Оферти за самолетни билети от София до Кито:
Еднопосочни самолетни билети от София до Кито
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.price}} лв
Двупосочни самолетни билети от София до Кито
{{offer.depName}}
{{offer.depDate}}
{{offer.dstName}}
{{offer.retDate}}
{{offer.price}} лв

Самолетни билети до Кито – Столицата на Еквадор

Кито, официално Сан Франциско де Кито, е столицата и най-населеният град на Еквадор, с приблизително население от 2,8 милиона в градската си зона. Той е и столица на провинция Пичинча. Кито се намира в долина на източните склонове на Пичинча, активен стратовулкан в Андите, на надморска височина от 2850 m, което го прави втората по височина столица в света.

Кито е политическият и културен епицентър на Еквадор. Основните държавни, административни и културни институции на страната са разположени в града. Повечето транснационални компании с присъствие в Еквадор са със седалище там. Освен това е един от двата големи индустриални центъра на страната - пристанищният град Гуаякил е другият. Датата на първото му обитаване е неизвестна, но археологически доказателства сочат, че първо е заселено от заседнали популации между 4400 и 1600 г. пр. н. е. В края на петнадесети век императорът на инките Хуайна Капак побеждава киту, първоначалните жители на региона, и включва Кито в империята на инките, определяйки го за столица на северния регион на империята на инките. Испанското завладяване на града през 1534 г. е датата, която най-често се цитира като официално основаване на града, което прави Кито най-старата столица в Южна Америка.

Историческият център на Кито е сред най-големите и най-добре запазените в Северна и Южна Америка. През 1978 г. Кито и Краков са първите обекти на световното културно наследство, обявени от ЮНЕСКО.Кито е столицата, която е най-близо до екватора, като северните му граници завършват на около 1 км (0,62 мили) южно от линията.

Имаш резервирани самолетни билети до Кито? Ето какво да посетиш!

Забележителности

Кито, столицата на Еквадор, често остава на заден план пред по-известните Галапагоски острови. Туристите не винаги са наясно, че градът предлага своя собствена гама от уникални атракции. В края на краищата целият град Кито беше коронован за първия обект на световното наследство на ЮНЕСКО в света. С над две дузини исторически църкви, голямо разнообразие от музеи и туристически атракции и развиваща се кулинарна култура, отдаваща почит на традиционните съставки, този портален град е един, който посетителите не бива да пренебрегват. Добавете към това огромен набор от хотели на всякаква цена и екваториален климат, който поддържа комфортна и еднаква температура през цялата година, и този южноамерикански чаровник може да се превърне в новия ви любим град.

За да надникнете в историята на Еквадор и неговите местни хора, отидете до Cuidad Mitad del Mundo. Тази национална забележителност (екватора) има няколко статуи; малко селце; и очарователен музей от старата школа.

На екскурзия или почивка в Кито? Опитай местната кухня!

Кухня

Еквадорската кухня е разнообразна, варираща в зависимост от надморската височина и свързаните с нея земеделски условия. Кухнята е комбинация от испанска, андска и амазонска кухня и в по-малка степен италианска, ливанска, африканска и китайска. Говеждото, пилешкото и морските дарове са популярни в крайбрежните райони, особено севиче и обикновено се сервират с храни, богати на въглехидрати, като ориз, придружен от леща, паста или живовляк. В планинските райони са популярни свинското, пилешкото, телешкото и морското свинче, които често се сервират с ориз, царевица или картофи. Популярна улична храна в планинските райони е хорнадо, което се състои от картофи, сервирани с печено прасе. Някои примери за еквадорска кухня като цяло включват патаконес (филии зелен живовляк, пържени в олио, намачкани и след това препържени), llapingachos (запечена на тиган картофена топка) и seco de chivo (вид яхния, приготвена от козе). Предлага се голямо разнообразие от пресни плодове, особено на по-ниска надморска височина, включително гранадила, маракуя, наранджила, няколко вида банани, увила, таксо и дървесен домат.

Храната е малко по-различна в южните планински райони, включваща типична храна от Loja като repe, супа, приготвена със зелени банани; cecina, печено свинско месо; и miel con quesillo, или "cuajada", като десерт. В тропическите гори основна хранителна храна е юката, другаде наричана маниока. Нишестеният корен се обелва и вари, пържи или използва в различни други ястия. В цялата страна се използва и като хляб, pan de yuca, който е аналогичен на бразилския pão de queijo и често се консумира заедно с различни видове кисело мляко за пиене. В този регион има много плодове, включително банани, грозде и прасковени палми.

Търсите евтини самолетни билети до Кито. Не забравяйте да проверите flights365.bg!

Ако търсите достъпни самолетни билети до Кито не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за самолетни билети до Кито. Планирайте следващата си европейска ваканция и резервирайте евтини самолетни билети