Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Дъблин

Летище Дъблин (DUB IATA) е основното летище, обслужващо Ирландия. Намира на около 10 километра северно от центъра на Дъблин, близо до град Суордс. През летището минава над 70% от целия въздушен трафик към и от Ирландия.
Дъблин е основното летище на Aer Lingus, бившата национална авиокомпания на Ирландия, която обслужва редица маршрути във Великобритания, Европа и Северна Америка. Това е и основното летище и втората по големина оперативна база за ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair. И двете авиокомпании имат централни офиси в близост до летището. Дъблин е единственото европейско централно летище, което позволява на пътниците да преминат имиграционни и митнически проверки на САЩ, преди да се качат на полета си в Дъблин. След това пътниците заобикалят тези проверки при пристигането си в САЩ и могат да излязат директно от терминала или до свързващ полет без забавяне. Единственото друго европейско летище, също в Ирландия, което предлага тези услуги, е летище Шанън с много по-скромно предлагане на полети.
Дъблин има обширна мрежа за полети на къси разстояния в цяла Европа, доминирана от Aer Lingus и Ryanair, които летят съответно до над 70 и над 100 дестинации. Те включват полети до повечето големи градове във Великобритания, континентална Европа и Скандинавия, както и до слънчеви ваканционни дестинации на Канарските острови, Средиземно море и Черно море. В допълнение към двете ирландски авиокомпании, много европейски авиокомпании също обслужват маршрути от Дъблин до съответните им центрове, с по-нататъшни връзки, налични чрез техните мрежи. Някои от тях включват British Airways до Лондон Хийтроу, Air France до Париж Charles de Gaulle, KLM до Амстердам Шипхол, Lufthansa до летище Франкфурт, Aeroflot до Москва-Шереметиево и Turkish Airlines до летище Истанбул. Поради местоположението на Ирландия в западния край на Европа и силните връзки на диаспората със Северна Америка, Дъблин винаги е имал добри трансатлантически връзки на дълги разстояния. Летището се е превърнало в трансферен център, свързващ пътници между Европа и Северна Америка.
Летище Дъблин е едно от най-добре обслужваните места в Ирландия, когато става дума за автобусни услуги. Голяма мрежа от местни, регионални и междуградски автобусни маршрути работят до различни части на града, както и до много градове и селища в целия остров Ирландия. Общо над 60 редовни автобусни линии обслужват летището. Когато към това се добавят хотел, паркинг, коли под наем и автобуси за персонала, някъде около 4000 автобуса обслужват летището на дневна база, пет пъти повече от броя на полетите!
Кафенета и ресторанти има в зоните на терминалите и изходите за качване, въпреки че много от тях са временно затворени поради спада на пътниците, причинен от пандемията от COVID-19. Летището предоставя актуален списък с кафенета и ресторанти на неговия уебсайт. Разположени са 18 съоражения от където хората могат да напълнят безплатно собствената си бутилка.
Местна странност на летище Дъблин е медът Nect-Air, събран от четири кошера, в които живеят повече от четвърт милион ирландски тъмни местни медоносни пчели на територията на летището. Натуралният ирландски мед се предлага ексклузивно в салоните на летище Дъблин и в буркани от 340 g, които можете да закупите в ресторант Marqette на Терминал 1.