Оферти за самолетни билети от София до Лисабон:
Еднопосочни самолетни билети от София до Лисабон
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Лисабон
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Лисабон – мореплаватели и фадо музика

Лисабон, столицата на Португалия, е един от най-красивите и космополитни градове в Европа. Разположен върху поредица от хълмове близо до устието на река Тежу, това е място, неразривно свързано с морето. Безстрашните мореплаватели са тръгвали оттук през 15-ти и 16-ти век, за да плават в непознати води и да начертават нови земи, а наследството от този златен век на откритията е в основата на голяма част от културата и наследството на града.

Лисабон е цветна и жизнена дестинация. Известен със своето топло и слънчево разположение, градът е благословен с богатство от исторически паметници, музеи от световна класа и множество други страхотни неща за правене, които лесно могат да бъдат включени в еднодневен или многодневен маршрут. Можете да разгледате тесните улички на стария квартал, да се разходите по крайбрежната алея или из зелени паркове и градини. Всъщност, насладете се на Лисабон като местните жители, с лежерно темпо, и бързо ще се влюбите в гостоприемния му характер и завладяващ чар.

Имаш резервирани самолетни билети до Лисабон? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Най-известната от основните забележителности на Лисабон, замъкът Свети Георги се намира на великолепна позиция близо до Алфама на короната на хълм с изглед към португалската столица.Това е една от най-популярните туристически дестинации в Лисабон. Неговите впечатляващи музей и археологически обект се съчетават, за да превърнат замъка в приятно изживяване за цялото семейство, а децата особено ще харесат да се катерят по здравите стени и кули, които обграждат територията.Посетителите имат възможността да се насладят на приказните гледки от терасата за наблюдение, която предоставя непрекъсната панорама на града, река Тежу и далечния Атлантически океан.За различна гледна точка има перископ Camera Obscura, разположен в една от кулите, който предоставя на зрителите необичаен 360-градусов изглед към града отдолу.

Акцент във всяка обиколка на Лисабон е манастирът Jerónimos от 16-ти век. Една от големите забележителности на Португалия, зашеметяващ паметник с огромно историческо и културно значение, заслужаващ признанието си за обект на световното наследство на ЮНЕСКО.Близо до брега на реката в привлекателния квартал Белем на Лисабон, манастирът, известен също като манастира на Йеронимите, е построен по заръка на крал Мануел I през 1501 г. в чест на епичното пътуване на Васко да Гама през 1498 г. до Индия. Отличителните характеристики на Mosteiro dos Jerónimos включват фантастично изработения южен портал и красивата мануелинска обител. Гробницата на Васко да Гама се намира точно пред входа на църквата Санта Мария.

Лисабонският океанариум е един от най-добрите аквариуми в Европа и един от най-големите в света. Освен това е може би най-семеен ориентираният от всички атракции на града. Гениалното оформление представя четири отделни морета и пейзажи, на практика местообитанията в Атлантическия, Тихия, Индийския и Антарктическия океан. Обгръщащият плексиглас позволява фантастичен изглед отблизо на този магически подводен свят.

На екскурзия или почивка в Лисабон? Опитай местната кухня!

Кухня:

Храненето навън в португалската столица е вълнуващо преживяване. Не само защото непрестанно се променя, ресторантьорската сцена се разраства, трансформира и измисля нови тенденции в кулинарията, но и защото е разнообразна. Независимо дали търсите елегантен ресторант със звезда Мишлен или непринудена вечеря на крак по улиците на Лисабон, този град има какво да ви предложи. Bifana може да не говори нищо на посетителите, но концепцията със сигурност ще им бъде позната. Този емблематичен португалски сандвич се състои от сотирано, мариновано свинско месо, опаковано в хрупкаво руло. Някои ресторанти добавят повече съставки, но истинската Bifana е проста работа. Добавете малко чипс (или пържени картофи) и чаша бира Sagres, за да завършите най-доброто лисабонско евтино ястие. Популярни в цяла Португалия (особено в бивши португалски колонии като Макао и Мозамбик), Pastéis de Nata са сладкиши с яйчен крем, забележителни със своя ярко жълт цвят и кремообразна текстура. Ако не сте сигурни къде да ядете Bifana, просто следвайте тълпите, тъй като местните жители на Лисабон знаят къде да намерят най-добрата храна. Същото важи и за намирането на добър Prego, популярният португалски сандвич, приготвен с говеждо месо.

Търсите евтини самолетни билети до Лисабон? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Лисабон, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Лисабон. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flight365.bg сигурно и лесно!