Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Венеция

В близост до Венеция са разположение две летища- Марко Поло и Тревизо. И двете са наистина добре свързани с Венеция чрез обществени и частни транспортни услуги, които ще ви позволят да стигнете до вашия хотел, пансион или апартамент бързо и без да харчите твърде много.
Летище Марко Поло във Венеция – VCE е само на 12 километра от града на дожите, с изглед към лагуната и към Венеция. Това е международното летище за цяла Североизточна Италия. Летище Венеция Марко Поло, със своя елегантен и модерен дизайн, е като малък независим център, където можете да намерите всичко, от което се нуждаете. Зоната за пристигащи е на приземния етаж на летищния терминал, докато зоната за заминаващи е на първия етаж.
Непосредствено извън летището има много зони за платен паркинг за кратък или дълъг престой, докато на третия етаж на Park 1 (покритият паркинг на летище Венеция) ще намерите големите компании за коли под наем.
За да стигнете до Венеция, можете да избирате
• транспорт по суша: на входа на приземния етаж има таксита (цени, започващи от € 45 за Piazzale Roma) и автобусни спирки на линиите ATVO и ACTV (и в двата случая с цени, започващи от € 8)
• воден транспорт: от дока на летището, до който се стига от първия етаж, има както водни таксита (цени от 120 €), така и воден автобус Alilaguna (цени от 15 €)
Летище Тревизо Канова – TSF е на 3 км от красивия средновековен град Тревизо и на 25 км от Венеция. Това е летището, обслужвано предимно от нискотарифни авиокомпании като Ryanair, както с национални, така и с европейски дестинации. Може да го срещнете като летище Антонио Канова (името на известния скулптор, на което е озаглавено) или летище Sant’Angelo (от района на Тревизо, където се намира), така или иначе те всички са едно и също летище! В сравнение с Марко Поло, той е много по-малко, но е еднакво добре снабден с кафенета, барове и някои магазини. Залата за пристигащи е на първия етаж, докато заминаващите са на първия етаж. На няколко крачки от терминала на летището има места за паркиране и автомобили под наем.
Тъй като сте на континента, ще трябва да пътувате до историческия център на Венеция по суша. В допълнение към частната таксиметрова услуга до Piazzale Roma (цена от € 76), компанията ATVO осигурява отлична обществена автобусна услуга до Местре и Венеция (цени от € 15). Автобусът би бил удобен избор от летище Тревизо до Венеция и обратно: той е бърз, евтин и комфортен (с безплатен Wi-Fi). Влакът също е възможен, но по-малко удобен. От летището отивате до жп гара Тревизо, след това вземете влака до гара Санта Лучия във Венеция, откъдето можете да вземете лодка до мястото на вашето настаняване.