Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Виена

Международно летище Виена (IATA: VIE, ICAO: LOWW), на немски Flughafen Wien-Schwechat, е основното и най-голямо международно летище в Австрия, разположено в Швехат, на 18 км (11 мили) югоизточно от нейната столица Виена. Летището има четири терминални сгради, наречени Терминал 1, 2 и 3, които са директно построени един срещу друг, както и допълнителния Терминал 1А, разположен срещу Терминал 1. Терминали 1, 2 и 3 се свързват с петте зали. Централната зала за пристигащи за всички зони на терминала се намира в Терминал 3.
Повечето европейски авиокомпании и значителен брой междуконтинентални авиокомпании имат директни връзки до Виена. Въпреки това само Austrian Airlines летят до американския континент (Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Вашингтон, Маями, Торонто и Хавана) и има директни полети до някои страни в Африка (Египет, Алжир, Етиопия и Тунис). Южна и Централна Америка не се обслужват директно.Skyteam има значително присъствие на летището - освен полетите от европейските центрове на повечето членове, има директен полет до Сеул-Инчеон от Korean Airlines.
За да стигнете до Виена, можете да използвате две различни железопътни опции (по-евтина, но по-бавна S-Bahn и по-скъпа, но по-бърза CAT), автобуси или таксита. Ако крайната ви дестинация не е Виена, може би има смисъл да вземете един от директните влакове ICE (Inter-City Express).
На международното летище във Виена има три основни летищни салона - двата по-малки салона AIR и JET, както и по-големият SKY, разделен на шенгенски и нешенгенски сектори. Комплексът SKY lounge е също мястото, където можете да намерите салоните Business Class, Senator и HON Circle на Austrian Airlines, които могат да се използват от пътници на Austrian с подходящ самолетен билет от по-висока класа, както и отговарящи на условията членове на Miles & More и други Star Членове на програми за лоялност на Алианса. Wi-Fi е безплатен и не е ограничен във времето. Ако предпочитате да се насладите на храната си на земята, отколкото нагоре, летище Виена вероятно ще се погрижи за вашия вкус и бюджет. Редица хранителни обекти с различни стандарти са на разположение Те варират от McDonald's и Burger King до концесии, управлявани от известни ресторанти във Виена. Докато заведенията за бургери имат същите цени както в града, луксозните ресторанти са по-скъпи. Когато имате ограничен бюджет, потърсете някой от супермаркетите (Billa, Spar) и купете храна на нормални цени.
Летище Виена разполага с безмитна зона за пазаруване със 70 магазина. Планирайте около един час, ако ще посетите всеки друг магазин. Търговската зона е точно след гишетата за билетен контрол, така че трябва само да се регистрирате, преди да стигнете до магазините, без да преминавате проверка за сигурност или паспортен контрол.