Оферти за самолетни билети от София до Ла Паз:
Еднопосочни самолетни билети от София до Ла Паз
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Ла Паз
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Ла Пас – Опознай Боливия

Ла Пас, официално известен като Нуестра Сеньора де Ла Пас е седалището на правителството, както и законодателната и изпълнителната столица на Многонационалната държава Боливия. С приблизително 816 044 жители към 2020 г. Ла Пас е третият по население град в Боливия. Нейната столична зона, която се формира от Ла Пас, Ел Алто, Ачокала, Виача и Мекапака, съставлява втората по население градска зона в Боливия, с население от 2,0 милиона, след Санта Крус де ла Сиера с население от 2,3 милиона Той е и столица на департамент Ла Пас.

Градът в западна централна Боливия на 68 км югоизточно от езерото Титикака е разположен в каньон, създаден от река Чокейапу. Намира се в падина, подобна на купа, част от басейна на Амазонка, заобиколена от високите планини на Алтиплано. С изглед към града е извисяващият се тривърх Илимани. Върховете му винаги са заснежени и се виждат от много точки на града. На надморска височина от около 3650 м Ла Пас е най-високата столица в света. Поради надморската си височина Ла Пас има необичаен субтропичен планински климат, с дъждовно лято и суха зима.

Ла Пас е важен политически, административен, икономически и спортен център на Боливия; той генерира 24% от брутния вътрешен продукт на нацията и служи като седалище на множество боливийски компании и индустрии.Ла Пас също е важен културен център на Латинска Америка, тъй като е домакин на няколко забележителности, принадлежащи към колониалните времена, като църквата Сан Франциско, катедралата Метрополитън, площад Мурильо и улица Хаен. Ла Пас също е разположен на сливането на археологическите региони на Тиуанаку и империята на инките. Градът е известен със своите уникални пазари, особено Пазара на вещиците, и с оживения си нощен живот. Необичайната му топография предлага уникални гледки към града и околните планини на Cordillera Real от множество природни гледки. През май 2015 г. той беше официално признат за един от новите 7 чудесни града заедно с Бейрут, Доха, Дърбан, Хавана, Куала Лумпур и Виган. Ла Пас е включен в Global Cities Index 2015 и се счита за глобален град тип „Гама“ от Глобализацията и мрежата за изследване на световните градове (GaWC).

Имаш резервирани самолетни билети до Ла Пас? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Независимо дали са Сопокачи, Ел Сентро, Сан Педро, Зона Сур или Мирафлорес, кварталите на Ла Пас може да са наблизо, но са толкова различни едни от други. Този град ще ви предложи богата история, природа и различни култури събрани в очарованието на местна природа.

Звездата на Ла Пас-Катедралата Basílica Nuestra Señora de La Paz е елегантна катедрала и седи гордо на главния площад, предлагайки поглед към религията на много боливийци. Започнала строежа през 1835 г., сградата е в неокласически стил с намигване към барока и отнема цели 90 години, за да бъде завършена. Катедралата е отворена всеки ден от седмицата за посетители, търсещи кратка почивка от оживените улици на Ла Пас. Не забравяйте да посетите и музея на текстила. Боливийският текстил традиционно се изработва с вълна от овце, алпака, викуна или лама. Всяко животно е внимателно остригано, вълната му е почистена, боядисана и изтъкана на прежда. Ярките цветове, типични за боливийските андски тъкани, са избрани със значение и представляват достойнство и идентичност за този, който ги носи. Museo de Textiles Andinos Bolivianos е абсолютна съкровищница от текстил, облекло и история на производството. Купете си откъс от историята на Боливия в магазина за подаръци.

На екскурзия или почивка в Ла Пас? Опитай местната кухня!

Кухня

Боливийската кухня произтича от комбинацията на испанска кухня с местни съставки и традиции на аймара, наред с други, с по-късни влияния от германци, италианци, французи и араби поради пристигането на имигранти от тези страни. Традиционните основни продукти на боливийската кухня са царевица, картофи, киноа и боб. Тези съставки са комбинирани с редица основни продукти, донесени от испанците, като ориз, пшеница и месо, включително говеждо, свинско и пилешко. Боливийската кухня се различава по географско местоположение. В Западна Боливия в Алтиплано, поради високия, студен климат кухнята е склонна да използва подправки, докато в низините на Боливия в по-амазонските региони ястията се състоят от продукти, изобилстващи в региона: плодове, зеленчуци, риба и юка. Въпреки че боливийската закуска може да бъде много богата, повечето боливийци започват деня си просто с черно кафе (cafe tinto) и парче хляб.

Almuerzo или обяда е най-важното хранене в боливийския ден, дотолкова, че ежедневието се върти около него. Дългите обеди са традиционни в цялата страна, така че фирмите и магазините често затварят между 12 и 14 часа, така че работниците да имат време да се върнат у дома за обяд. Типичният боливийски обяд се състои от няколко ястия, включително супа, основно ястие от месо, ориз и картофи, след това десерт и кафе.Обядът се приема в спокойно темпо и традиционно е последван от дрямка, често цитираната сиеста. Боливийците спазват следобедна почивка за чай, подобна на тази в Англия. Обикновено почивките за чай се провеждат около 16 и 17 часа в salones de té (чайни). Тези стаи за чай често се удвояват като пекарни, така че чаят и сладкишите да се наслаждават заедно.[5] Чаши черен чай обикновено се приемат с бисквити като galletas Maria или по-традиционни humintas. Често боливийците пият чай от кока или билки, когато не пият черен чай. Вечерята е по-лека, много по-неформална афера от обяда, който обикновено се провежда обикновено в 20:00 часа или по-късно.

Търсите евтини самолетни билети до Ла Пас. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Ла Пас не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Ла Пас. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!