Оферти за самолетни билети от София до Лион:
Еднопосочни самолетни билети от София до Лион
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Лион
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Лион – Световата кулинарна столица

Лион се намира в централната източна част на Франция, на около 2 часа с влак южно от Париж. Признат за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, Лион се смята за третият по големина град във Франция след Париж и Марсилия.

Този град, който датира от 43 г. пр. н. е., разполага с наследство, с което жителите му се гордеят и определено има защо. Музикалният фестивал Les Nuits de Fourvière в древните театри на града и ресторантите, книжарниците, художествените галерии, битпазарите и антикварните панаири във Vieux-Lyon са само няколко примера. Както повечето от вас вероятно вече знаят, местните също обичат храната си и насърчават определено изкуство на живот, в което удоволствията от спокойна разходка, пазаруване и наслада от култура са само върхът на айсберга! Също така е много лесно да избягате от градския живот тук, като се насладите на многобройните дейности, които се предлагат в парковете и градините на града или по-далеч, в провинцията Божоле или региона Оверн Рона-Алпи.

Имаш резервирани самолетни билети до Лион? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Лион разполага с музеи, оживени публични пространства, посветени на откриването и споделянето на различни култури и отворени към изискванията на всеки един посетител. От гало-римската цивилизация до великото приключение на коприната и текстила, от местния Гиньол до всички други кукли по света, от печата или изобретяването на киното до историческия разказ за френската съпротива и от изящните изкуства до Арт деко. Потопете се в историята и наследството на Лион. Основните музеи и техните временни изложби са включени в Lyon City Card. А музеите на града (и други освен тях) също са домакини на множество изложби, конференции и артистични и културни събития. И ако обичате да се разхождате в артистична среда, защо не разгледате художествените галерии, за да видите дали ще се влюбите в нещо конкретно или просто за удоволствието да откриете нови неща.

Киното по същество е изобретено тук, благодарение на братята Лион Огюст и Луи Люмиер и техният проектор Cinematograph през 1895 г., така че посещението на този интригуващ музей е задължително. Разположен в това, което някога е било семейна къща Люмиер, експонатите в 21 стаи включват някои от най-ранните ролки за снимки и прототипи на фотоапарати и дори Photorama, репродукция на невероятното изобретение на Луи Люмиер, което гарантира, че посетителите могат да гледат снимки, проектирани на 360 градуса на височина повече от шест метра.

Средновековният Стар град на Лион (известен още като Vieux-Lyon) е един от най-добре запазените в Европа. Разположен на западния бряг на река Соне, това е очарователна комбинация от калдъръмени улички, бутикови магазини, винени барове и ресторанти. През 1954 г. районът става първият във Франция, който получава защита съгласно закон за запазване на културните обекти на страната, което води до несравнима комбинация от ренесансова, романска и готическа архитектура. Не пропускайте покрития Passage Thiaffait в квартала на коприната.

На екскурзия или почивка в Лион? Опитай местната кухня!

Кухня

Що се отнася до Франция като цяло и Лион в частност, основното типично лионско ястие ще се състои от предястие, основно ястие, гарнитура и десерт. Кратко предупреждение: „entrée“ може да се използва в други части на света за означаване на „основно ястие“, но на френски всъщност означава „предястие“. Така че се придържайте към „entrée“ за предястие и „plat“ за основно ястие и ще излезете от другата страна с пълен стомах и страхотно изживяване. Известен като гастрономическата столица на света, Лион е най-добрата дестинация за кулинарните пътешественици. Градът може да се похвали с над 4300 ресторанта, 21 от които събират завидни звезди Мишлен.

Не пропускайте да вечеряте в едно от многобройните уютни бистра в града предлагащи домашна, селска кухня. Известни като les bouchons Lyonnais, тези ресторанти предлагат най-автентичните лионски ястия като cervelle de canut, la quenelle, la tablier de sapeur и др. Трябва да се отбележи, че всяко френско ястие с "à la Lyonnaise", свързано с името, се отнася до ароматната основа зад някои от най-добрите рецепти в града. Фразата означава, че ястието е приготвено с лук, задушен в масло. Така, например, любимият сос Lyonnaise е редукция на сотиран лук, деглазиран с бяло вино и оцет, след това задушен в основен демиглас. Този пикантен сос се поднася към различни меса и се залива върху картофи. Дори салатите в лионската кухня могат да бъдат богати и засищащи. Класическата салата Lyonnaise включва зелена салата, покрита с лардон или гратони, крутони, поширано яйце и горчичен дресинг. В Лион зеленчуците обикновено включват фризе и листа от глухарче, които са видни предястия в менютата. Съчетайте салата Лионез с плодово шардоне от Mâcconais или освежаващ, но текстуриран Crémant de Bourgogne.

Търсите евтини самолетни билети до Лион? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Лион, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Лион. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!