Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Париж

В Париж има три летища: Шарл де Гол, Орли и Бове. Двете основни летища са CDG на североизток и Orly на юг са добре свързани с центъра на града, докато летището Paris Beauvais се намира доста далеч на север и се използва от бюджетни авиокомпании.
Летище Париж Шарл де Гол (CDG IATA) е главното летище на Париж, един от най-натоварените центрове в Европа, най-голямото летище във Франция и дом на националния превозвач Еър Франс. Намира се на север от Париж и понякога се нарича летище Роаси. Летището е кръстено на генерал Шарл дьо Гол, военен лидер на Свободната Франция и по-късно президент на Франция. Той е собственост на групата Aéroports de Paris заедно с парижкото летище Орли. Разполага с 3 терминала. Във всеки терминал има храна и напитки. Цените могат да варират значително и могат да се намерят по-евтини заведения за хранене, но очаквайте да платите леко завишени цени, независимо от кухнята и нивото на обслужване. Работното време.
Всички терминали предлагат опции за пазаруване, независимо дали става въпрос за безмитен магазин или магазин на френска или международна марка, летище Шарл дьо Гол предлага много възможности за пазаруване за своите клиенти. Въпреки това е важно да знаете, че след като сте близо до вашия изход, ще ви отнеме много време да стигнете до друг терминал. Това се дължи на самия размер на терминалите и необходимостта да се вземе автобус между терминалите, които са отделени от другите (Терминал 1 и Терминал 3 например, които са отделени от по-големия Терминал 2, който сам по себе си има отделени подтерминали като Терминал 2G).Всички терминали и повечето подтерминали имат поне един безмитен (BuY Paris). Те не са еднакви и някои ще предлагат само козметика, докато други ще предлагат по-голям избор.
Влаковата линия RER "B" свързва летище CDG с центъра на Париж и е най-бързият и най-икономичен вариант за повечето пътници. Летището има станции в T3 (където можете да вземете безплатния влак CDGVAL до T1) и T2. Влаковете до Париж тръгват на всеки 8 минути и всички спират на Gare du Nord (TGV до Лил, влакове Eurostar до Обединеното кралство и влакове Thalys до Белгия и Холандия), Châtelet-Les Halles, Saint-Michel Notre-Dame, Luxembourg, Port-Royal , Denfert-Rochereau и Cité Universitaire.
Летище Париж Орли (ORY IATA) е второто основно летище в Париж и второто по големина летище във Франция. Намира се на юг от Париж, по-близо, но по-малко от парижкото летище Шарл дьо Гол. Освен ролята си на вътрешен център, той също така обслужва много полети до дестинации около Средиземно море, бивши колонии или територии като Френска Гвиана, както и няколко полета на дълги разстояния. Има четири терминала. Бившият „Terminal Sud“ (юг) сега е терминал 4, а бившият „Terminal Ouest“ (запад) сега е терминал 1 и 2. Терминалите са близо един до друг: безплатна влакова услуга (Orlyval) позволява пътуване между терминал 1 и 4, но е възможно и пеша за около 10 минути. Нова сграда между тези два терминала беше открита през 2019 г., което позволява удобен транзит през цялото летище. Терминали 1, 2 и 3 се използват главно от „големите“ европейски авиокомпании (Air France, British Airways, easyJet, Iberia, TAP и други), докато терминал 4 се използва от нискотарифни или неевропейски авиокомпании (Air Algérie, Corsair, Norwegian, Transavia, Tunisair, Royal Air Maroc). Във всеки терминал има храна и напитки.
Най-бързият вариант, но и най-скъпият, е да вземете Orlyval от терминал 1 или 4 до станция Antony (между 06:00 и 23:00, на всеки 5 до 8 минути, 8-минутно пътуване) и оттам да се свържете до влакове RER B до Париж (максимум на всеки 15 минути, всеки влак на север ще спира на всяка гара в Париж, пътуването до Denfert-Rocherau отнема около 15 минути, до Chatelet les Halles около 23 минути).
Летище Бове (IATA: BVA, ICAO: LFOB) е международно летище близо до град Бове в община Тиле във Франция. Използва предимно от чартърни и нискотарифни авиокомпании. Летището се намира в региона Hauts-de-France и на 85 км (53 мили) северозападно от Париж. Свързано е с град Париж чрез автобусни и железопътни услуги. Времето за пътуване до Париж е 75 минути с автобус, който оставя и събира пътници до Palais des Congrès в Porte Maillot, разположен в 17-ти район, приблизително километър западно от Триумфалната арка. Има също микробуси и транспортни услуги, които отиват до Париж. На летището има и стоянка за таксита. Пътнически автобус, осигурен от Transports Urbains du Beauvaisis, пътува до центъра на град Beauvais: Жп гара Beauvais е разположена на почти 4 километра (2,5 мили) с връзки до Париж Gare du Nord, Амиен и други.Летище Бове разполага с някои от следните услуги: банкомати,обмяна на валута, гише за справки, безмитни магазини, безплатен WI-FI, гише за изгубени и намерени вещи, детска стая, ресторанти и магазини.