Оферти за самолетни билети от София до Лима:
Еднопосочни самолетни билети от София до Лима
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Лима
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Лима – Столицата на Перу

Лима е столицата и най-големият град на Перу. Разположен е в долините на реките Chillón, Rímac и Lurín, в пустинната зона на централната крайбрежна част на страната, с изглед към Тихия океан. Заедно с морския град Каляо, той образува съседна градска зона, известна като столичния район на Лима. С население от повече от 9,7 милиона и повече от 10,7 милиона в столичния си район, Лима е един от най-големите градове в Америка.

Днес градът се смята за политически, културен, финансов и търговски център на страната. В международен план това е една от тридесетте най-населени градски агломерации в света. Поради геостратегическото му значение Мрежата за изследване на глобализацията и световните градове го категоризира като град от ниво „бета“. Юрисдикционно, метрополията се простира главно в рамките на провинция Лима и в по-малка част, на запад, в рамките на конституционната провинция Каляо, където се намират морското пристанище и летище Хорхе Чавес. И двете провинции имат регионална автономия от 2002 г.

През октомври 2013 г. Лима беше избрана за домакин на Панамериканските игри през 2019 г.; тези игри се провеждаха на места в и около Лима и бяха най-голямото спортно събитие, организирано някога от страната. Той също така беше домакин на срещите на APEC през 2008 г. и 2016 г., годишните срещи на Международния валутен фонд и Групата на Световната банка през октомври 2015 г., Конференцията на ООН за изменението на климата през декември 2014 г. и конкурса Мис Вселена 1982 г.

Имаш резервирани самолетни билети до Лима? Ето какво да посетиш!

Забележителности

На пръв поглед изглежда, че Лима се простира безкрайно от океана до хълмовете, разтегнат метрополис, който не прилича на туристическите изображения на ярко облечени селяни от Андите, позирали с ламите си пред извисяващи се планински върхове. Но един по-внимателен поглед доказва, че този огромен град – дом на почти една трета от населението на Перу – има свои собствени атракции, които са също толкова завладяващи и колоритни, колкото сцените от вътрешността на страната, които сте изобразили.

Така че отделете време да разгледате този оживен град и посетете неговите изключителни музеи, за да поставите историческата и културна сцена за това, което ще видите другаде в Перу. Възхитете се на неговата колониална архитектура, с красиви сгради, украсени със сложно издълбани дървени балкони и барокови елементи. Присъединете се към местните жители на вечеря в някои от най-добрите ресторанти на Южна Америка, разходка в просторни зелени паркове и почивка в оживените крайбрежни предградия на Лима. Ще разберете защо испанските завоеватели, които го основават през 1535 г. при Франсиско Писаро, наричат ​​Лима „Кралят на градовете“.

На екскурзия или почивка в Лима? Опитай местната кухня!

Кухня

Перуанската кухня отразява местните практики и съставки, включително влияния главно от местното население, включително инките, и кухни, донесени от имигранти от Европа (испанска кухня, италианска кухня); Азия (японска кухня и китайска кухня); и Африка (кухнята на Магреб и западноафриканската кухня). Без познатите съставки от родните си страни, имигрантите модифицираха традиционните си кухни, като използваха съставки, налични в Перу. Четирите традиционни основни продукти на перуанската кухня са царевица, картофи и други грудки, Amaranthaceaes (киноа, канива и кивича) и бобови растения (боб и лупина). Основните продукти, донесени от испанците, включват ориз, пшеница и меса (говеждо, свинско и пилешко).

Много традиционни храни – като киноа, кивича, люти чушки и няколко корена и грудки – нараснаха по популярност през последните десетилетия, отразявайки съживяването на интереса към местните перуански храни и кулинарни техники. Главният готвач Гастон Акурио стана добре известен с повишаването на осведомеността за местните съставки. Най-важната съставка в цялата перуанска кухня са картофите, тъй като Перу има най-голямото разнообразие от картофи в света. Американският кулинарен критик Ерик Азимов я описва като една от най-важните кухни в света и като пример за фюжън кухня, поради дългата си мултикултурна история.

Търсите евтини самолетни билети до Лима. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Лима не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Лима. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!