Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Рим

Рим има две летища – Фиумичино и Чампино, обслужващи повече от 45 милиона пътници годишно, което прави Рим най-натовареният италиански град по отношение на въздушния трафик. И двете летища работят с международни авиокомпании, като по този начин предлагат полети до повечето страни по света.
Летище Рим Фиумичино (FCO) е основното летище в Рим, разположено на около 35 километра от центъра на града. Фиумичино е едно от най-големите международни летища в Италия и през 2018 г. е обслужило повече от 43 милиона пътници. Той е основният център за Alitalia и Vueling, но има и полети за нискотарифни авиокомпании като easyJet и Ryanair. Фиумичино е добре свързанo с град Рим и можете да стигнете до там лесно с влак или автобус. Фиумичино е център на ITA Airways (Italia Trasporto Aereo S.p.A.), който лети до Рим от големите градове в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, както и летище Ханеда в Токио. Летището се обслужва и от повечето големи европейски авиокомпании и редица авиокомпании от Америка, Северна Африка и Азия. Не е изненадващо, че Рим е една от най-популярните туристически дестинации в света.
Летище Чампино в Рим (CIA) е по-малкото от двете летища в Рим, но се намира на около 13 км югоизточно от центъра на града, като по този начин е най-близкото летище до Рим. През 2018 г. Чампино предлага полети от нискотарифни компании като Ryanair и Wizz Air. Подобно на Фиумичино, Чампино също има чудесни връзки с Рим, така че пътниците могат да използват обществен транспорт или летищни трансфери, за да стигнат до историческия център на Рим.
Има много хотели близо до двете летища в Рим. Хотел Hilton във Фиумичино е единственият хотел на пешеходно разстояние от летището и директно свързан с пътническите терминали. Всички други хотели в близост до Фиумичино изискват трансфер, за да стигнат до тях. Що се отнася до Чампино, ще трябва да напуснете района на летището, за да намерите настаняване и да използвате превоз, за да стигнете до тях.И на двете летища в Рим има неограничен безплатен WiFi.Обмяна на валута е достъпна и на двете летища , както и на банкомати. Летище Фиумичино има помещение за съхранение на багаж, разположено на Терминал 3, с такса от 6 евро на куфар за 24 часа (или част от) от момента на депозита. Летище Чампино не предлага услуга за съхранение на багаж. Препоръчително е да пристигнете на летищата в Рим поне два часа преди излитане на полета за вътрешни полети и поне три часа преди полета за международни полети.