Оферти за самолетни билети от София до Not found:
Еднопосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Not found
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Барселона

Международното летище на Барселона (BCN IATA), известно още като Ел Прат, е основен транспортен център на град Барселона и цяла Каталуния. Поради популярността си като туристическа дестинация, летище Барселона вижда много директни междуконтинентални полети. И трите големи американски превозвачи (American Airlines, Delta и United) летят директно до Барселона, както и канадските авиокомпании Air Canada Rouge и Air Transat. Местните превозвачи летят до Буенос Айрес и Богота. На азиатския фронт Singapore Airlines има директна връзка от Сингапур, очевидно, докато Emirates изпращат Boeing 777 или Airbus A380 от своя център на летище Дубай, а Qatar Airways се конкурира с директна връзка с техните в Доха. Можете да продължите от някоя от тях до дестинации в Азия, както и до Австралия.
Барселона съперничи на Мадрид за броя на вътрешноевропейските връзки, като много национални превозвачи обслужват и двете. Барселона също е едно от европейските летища, обслужвани най-добре от страните от бившия Съветски съюз (Русия, Украйна, Казахстан и др.), с директни полети до още по-малко посещавани летища, управлявани предимно от местни превозвачи от тези страни. Има и много връзки със страни от Северна Африка. Маршрутът Мадрид - Барселона беше най-натовареният в света, но появата на високоскоростна железопътна линия значително намали търсенето. резултат от това развитие. Нискотарифните превозвачи, поддържащи връзки с Барселона, включват Vueling, Norwegian и Ryanair, които имат бази там и предлагат широка мрежа от връзки в цяла Европа. EasyJet няма базирани самолети в Барселона, но лети до там от повечето си други бази в Западна Европа, докато WizzAir осигурява връзки до страните от Източна Европа. Eurowings лети от повечето големи германски градове (с връзки до Lufthansa и други полети на Star Alliance) и Transavia до Париж и летища в Холандия (където можете да се свържете с полети на AirFrance-KLM). Jet2 допълва това с полети от летища в Обединеното кралство. Има и много чартърни полети до Барселона, особено в разгара на сезона.
Летище Барселона е само на около 12-14 км от центъра на Барселона. Има два терминала:
• Терминал 1 е по-новият терминал, който приема всички пристигащи и заминаващи на испанските превозвачи Iberia, Vueling и Air Europa, както и всички други членове на Oneworld, SkyTeam и Star Alliance.
• Терминал 2 е по-старият терминал. Използва се главно от нискотарифни и чартърни авиокомпании и някои превозвачи извън Европейския съюз. Там има 3 секции: T2A, T2B и T2C. T2C се използва изключително от EasyJet, всички останали авиокомпании използват T2B. T2A не се използва за движение по разписание от 2014 г.
В летището са разположени кафенета, ресторанти и безмитни магазини.