда – Столицата на Ангола

Луанда е столицата и най-големият град в Ангола. Това е основното пристанище на Ангола и нейният основен индустриален, културен и градски център. Разположен на северното атлантическо крайбрежие на Ангола, Луанда е административен център на Ангола, нейно главно морско пристанище, а също и столица на провинция Луанда. Луанда и нейният столичен район е най-населената португалоговоряща столица в света и най-населеният лусофонски град извън Бразилия, с над 8,3 милиона жители през 2020 г. (една трета от населението на Ангола).

Индустриите в града включват преработка на селскостопански продукти, производство на напитки, текстил, цимент, заводи за сглобяване на нови автомобили, строителни материали, пластмаси, металургия, цигари и обувки. Градът също е забележителен като икономически център за петрол и в града се намира рафинерия. Луанда се счита за един от най-скъпите градове в света за емигранти. Жителите на Луанда са предимно членове на етническата група на амбунду, но в последно време се наблюдава увеличение на броя на баконго и овимбунду. Съществува европейско население, състоящо се предимно от португалци. Луанда беше основният град домакин на мачовете от Купата на африканските нации през 2010 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Луанда? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Столицата на Ангола, Луанда, е разположена на брега на Атлантическия океан и е разделена на две части; Байша де Луанда и Сидаде Алта. Той е административен, културен и градски център на страната, както и третият по население португалоговорящ град в света. Това е бързо развиващ се град, с големи проекти за реконструкция и развитие, които се появяват из целия град, което привлече множество португалски имигранти през последните няколко години. Процъфтяващата бизнес индустрия на Луанда го е превърнала в доста скъп град за посещение, но това не трябва да ви обезсърчава. Новата му инфраструктура означава, че това е много удобен град за посещение от туристи и, примесен с топлия си климат, е доста привлекателна дестинация. Освен това има много неща за правене както в града, така и извън него.

Посетете крепостта Свети Михаил. Тази португалска крепост е построена през 1576 г. от първия капитан-губернатор на Ангола Пауло Диас де Новаис. Някога е бил административен център на страната и, за съжаление, се е превърнал в място за задържане на роби, изпратени в Бразилия. Едно от най-красивите неща в крепостта са богато украсените стенни плочки, които разказват историята на на Ангола. През 1996 г. крепостта Свети Михаил става обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Оттогава се е превърнала в едно от най-популярните места за посещение в града.

На екскурзия или почивка в Луанда? Опитай местната кухня!

Кухня

Луанда – столицата на Ангола – постоянно оглавява списъка на най-скъпите градове за живеене на емигранти. Може би в резултат на това Луанда има едни от най-добрите луксозни ресторанти в страната. Ресторант Nikki’s House се намира в квартал Maianga в Луанда и предлага международно фюжън меню. Не забравяйте да резервирате предварително, тъй като това място изисква резервации. Ресторантът е сгушен в причудлива къща, която е превърната в място за изискано хранене. Всяка стая е подредена така, че да обслужва различни посетители. Първата зона е тиха зала с малки дивани и възглавници, последвана от по-интимната обстановка на всекидневната, която включва романтично осветление и свързани маси. Оживената зона за хранене се намира в големия вътрешен двор на долния етаж в задната част на къщата, пълен с изобилие от места за сядане. Декорът е колкото игрив, толкова и прецизно проектиран. Перфектната храна, съчетана със страхотната атмосфера, прави Nikki's House един от най-добрите ресторанти в Луанда. Ресторант Chill Out, макар и по-известен с клубната си атмосфера, предлага някои от най-добрите кулинарни предложения в Луанда. Chill Out е разположен по протежение на живописното крайбрежие, осигурявайки успокояваща и естествена обстановка на вече спокойната атмосфера на ресторанта. Ако гостите решат, храната може да се приготви дори на самия плаж. Бяло и лилаво осветление се отразява от белите покривки и в внимателно подредения кът за сядане. Менюто предлага евразийски фюжън с анголски акценти. Детайлът и фокусът не са само в качеството на ястията на ресторанта, но и в обслужването. Това прави Chill Out едно от най-добрите места във веригата ресторанти от висок клас на Луанда.

Търсите евтини самолетни билети до Луанда. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Луанда, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Луанда. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!