Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Мюнхен

Летище Франц Йозеф Щраус в Мюнхен (MUC IATA) е основното международно летище, обслужващо Мюнхен. Това е второто най-натоварено летище в Германия и едно от най-натоварените в Европа, което служи като втора база на Луфтанза и център на Star Alliance. Летището предлага полети до повечето вътрешни летища в Германия и обслужва широка гама от градове и дестинации за отдих в цяла Европа и много междуконтинентални дестинации, предимно в Северна Америка, Близкия изток и Азия. Летището разполага с две сгради на терминала, Терминал 1 (секции A-F) и Терминал 2 (секции G, H, K и L), които са свързани с централна зона Z и заедно образуват Н-образна форма.
Терминал 1 е по-старият от двата, открит през 1992 г. Той обслужва всички превозвачи от алиансите на Oneworld и SkyTeam (напр. Air France, British Airways, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Delta Air Lines), както и повечето несвързани авиокомпании , като основните от тях са Emirates, EasyJet, SunExpress, TUIfly и Condor. Терминалът е сегментиран на шест модула: A, B, C, D, E и F. Модулите A-D осигуряват всички съоръжения, необходими за обработка на заминаващи и пристигащи, включително и паркинг, докато модул E е оборудван само за обработка на пристигащи .
Летището предлага голям избор от магазини от луксозни дрехи до храна. Докато Терминал 1 предлага сравнително оскъден избор, повечето магазини се намират на Терминал. Поради баварските закони, магазините тук са едни от малкото, които могат да останат отворени след 20:00 часа и в неделя.
Терминал 2 посреща полети на Луфтханза и нейните партньори и филиали от Star Alliance, включително Etihad Airways и Oman Air, с изключение на Turkish Airlines, които се обслужват в Терминал 1C. Нискотарифният филиал на Луфханза Eurowings тръгва оттук, но използва съоръженията за чекиране в централната зона Z. Терминал 2 се състои от T-образна основна сграда, включваща съоръженията за чекиране на приземното ниво (за някои авиокомпании Star Alliance и партньори, които поддържат собствено чекиране, напр. United Airlines) и основната зала над нея (за самата Lufthansa и всички останали).
Летището е свързано с Мюнхен с крайградски влак (S-Bahn) линии S1 (през западните квартали) и S8 (през източните квартали). ЖП гарата се намира на Терминал 1 на ниво 2 (под земята). Ако се насочвате към центъра или към централната гара на Мюнхен (München Hauptbahnhof), вземете влака, който тръгва първи, тъй като и двата отнемат около 45 минути, за да стигнете до центъра на града. Влаковете се движат на всеки 10 минути през деня; работят цяла нощ на намалена честота. Автогарите са в предната част на централната зона на ниво 03, в предната част на зоните A и D на Терминал 1 на нивото на улицата и на северния вход на Терминал 2 на ниво 04. Други автобусни спирки са във ваканционния зона за паркиране (Urlauberparkplatz) P41 при модул A/B на терминал 1 и пред терминал 2. Експресният автобус на Lufthansa се движи от централната гара на Мюнхен през квартал Швабинг до летището за 11 евро в едната посока или 17 евро на връщане. Работи на всеки 20 минути между 5:15 (първо излитане от града, което обаче е твърде късно за първите заминаващи полети) и 22:30 (последно излитане от летището) и пътуването отнема приблизително 1 час, в зависимост от трафика.