Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Istanbul

Летище Истанбул, известно още като Новото летище в Истанбул (IST IATA) е основното от две пътнически летища, обслужващи град Истанбул (другото е Сабиха Гьокчен от азиатската страна). Намира се на 35 км северно от Истанбул от европейската страна на града. Почти всеки голям град в Европа (включително Европейска Русия) има директен полет до и от IST и има обширни връзки в Близкия изток, като се обслужват и дестинации до Далечния изток, Африка и Северна Америка. Много от тях се управляват от националния превозвач Turkish Airlines. От февруари 2022 г. единственият директен начин за достъп до летището е с кола или автобус. Времето за пътуване от центъра на Истанбул е около 60 минути. Летището в крайна сметка ще бъде обслужвано от новата линия M11 на истанбулското метро. Един клон, който временно завършва на гара Kağıthane, се очаква да започне да работи през юли 2022 г., а друг, завършващ на Halkalı, е планиран за края на 2022 г.
Turkish Airlines предлага безплатни обиколки с екскурзовод на забележителностите на Истанбул на своите пътници по програма, наречена Touristanbul. Тази програма включва транспорт от и до летището и традиционна турска храна.
Предлагат се голямо разнообразие от заведения за хранене, както турската, така и международната кухня са добре представени. Актуален списък с търговски обекти може да бъде намерен на официалния уебсайт на летището. Както при повечето модерни международни летища, има изобилие от магазини в допълнение към задължителните безмитни магазини. В някои зали може да ви бъде простено да си помислите, че сте в търговски център. Предоставя до 1 час безплатна Wi-Fi интернет услуга. Потребителите трябва да се регистрират с номера на мобилния си телефон, за да получат код чрез SMS за активиране. За тези, които нямат мобилен телефон, кодовете за достъп могат да бъдат получени от павилиони, като предоставят номера на паспорта си. Летището е проектирано така, че да е подходящо за деца и семейства, включително места за паркиране с приоритет на семейството, пунктове за проверка на сигурността, стаи за уединение, заеми за колички и безплатни бъги услуги за тези с бебета на възраст до две години. На всеки от петте кея има и детска площадка.
Условията са: трябва да имате престой от най-малко шест часа и най-много 24 часа, между 09:00 и 18:00 ч. и освен това вашите пристигащи и заминаващи полети трябва да са международни и да се изпълняват от Turkish Airlines. Не е необходима предварителна резервация за тези обиколки, трябва само да преминете през митницата и имиграцията и след това до „хотелското гише“ в залата за пристигащи (близо до сборен пункт 4 / срещу изходна врата 14). Авиокомпанията има по-подробна информация на началната си страница. Не забравяйте да проверите дали имате нужда от виза за влизане в Турция.