Оферти за самолетни билети от София до Копенхаген:
Еднопосочни самолетни билети от София до Копенхаген
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Копенхаген
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Копенхаген –невероятни градини и римски дворци

Копенхаген е столицата и най-населеният град на Дания. Към 1 януари 2022 г. градът има население от 805 402 души. Той формира ядрото на по-широката градска зона на Копенхаген (население 1 336 982) и градския район на Копенхаген (население 2 057 142). Копенхаген е разположен на източното крайбрежие на остров Зеландия; друга част от града се намира на Амагер и е отделена от Малмьо, Швеция, от протока Йоресунд. Мостът Йоресунд свързва двата града по железопътен и автомобилен път.

Първоначално викингско рибарско селище, създадено през 10-ти век в околностите на сегашния Gammel Strand, Копенхаген става столица на Дания в началото на 15-ти век. В началото на 17 век той консолидира позицията си на регионален център на властта със своите институции, защита и въоръжени сили. По време на Ренесанса градът служи като столица на Калмарския съюз, и е седалище на монархията. След епидемия от чума и пожар през 18 век, градът претърпява период на реконструкция. Това включва изграждането на престижния квартал Фредериксстаден и основаването на такива културни институции като Кралския театър и Кралската академия за изящни изкуства. След допълнителни бедствия в началото на 19-ти век, когато Хорацио Нелсън атакува дано-норвежката флота и бомбардира града, възстановяването по време на датския Златен век донася неокласически вид на архитектурата на Копенхаген. По-късно, след Втората световна война, планът Finger насърчи развитието на жилища и бизнеса по петте градски железопътни маршрута, простиращи се от центъра на града.

От началото на 21-ви век Копенхаген е свидетел на силно градско и културно развитие, улеснено от инвестиции в неговите институции и инфраструктура. Градът е културен, икономически и правителствен център на Дания; той е един от основните финансови центрове на Северна Европа с фондовата борса в Копенхаген. Икономиката на Копенхаген отбеляза бързо развитие в сектора на услугите, особено чрез инициативи в информационните технологии, фармацевтичните продукти и чистите технологии. След завършването на моста Øresund, Копенхаген става все по-интегриран с шведската провинция Скания и нейния най-голям град Малмьо, образувайки регион Øresund. С редица мостове, свързващи различните квартали, градският пейзаж се характеризира с паркове, алеи и крайбрежни ивици. Забележителностите на Копенхаген като градините Тиволи, статуята на Малката русалка, дворците Амалиенборг и Кристиансборг, замъкът Розенборг, църквата Фредерик, Бьорсен и много музеи, ресторанти и нощни клубове са значителни туристически атракции.

Имаш резервирани самолетни билети до Копенхаген? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Столицата на Дания, Копенхаген, е най-големият град в страната. Тук ще намерите множество туристически атракции, които да задоволят и най-придирчивите пътници. Например парламентът (Folketing) в Christiansborg, познат на мнозина от датския хитов телевизионен сериал Borgen, и резиденцията на кралското семейство в Amalienborg. Вероятно най-спокойната столица на Скандинавия, Копенхаген има подчертано европейско усещане, приятелски уличен живот и уникална култура на кафенетата, които ще ви накарат да се върнете отново и отново. Градът е идеален за скитане през свободното време или за каране на колело, предпочитаният начин на транспорт за мнозина. В целия град има морско настроение, отразено в цветните къщи на брега на Nyhavn и високите кораби, акостирали по кейовете. Не забравяйте също, че това е мястото, където мнозина биха твърдяли, че е започнала така наречената скандинавска хранителна революция. В резултат на това Копенхаген е дом на голям брой авангардни ресторанти, включително световноизвестната Noma, където масите трябва да се резервират месеци, ако не и години предварително.

Вървейки от Площада на кметството и пресичайки Булевард Андерсен, ще стигнете до вдъхновението зад тематичните паркове на Disney - известният увеселителен парк Тиволи и градините, датиращи от 1843 г. Вътре в градините ще се промъкнете през село, пълно с малки магазини и езеро, украсено с добре осветени дървета, които се отразяват спокойно във водата. Това вероятно е единственото спокойствие, което ще намерите в този миниатюрен тематичен парк, който разкрива детето във всеки посетител. Тук ще намерите и повече от 20 атракции, включително влакче в увеселителен парк; зали с огледала; пантомима, куклени театри и театри на открито; изобилие от ресторанти и кафенета; цветни градини; и концертна зала в мавритански стил, която е особено приятна, когато е осветена през нощта. Паркът е известен в цял свят и се появява в много филми. Наистина, някои биха казали, че това е най-известната атракция в Копенхаген. По Коледа Тиволи се превръща в екстравагантно украсена страна на чудесата.

На малкия остров Слотсхолмен се намира седалището на датското правителство и атракция, която трябва да е на първо място в дневния ред на всеки посетител. Кристиансборг може да се похвали с над 800-годишна история и днес дворецът е дом на парламента, кабинета на министър-председателя и Върховния съд. Лесна 10-минутна разходка от Тиволи по Vestergade ви отвежда до Националния музей (Nationalmuseet), задължителна атракция за всеки, който се интересува от датската история и култура. Тук са изложени някои впечатляващи рунически камъни, а датската историческа колекция включва слънчева колесница, която е на повече от 2000 години, романски и готически църковни принадлежности, датски порцелан и сребро и колекции от антики и монети. Етнографската колекция, включваща предмети от Гренландия, дава отлична представа за живота сред ескимосите. Вътре ще намерите и колекции от други интересни области, включително Азия, Африка и Океания, както и културата на индианците.

На екскурзия или почивка в Копенхаген? Опитай местната кухня!

Кухня

Дания е известна със своята нова северна кухня, както се вижда от нарастващия брой ресторанти от висок клас и звезди Мишлен в Копенхаген. Но кулинарната сцена в града има и друга страна, която е свързана с щандове за хот дог, заведения за бургери и близкоизточни деликатеси. Тези ястия са едни от любимите на жителите на Копенхаген.

С толкова много щандове за хотдог из цял Копенхаген не е трудно да забележите любовта на местните към колбасите. Те са не само супер вкусни, но и евтино решение за спиране на глада, докато се разхождате из града. Най-известната наденица в Дания е rød pølse (червена наденица), обикновено сервирана в прясна кифла с кетчуп и горчица отгоре. Освен класическата рецепта за хот-дог, щандовете около Копенхаген вече предлагат много видове колбаси, хлебчета и много съставки, които клиентите могат да комбинират, за да създадат свой собствен хот-дог. Smørrebrø е традиционно ястие на Дания, местен деликатес, който дори се сервира в ресторанти от висок клас. Отвореният сандвич се състои от филия ръжен хляб, с риба или месо, зеленчуци и сос отгоре. Почти всеки ресторант в Копенхаген сервира своя версия. Фалафелът, това традиционно ястие от Близкия изток може да се намери навсякъде около Копенхаген. Обикновено се сервира с маруля, доматен и чеснов сос, но много ресторанти комбинират близкоизточна със скандинавска кухня, за да създадат множество комбинации. Falafel Factory в Nørrebro е един от най-популярните ресторанти за фалафел в града.

Търсите евтини самолетни билети до Копенхаген? Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Копенхаген, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Копенхаген. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билетиф от flights365.bg сигурно и лесно!