Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Мадрид

Летище Мадрид-Барахас (MAD IATA) е основното летище на Мадрид. Това е важна връзка за полети между Европа и Латинска Америка и основна база на испанския превозвач Iberia, както и на Air Europa. Barajas е на 13 километра от центъра на Мадрид. То е едно от най-големите летища в Европа и се обслужва от много авиокомпании. Летището разполага с 4 терминала, включително Терминал 4, нов терминал, който е спечелил архитектурни награди. Барахас е 5-тото най-натоварено летище в Европа и има директни полети до повечето големи летища в Европа и Америка. Има и някои полети от африкански и близкоизточни дестинации, както и директни полети до азиатски дестинации като Пекин, Сеул Инчеон, Банкок и Токио. Маршрутът между Барахас и летище Ел Прат в Барселона беше най-натовареният въздушен маршрут в света и въпреки че все още е популярен маршрут, появата на високоскоростната железопътна линия доведе до продължителен спад на броя на пътниците във въздушния транспорт.
Има четири терминала:
Терминал T1 е главният терминал.Терминал T2 се използва от вътрешни полети и полети до дестинации в Шенгенското пространство. Терминал T3 се използва от Iberia и Air Nostrum за полети до Франция и Португалия.Терминал T4 е открит през 2006 г. и се използва предимно за полети на Iberia и като терминал за чекиране за полети на Oneworld. Терминал T4, който е отделна сграда. Използва се от авиокомпании T4 за полети извън Шенгенското пространство.
Най-удобният начин за достигане до центъра е 24-часова експресна автобусна услуга, която минава през всички терминали и след това отива директно до 1 спирка на метрото O'Donell, 2 Plaza de Cibeles (20 минути пеша или бързо пътуване с метрото до Пуерта дел Sol) и жп гара 3 Atocha (не се обслужва между 23:30 и 06:00).
Всички терминали са оборудвани с ресторанти и барове. На летището има над 100 магазина. Предлага се и безплатен Wi-Fi. Испанските предплатени SIM карти се продават в Crystal Media Shops в Терминали 1, 2 и 4. Безплатни контакти за зареждане на мобилни устройства са разпръснати из всички терминали.