Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Букурещ

Международно летище Анри Коанда е разположено на 17 километра северозападно от Букурещ, международното летище Henri Coandă е основното международно летище на Румъния. По-рано известно като международно летище Букурещ Отопени, то е най-голямото и най-натовареното летище в страната и разполага с две писти и хеликоптерна площадка.
Летището има една терминална сграда с три отделни зали за международни заминаващи, международни пристигащи и вътрешни полети. Залата за международни заминаващи се състои от десет изхода, пет от които са улеснени с джетове или аеро мостове. Целият терминал има десет порти и 36 гишета за чекиране.
Сградата на терминала разполага и с набор от барове и ресторанти, банкомати и достъп до интернет. Бизнес салон, който е на разположение 24 часа в денонощието, разполага с удобства като достъп до интернет, телевизия, обществени телефони, факс, съоръжения за пътници с увреждания и мини-бар. Пасажът предлага връзка между различните зали и разполага с няколко съоръжения за обмяна на валута, аптека, обществени телефони, поща, медицинска застраховка и други магазини. През ноември 2010 г. AviBit получи договор за инсталиране на интегрирана усъвършенствана система за насочване и контрол на движението по повърхността (A-SMGCS) на летището. Инструментът се използва за наземно наблюдение, независимо от метеорологичните условия. Международното летище Henri Coandă има две асфалтови писти с дължина 3500 метра. Влакът Henri Coandă Express, който се движи от летището до северната жп гара на Букурещ, осигурява връзка между Букурещ и летището. Летищната гара се намира на 900 метра от сградата на терминала и е свързана с автобуси.