Оферти за самолетни билети от София до Кьолн:
Еднопосочни самолетни билети от София до Кьолн
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Кьолн
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Кьолн – От Римската империя до наши дни

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия с население към 31 декември 2020 г. от 1 083 498 души. Заема площ от 405 km². Той е най-големият град в Северен Рейн-Вестфалия. Градът е разположен на двата бряга на река Рейн в югозападния край на Северногерманската равнина и се намира на 77 m над морското равнище. Известна забележителност е Кьолнската катедрала – най-голямата готическа катедрала в Северна Европа.

Кьолн е един от най-старите градове на Германия, където са живели келти и германски племена. По желание на Агрипина, родена там и по-късно станала съпруга на император Клавдий и майка на Нерон, селището получава от римляните права на град през 50 г. на новата ера и името Colonia Claudia Ara Agrippinensium (CCAA). Градът е бил голям център в римската провинция Германия. През Средните векове Кьолн е един от най-големите градове, около 1500 г. – най-големият в Европа. Кьолн е най-големият радио и телевизионен център в Германия с много културни атракции. Старата римска, средновековна и по-голяма част е построена на левия бряг на река Рейн. Символ на града е готическата Кьолнска катедрала, чиито две камбанарии се виждат от всяка част на града. От времето на Наполеон там се произвежда Eau de Cologne (от френски „кьолнска вода“, „одеколон“), станал нарицателно за парфюм. Кьолн е известен също с многото си музеи, романски църкви, зоологическата градина, Парка на фантазиите, Шоколадовия музей и др. Той е и голям образователен център. Повече от 54 000 студенти живеят и учат в Кьолн.

Имаш резервирани самолетни билети до Кьолн? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Този много стар катедрален град на река Рейн е един от най-важните търговски и културни центрове в Западна Германия. Кьолн е известен със своите 12 големи романски църкви, особено с великолепната Кьолнска катедрала. Най-доброто от всичко за посетителите на града, всички те са на лесна разходка от историческия Стар град. Кьолн може да проследи своите корени чак до първи век от н.е., когато е създаден като римска провинциална столица и военна крепост. Всъщност една от най-привлекателните му характеристики за туристите е, че запазва елементи от всички различни периоди от дългата си история. Сред многобройните му туристически атракции са римски останки, средновековни църкви, барокови дворци и музеи, които отразяват толкова различни теми като изкуство и литература, както и по-мрачни времена в средата на 20 век. Появиха се и множество атракции в Кьолн, които прославят различните продукти, с които е известен, включително аромати, горчица и шоколад. Значението на Кьолн никога не намалява и днес градът остава един от най-важните културни центрове на Германия. Той е дом на един от най-старите университети в Европа, както и многобройни съоръжения за изкуство и развлечения, включително повече от 100 галерии и най-малко три дузини музеи. Също така е популярно място за пазаруване, особено по удобните за пешеходци улици като Hohe Straße и Schildergasse.

Докато разглеждате многобройните исторически църкви и музеи в центъра на Кьолн (Innenstadt), ще прекосите прекрасния Стар град на града (Altstadt). В допълнение към старите църкви като Great St. Martin, ще откриете, че преминавате през безброй алеи, облицовани с традиционни стари къщи, много от които сега са дом на бутикови магазини, галерии, кафенета и ресторанти.

И с многобройните си приятни пътеки по поречието на Рейн ще намерите достатъчно възможности да се насладите на страхотни гледки, докато планирате маршрута си през този древен град. Освен това ще се почувствате възхитени от безбройните паметници и фонтани, които украсяват района. Би било жалко да посетите този красив град, без да го разгледате и близкия му речен пейзаж от лодка по Рейн. По време на едночасов круиз за разглеждане на забележителностите на Кьолн ще получите несравнима гледка към най-важните забележителности на Кьолн, включително двойните кули на Кьолнската катедрала, живописните сгради на Стария град и моста Хоенцолерн.

На екскурзия или почивка в Кьолн? Опитай местната кухня!

Кухня

Местната кухня на Кьолн е обикновена, но засищаща и обикновено се сервира най-добре заедно със студена чаша местна бира Kölsch. Много традиционни ястия може да са леко объркващи за посетителите поради поетичните или сатирични имена, които са придобили през годините – но не се притеснявайте, много са вкусни!

Himmel un Ääd е ястие, датиращо от 18-ти век в части на Германия, което се състои от черен пудинг, пържен лук, картофено пюре и ябълков сос. Името се превежда като „Небе и Земя“ след две от основните съставки, ябълки, които идват от дърветата нагоре към небето, и картофи, идващи от земята. Halve Hahn е просто ястие, което се състои от ръжен хляб с масло, дебел резен зряло холандско сирене, суров лук и горчица. Твърди се, че ястието датира от 15-ти век в Кьолн, но името Halve Hahn – което буквално означава „половин пиле“ – се появява през 1800 г. като пародия на малкото гости в бирария, които могат да си позволят домашни птици.Това ястие се появява в менюто на почти всяка бирария в града и е популярна следобедна закуска, която придружава чаша или две Kölsch. Друга културна пародия, подобна на Halve Hahn, Kölscher Kaviar (Cologne Caviar) е непретенциозно ястие, състоящо се от кървавица с ръжено рулце, горчица и лук. Името възниква като сатира на висшето общество от по-грубите посетители на бирариите.

Търсите евтини самолетни билети до Кьолн? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Кьолн, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Кьолн. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети от flights365.bg сигурно и лесно!